Opisthorchiasis, forma klinike, komplikime


Opisthorchiasis - një sëmundje e rrezikshme, e cila është një lloj i veçantë i krimbave, duke dëmtuar pankreasit dhe mëlçisë.

Ka opisthorchiasis akute dhe kronike.

Opisthorchiasis akute zgjat nga disa ditë deri në 1-2 muaj.

Simptomat tipike të opisthorchiasis akute - dhimbje dhe ndjenja e shurdhim në epigastrium, urth, nauze, vjellje, skuqje, ethe, zgjerimi i mëlçisë dhe fshikëz fshikëz e tëmthit, dhimbje në sektor të sipërme të djathtë, stomaku, diarre të shpeshta, fryrje, humbje e oreksit.Në kryerjen e fibrogastroscopy janë Ulçera duodenale, gastro erozive, simptomat e mundshme të mushkërive, e cila është alergjik në natyrë, që ndodhin si astmoidnyy bronkit; ulçerë stomakut.

Opisthorchiasis kronike një person mund të jetë i sëmurë për rreth 15-25 vjet, sidomos në disa raste të rënda edhe të jetës.

Simptomat tipike të opisthorchiasis kronike - pancreatitis, gastro, cholecystitis kronike, hepatiti.

Ndër pasojat serioze opisthorchiasis të quhet reaksione alergjike rezultojnë nga helmimi i produkteve prishjen e trupit opistorhiv, si dhe indet e veta, pra qelizat epiteliale të kanalet biliare, të cilat, kur të ekspozuar ndaj nekrozë traumatike.


Akumulimi i opisthorchiasis patogjene, mukusit, vezë, nisur në sistemin epiteliale kanal hepatopankreatycheskoy shkelë rrjedhje në krye të ardhmen për të stagnimit të biliare dhe sekrecionet pankreatik.

Opisthorchiasis në komplikacione të rënda përfshijnë peritonit biliare, cerozë, pancreatitis akute shkatërrues, abscese të mëlçisë, kancer të mëlçisë primar, kancerin e pankreasit.