Shkaqet kryesore fryrë makulopatiyi dhe si për të parandaluar atë


Diabetin është shkaku kryesor, i cili mund të shkaktojë sëmundje në njerëz siç makulopatyya. Për të siguruar ndihmën e duhur për pacientin dhe për të parandaluar komplikimet, ajo kërkon organizimin e duhur. Kështu, për parandalimin e verbërisë në diabetit, ju duhet: - kryesisht të gjithë mjekët që kanë një specialitet të ndryshme, duhet të komunikojë në mënyrë të qartë sjelljen pacientit që vuan nga diabeti; - Pacienti duhet t'i dërgohet menjëherë të okulist specialist; - Ekzaminimin kompetent dhe të plotë me sy; - Vlerësimi i rrezikut (nëse zbulohet lezione retinës) dhe përparimi vizion të paqartë - për të ofruar ndihmë në kohë është për të trajtuar. Makulopatyya diabetik, arsyet për të cilat në vijim është një manifestim i mikroangiopati përgjithësuar, dmth kur enët e prekur në diabet në nivel mikro. Kështu, forma diabetik makulopatiyi mund të zhvillohet në prani të faktorëve të rrezikut të caktuara: - hyperglycemia të rëndë, pra, kur glukoza në gjak është i lartë; - Hipertensionit, do të thotë rritje të tensionit të gjakut; - Dëmtime në veshka - nefropati; - Kur ka një shkelje e proceseve metabolike në lipidet e gjakut. Në diabetik është zona makulopatiyi lezione makulare shkaktuara nga prania ne sëmundjes njerëzore e diabetit. Makulopatyya mund të ndodhë pavarësisht nga faza e sëmundjes.


Si përkeqësimi i mprehtë mund të ndodhë funksionimit të sistemit vizual, një shtet ka vëzhguar me kujdes dhe të vlerësohen nga mjekët. Duhet të përcaktohen qartë rajonin makular topografinë. Rajoni makular është diferencuar zonën e retinës sy, e cila ka një diametër prej 3500-5000 mikronë. E vendosur në zonën e tempullit të nervit optik, i cili ka rënë nga vendi i tyre me 1500-2000 mikronë. Klasifikimi i makulopatiyi diabetik: - makulopatyya exudative; - Makulopatyya ënjtje (shpërndarë); - Makulopatyya ishemike. Nëse një person ka zhvilluar makulopatyya përhapur, simptomat e saj janë përcaktuar si më poshtë: - nuk është një trashje të qartë dhe domethënës i retinë syrit, i cili ndryshon natyrën cistike. Zhdukje, e cila është e shoqëruar me ënjtje të rënda, në disa raste, paaftësia për të siguruar fovea lokalizimit; - Anheohrafyya zbulon fluoreshente dot plyuralnuyu hyperfluorestsentsyyu mykroanevryzm dhe hyperfluorystsentsyyu vonë fryrë e cila është më e theksuar në krahasim me ekzaminim klinik; - Prania e cistike formë makular edema e definon këtë zonë si petals lule. Makulopatyya ënjtje edematous është i madh, i cili në fluorystsentnoy definuar anheohrafyy si errësirë ​​shpërndarë në fazat e mëvonshme. Nëse sëmundja është zbuluar në fazat e hershme dhe të aplikojnë koagulimit fokale lazer, atëherë ne mund të flasim për procesin e stabilizimit të retinë. Rënia më e lartë në funksion vizuale në ndryshimin e këtij lloji ndodh më shpesh në pacientët e moshuar me diabet insulinë të varur. Pavarësisht nga trajtimi makulopatiyi formë duhet të drejtohen për të përjashtuar faktorin kryesor që shkakton një shqetësim të retinë sy. Sot masat kryesore parandaluese është që të mbajë diabetit të qëndrueshme dhe më të zgjatura për kompensim sëmundje. Është e nevojshme për të kontrolluar në mënyrë strikte e nivelit të glukozës dhe të kryer terapi adekuate e diabetit. Këto masa duhet të organizohen në fazat e hershme të sëmundjes. Në mënyrë që të kryejnë masat parandaluese të ndikojnë ndryshimet diabetik retinë, si dhe për qëllime terapeutike rrallë përdoren si anhioprotektory dyvaskan, dytsynon, trental, anhyny sepse veprimi i tyre është i paefektshëm, sidomos në rastet kur nuk ka kompensim varfër metabolizmit të karbohidrateve. Për të diagnostikuar lezione diabetik sy aplikuar përmend më parë enët fluoreshente anheohrafyya retinës, e cila mundëson zbulimin e zonave ishemike pikave aktive filtrues edemë kystovydnыh, rajon ishemike, membranat neovaskulyarnыe subretynalnыe, lot retinës, dhe përcakton nëse është e mundur, si në trajtimin e pacientit duke përdorur koagulimit lazer . Imazhet në fotografisë retinë dhe sy ngjyra, e cila është kryer në ngjyrë beskrasnom, ofron mundësinë e zbulimit dhe regjistrimin e ndryshimeve të natyrës diabetik që ndodhin në fazat e hershme, dhe për të vlerësuar dhe monitoruar ndikimin e trajtimit. Të gjitha të trajtimit mund të ndahen në dy lloje - një trajtim dhe lazer trajtim konservativ. Por metoda më efektive është koagulimit lazer, por të garantojë një rezultat njëqind për qind, si mund të jetë. Diabeti kërkon durim për të përmbahen në mënyrë rigoroze për një dietë të veçantë dhe rregullisht të monitoruar nivelin e sheqerit në gjak, të marrë medikamente rregullisht dhe të shkojnë për një vizitë në okulist.