Shkaqet kryesore të dhimbjes në uretrës
Dhimbje në uretrës mund të jenë të vazhdueshme ose të paraqiten në raste të caktuara. Pacientët përshkruajnë siklet që nuk ekziston një ndjesi djegie në uretrës, ankohen fenomen dizuricheskie.
Dhimbje në uretrës që ndodhin gjatë deurynatsyy ose kur ngjallur seksualisht karakteristike e sëmundjeve inflamatore; edhe në këto raste shpesh kanë shkarkimin purulent nga hapja e jashtme të uretrës.
Një dhimbje e fortë papritmas shfaqet në urinë tregon urolithiasis: gur me rrjedhjen e lëngut bie nga traktin e sipërm urinar mbërthyer në uretrës dhe në lumen. Dhimbja shoqërohet me një ndërprerje të njëkohshme të derdhet urinar. Dimensionet e gurit dhe vendndodhjen e saj mund të përcaktohet nga prekje të uretrës. Pacientët shpesh gur mashkull ndalesa në pjesën e zgjeruar të uretrës në kokën e penisit (scaphoid fossa).


Lokalizimin e dhimbjes ne proceseve inflamatore e avullit - dhe karakter peryuretralnoho korrespondon zonës së indeve prekur.

Pse lënduar uretrës

Ndjesi të dhimbshme në uretrës mund të jetë një simptomë e proceseve të ndryshme inflamatore (me urethritis, prostatitis, cystitis, etj), një shenjë e gurëve në organet e sistemit urogjenital (p.sh., të prostatës), tregojnë tumoreve të traktit urogjenital, të shoqëruar nga disa prej sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.
Shkaqet më të shpeshta të dhimbjes në uretrës në pacientët e të dy gjinitë janë:

Klamidia urogjenital;
infeksion honoreynaya;
Trichomoniasis, ose trichomoniasis;
mycoplasmosis (ureaplasmosis);
uretriti - inflamacion të uretrës;
inflamacion i prostatës (prostatitis);
inflamacion i fshikëzës (cystitis);
urolithiasis, concretions në gjëndër prostatës.
Përshkrim i shkurtër i sëmundjeve të mëdha, mund të shkaktojë dhimbje në uretrës
Urogjenital klamidia - një sëmundje infektive që përhapet nëpërmjet kontaktit seksual (seksualisht të transmetueshme). Klamidia quajtur: bakteret brendaqelizore Chlamydia trachomatis, e cila ndikon në organet urinare dhe sistemin riprodhues të pacientit.

Gjithashtu, gonorrea sëmundje seksualisht të transmetueshme përfshijnë; Ky infeksion, i cili është agjent shkaktar i gonokoku - lloj diplococci e Neisseria. Infeksion Gonorrheal e traktit urinar janë organe të prirur, veshur me indet epiteliale (kalimtare, cilindrike); inflamacion kap uretrës, qafën e mitrës, rektum në fund të tretë, mund të përhapet në konjuktiva.
Trichomoniasis është në vendin e parë në frekuencën në mesin e sëmundjeve janë një grup seksualisht të transmetueshme. Trichomonas patogjen është (Trichomonas vaginalis); në gratë, ata kanë tendencë që të ndikojë në vaginë, burrat - janë të justifikuara në prostatës dhe fshikëzat seminale. Megjithatë, në fazën fillestare të infeksionit në të gjitha rastet është inflamacion i uretrës, dhe në përputhje me rrethanat - dhimbje në uretrës. Sëmundje të transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale me një person vuan nga trichomoniasis ose një bartës fshehtë të Trichomonas.

Ureaplasmosis shkaktar ose mycoplasmosis është Ureaplasma urealyticum - mikroorganizëm specifike. Kur sëmundja mund të përjetojnë djegien dhimbje në uretrës, parehati në ijë ose në prostatë. Shpesh asimptomatike. Ureaplasmosis transmetohen gjatë marrëdhënieve seksuale, dhe nga një nënë e infektuar tek fëmija gjatë lindjes.
Mjekësi uretriti quajtur lezione inflamatore e uretrës në burrat dhe gratë me simptomat e dhimbje dhe prania e shkarkimit nga uretrës, zakonisht qelb. Në këtë sëmundje, pacientët ankohen se dhemb uretrës, të përhershme apo të drejtpërdrejtë në procesin e deurynatsyy. Dhimbja natyra e përhershme mund të tregojë kollykulyte - inflamacion i farës gungë, një prej varieteteve të urethritis në meshkuj.

Prostatitis - një sëmundje inflamatore e indeve të prostatës, enjtje e prostatës. Kjo sëmundje është diagnostikuar më shpesh në meshkujt 20-50 vjeç të cilët vijnë në urolog. Zhvillimi dhe përparimi i prostatës në masë të madhe varet nga sëmundjet infektive që kanë qenë ose janë aktualisht në pacientit.
Midis sëmundjeve inflamatore të sistemit urogjenital është infeksion më e zakonshme fshikëz ose cystitis. Në shumicën e rasteve sëmundja regjistruar në femra. Nëse dyshoni se cystitis duhet menjëherë të shihni një specialist; në asnjë rast nuk duhet të angazhohen në vetë apo vënë jashtë duke shkuar te mjeku.

Prania e concretions në çdo pjese te sistemit urogjenital e trupit quhet urolithiasis. Sëmundja është i gatshëm njerëz të të gjitha moshave, nga fëmijët e të pleqërie. Për pacientët me praninë e gurëve në fshikëz janë ankesat tipike e dhimbje barku, radiating në organet gjenitale, zonën bigëzim. Dhimbje në uretrës zakonisht ndodhin gjatë ose deurynatsyy ndërsa ngarje.
Si shkaku i dhimbjes në uretrës, mund të bëjë sëmundje të tjera infektive, si dhe faktorët e natyrës kimike apo traumatike.

Shfaqja e dhimbjes dhe Rize në deurynatsyy jo domosdoshmërisht rezultat i inflamacionit të uretrës; Shkaku mund të jetë urolithiasis (dhimbje shkakton lëvizjen e gur uretrës dhe të arsimuar gjatë rërë tyre dërrmuese), çrregullime të veçanta metabolike - uraturiya tilla (urate diatez).
Nëse ka dhimbje në uretrës e pacientit në pozitë të ulur apo duke ecur, ajo shpesh tregon gur në pjesën e prapme të uretrës. Konfirmon faktori diagnoza është zhvillimi i urethritis mesme.

Në gratë, një nga shkaqet e dhimbjes në uretrës mund të jetë karunkulov, lloje të polyps. Kjo rritje beninje të butë, të prirur për të gjakderdhjes dhe të japë dhimbje gjatë raportit seksual.
Çfarë ndodh nëse i shqetësuar në lidhje me dhimbje në uretrës
Nëse keni ndonjë siklet dhe dhimbje në uretrës, vuajnë nga një ndjesi djegie dhe dhimbje në uretrës gjatë urinimit dhimbshme, atëherë shkaqet duhet të paguajnë një urolog vizitë.