Simptomet kryesore të shtyllës kurrizore diskale qafës së mitrës


Shumë njerëz aq shpesh duhet të merren personalisht me këtë sëmundje të zakonshme si dhimbje koke që dikur ata të pushojë për të dhënë atë kuptim. Fillim i saj i atribuohet shpesh lodhje, stresi dhe kështu me radhë. N. Ky fenomen është një simptomë për një numër mjaft të madh të sëmundjeve të ndryshme dhe i madh numri i tyre i takon nuk është i pafajshëm. Ndër shkaqet e dhimbje koke të quajtur mjekëve përfshirë shpinë diskale - veçanërisht qafës së mitrës. Kjo sëmundje, sipas statistikave, ndodh në rreth pesëdhjetë njerëz nga qindra e mijëra (të paktën, siç është rasti në realitetin rus). Provokojnë shfaqjen e hernias të tilla mund të shumë faktorëve. Midis tyre domosdoshmërisht quajtur patologjitë e ndryshme që shkaktojnë ndryshime të caktuara degjenerative-distrofike në indet e vertebrorëve, spondylosis, osteokondroza, etj - si dhe lokalizimin përkatës lëndimit. Rastësisht, në rastin e fundit, sëmundja nganjëherë ndodh menjëherë, por vetëm disa vjet më vonë. Mjekët pohojnë se hernie qafës së mitrës - një fenomen i shpeshtë në mesin e njerëzve nën dyzet e pesë, dhe më të prirur për të seksit të fortë. Rrezik veçanërisht e lartë për ta në qoftë se ata nuk janë shumë të shqetësuar për cilësinë e ushqimit tuaj, pak stërvitje, ose anasjelltas - shumë të zellshëm në aktivitete fizike, si rri shtrembër dhe gjithashtu nuk kërkojnë të heqin qafe e zakone të këqija (nëse është në dispozicion). Si rezultat i tillë "pakujdesi" ndodhin periodikisht disqe intervertebral microtrauma, nga të cilat ata shell shkatërruar gradualisht, dhe rreziqet e zemrës duke u shtrydhur në mes të eshtrave të qafës së mitrës.


Mënyra e gjen veten hernie shpinë qafës së mitrës, në fillim mund të mos theksohet gjithë. Shumë karakteristika të dhënave janë tipike për një Sëmundjet padëmshme. Një nga më të hershme prej këtyre, siç vuri në dukje mjekët nuk do të ketë një dhimbje të përhershme të natyrës lokalizuara në pjesën e prapme të qafës. Kjo ndjenjë e pakëndshme dukshëm manifestohet në çdo lëvizje të qafës së mitrës. Shpesh ajo është e shoqëruar me tension të vendosur menjëherë muskujt dhe straightening kthesa natyrore të shpinë në këtë fushë. Në një numër të konsiderueshëm të njerëzve, por kjo ndodh mjaft ashpër: ata u zgjuan një mëngjes jo shumë të bukur, të kuptojnë se ata nuk janë në gjendje për të kthyer kokën e tij. Megjithatë, në këtë fazë vetëm një ekspert mund të themi me siguri nëse personi kapet hernie qafës së mitrës. Simptomet, megjithatë, shkalla e progresit do të vetëm të rritet. Ata gradualisht shtuar një numër të karakteristikave të tjera. Pra, janë afërsia me enët e trurit rrit rrezikun e squeezing. Si rezultat, ka pasur disa shkelje të koordinimit motorike dhe marramendje dhe madje edhe një turbullt të vogël të ndërgjegjes. Ndonjëherë duket çrregullime të vogla dhe funksionet e tjera të trurit - vëmendje, memorie, etj (Nga rruga, njeriu shpesh e lidh atë me "i qafës" probleme. ) Megjithatë, zhvillimi i mëtejshëm i sëmundjes shpesh çon në një skenar shumë i trishtuar. Disa bllokuar hernie enët cerebrale - një kërcënim i drejtpërdrejtë i pash. Ndërkohë, një listë e fatkeqësive hipotetike, e cila yyazytsirnist çdo praninë Sëmundjet ditë vetëm rrit përditësuar dhe sindromi radicular. Mbaresa nervore janë të vendosura shumë afër me sdavlennomu intervertebral disk, në mënyrë që ata të rrezikojnë duke u prekur. Atëherë dhimbja fillon të lëvizë më afër mbrapa dhe gjymtyrë të sipërme, duke u dhënë atyre më shumë. Përveç kësaj, të rrisë mundësinë për të marrë paralizë e tyre - nëse nervore është e dëmtuar në mënyrë që të pushojë të funksionojë. Situata veçanërisht e rrezikshme kur ai merr në të palcës kurrizore "epiqendër" squeezing. Nëse deri më tani shkoni hernie qafës së mitrës, gjimnastikë për të luftuar ajo duhet të jetë impotent. Në disa raste shërbejnë vetëm kursim operacion. Megjithatë, terapi specifike do të zgjedhë një mjek, i cili është i rëndësishëm për të adresuar.