Simptomet kryesore të mushkërive metodat diagnostike lymfoza


Mushkëritë Lymfoz (sëmundja Hodgkin) ose Lymphoma Hodgkin referohet formimin e indit limfoid malinje dhe ka strukturën histologjike që dallohet nga specificitet saj. Lymfoz një shumëllojshmëri të simptomeve. Procesi patologjik që fillon në nyjet limfatike, është përhapur më pas në të gjitha organet. Kjo gjendje është e shoqëruar me simptoma të ndryshme, duke përfshirë dobësi, dhimbje koke të rënda, dobësi dhe të qenët i përgjumur. Varësisht nga ku fillon trupi Hodgkin përcaktuar pamjen e përgjithshme klinike të sëmundjes. Lymofz - një sëmundje që manifestohet në fazat e hershme të nyjave limfatike zgjeruar. Më të ekspozuar ndaj këtij qafës dhe nyjet limfatike supraclavicular. Megjithatë, ky fenomen nuk duket kritik i gjendjes së përgjithshme të pacientit dhe shëndeti i tij është normale. Nyjet limfatike nuk ndryshojnë sëmundshmërisë, por celular dhe lëkurës nuk janë të ngjitur. Dhimbje në disa raste mund të ndodhë në nyjet e prekura pas konsumimit të alkoolit. Për diagnozën e sëmundjes kryer ekzaminimin mikroskopik të nyjeve limfatike që janë të zgjeruar. Lymfoza fillestare Faza e shënuar formojnë tumore të vogla me qëndrueshmëri elastik, por elastike. Me përparimin e sëmundjes dhe tumoreve të rritet, duke arritur në disa pacientë përmasa të mëdha. Nyjet shqyrtimin mund të zbulojë zakon horizontale që shërben si tumoret ndajnë. Në prekjen e ënjtje mund të përcaktojë indeve përreth tumor.


Për tumoreve të mëdha mund të rritet lëkurë të hollë, manifestohet në rrjetin venoz në formimin e malinje dhe mbulon mbrapa sipërme dhe gjoks. Lymphogranulomatosis manifestohet në lëkurë veçanërisht të rralla, ndryshimet më të zakonshme nuk janë të natyrës specifike, duke përfshirë pigmentim, urtikaria, skuqje papular-gunga. Megjithatë, pavarësisht nga manifestimet e sëmundjes vetëm në mënyrë të besueshme mund të tregojnë ekzaminim histologjik. Diagnoza morfologjike është e besueshme në rast të rezultateve të Histologji në qelizat Sternberg. Në mënyrë që të diagnostikuar saktë të sëmundjes, të kryejë një gjoks autopsisë. Ndonjëherë Hodgkin vërejtur vetëm në fushat e nyjeve të vendosura prapa peritoneum, por në raste të tilla, sepse konfirmimit histologjike. Identifikimi përfshirjen në procesin patologjike e indeve të mushkërive, mediastinum, pleurë dhe eshtra mund të emërimit x-ray. Gjithashtu, si një metodë e diagnozës, përdor tomography kompjuter. Eksploroni nyjet limfatike paraaortalni përdorur lymfohrafyy. Metoda e përdorimit nyjet limfatike skanimit që janë në peritoneum, nuk janë të besueshme. Vullneti i mirë në këtë rast drejtpërdrejtë mënyrë kontrast lymfohrafyy. Sqaruar fazën e sëmundjes, mund të përdorni më shumë hulumtime: - ekspert për shqyrtim; - X-rreze e gjoksit; - Biopsi palcë Bone përmes lëkurës; - Radionukleyidne skanim shpretkë dhe mëlçisë; - Kontrasti angiografi. Në krijimin e një diagnozë të saktë që thotë se një person është në trajtimin e aksioneve lymfoz në bazë të rrezatimit dëmtuar nyjet limfatike. Ky opsion mund të përdoret në fazat e hershme të sëmundjes. Kimioterapia mund të jepet në kohën e diagnozës. Hematologët gjithashtu rekomandojmë kimioterapi e kombinuar me terapi rrezatimi. Nëse fillimi kohë për të trajtuar sëmundjen në fillimet e tij, duke siguruar kujdes mjekësor kompetent, mund të arrijë shërim të plotë. Që nga rrezatimi dhe kimioterapia të gjitha grupet e nyjeve toksike, të vështira për transferimin e pacientëve këto trajtime për shkak të efekteve anësore, duke përfshirë varfëri, vjellje, hypothyroidism, të vjella dhe leukemia akute. Zbatohet një model lymfoza trajtimit: - përdorimin e drogës sustahen, prednyzalon, Prokarbazinë, dhe onkovyr mustahen. Këto ilaçe janë përdorur për gjashtë cikle. Për të arritur shuarja nevojë cikël dy më shumë; - Përdoret bleomicin, adriamycin, dakarabazyn, vinblastine. Një skemë e tillë në përdorim nëse ka rifillimi e sëmundjes, e cila është përdorur më shpesh në kombinim me kimioterapi; - Mungesa e efikasitetit të terapisë pacienti ka nevojë për një terapi më të fuqishme që përfshinte drogë: deksametason, эtapyzyd, tsitozar, melfolan. Ju duhet të kalojnë dy kurse. Në kryerjen e mostrave performanca e palcës së eshtrave apo rrjedhin gjak qelizat, kryerjen e pacientit autotransplantation. Në raste të tjera, rezultati është i pafavorshëm. Lymfozom sëmurë duhet të jetë nën mbikëqyrjen e një oncologist. Duhet së pari tre vjet të kontrollohen në intervale çdo gjashtë muaj, atëherë të paktën - një herë në vit. Vihet re se rifillimi ndodhin në shtatzëni.