Opisthorchiasis, burimet dhe rrugët e infeksionit


Vinogradov Opisthorchiasis apo sëmundje - një hepato-pankreatik trematodoz kronike që ndodh me acarimin shpeshta.

Kjo sëmundje është e përhapur në mesin e popullatës në shumë rajone të Rusisë dhe Ukrainës, që përbëjnë 2/3 e opisthorchiasis morbiditetit globale.

Patogjen opisthorchiasis - dvuustka Siberian ose mace «Opithorchis felineus». Parazit nematod në njerëzit, macet, qentë, mëlçisë, tëmthit, traktit biliar, pankreasit.

Burimi kryesor i infeksionit është një person i sëmurë apo feces të kafshëve nga e cila vezë bie në ujin e lumit. Në ujë ata gëlltitje kërmijtë në trup i cili është edukate e larvave të parazitit, duke i dhënë fund larvat lirimin në tserkaryev ujit. Cercariae në svuoyu të gjitha, merrni në krap peshk (krap, krapi crucian, ASP, IDE, dace, buburrec, Lesch, tench, chebak).Infeksioni pret definitive opisthorchiasis është duke ngrënë të papërpunuara, malosolenoy, të thara apo jo ngrohje-trajtohen peshk, të cilat përmbajnë muskujve larvat pushtuese. Gjithashtu, kur prerja e peshkut të infektuar, në rastin e një thikë, pllaka, prerja bordet vonë për qëllime të tjera, ndotja është kontaminimi i pajisjeve të përpunimit dhe të produkteve të tjera.