Osteoporozën mund të parandalohet Akti tani


Osteoporozën është një sëmundje e rëndë e eshtrave, e zakonshme në mesin e të moshuarit. Gjendja karakterizohet nga shkatërrimi eshtrave, përgjegjës për thyerje të shpeshta dhe dëmtime të tjera të kockave. Por së bashku me faktin se Osteoporozën është një fenomen i pashmangshëm i plakjes, ka mënyra për të parandaluar apo të paktën të zvogëlojë rrezikun e shfaqjes së saj. Por zakonisht, hapat e parë duhet të merren në një moshë të re.
Që osteoporozën më shpesh prek femrat, studimi gjeti faktorët që ndikojnë në uljen e rrezikut të sëmundjeve në popullsinë femërore. Prandaj
Në moshën 30 vjeç:

Në rininë e tij - 13-19 vjet - më mases kockore, të cilat ajo akumulon gjatë kësaj periudhe ndikon në nivelin e aktivitetit fizik. Për shembull, një grua që i përfshirë rregullisht në sport në rininë e tij, ka të ngjarë të jetë më e dendur indeve kockore në pleqëri. Përfitimet më të mëdha të ushtrimit dhe forcë rezistencës ushtrime - për shembull, ushtron me shtangë dore - zakonisht pas pubertetit. Ushtrimi rrit dendësia e kockave dhe, në përgjithësi, kanë një efekt pozitiv në trup, në krahasim me mënyrën e jetesës ulur.

Konsumi i rregullt i qumështit gjatë rinisë dhe pubertetit gjithashtu është një ofrues i kalciumit të nevojshëm. Kalciumi luajnë një rol kryesor në rritjen në masë e kockave. Studimet tregojnë se densiteti i kockave në të gratë diplomuar rritje për 30 vjet, e ndjekur nga një shkatërrim gradual. Prandaj është e rëndësishme për të fituar eshtrave të mjaftueshme për të arritur periudhë kritike.


Pas 30 vjet:

Mbajtja e një kockë të shëndetshme pas 30 vjetësh gjithashtu promovimin e trajnimit të rregullt fizik. Ushtrimet e pushtetit të ndihmuar në ruajtjen e muskujve normale, e cila nuk krijon ngarkesë shtesë në kockë. Ushtrime që shtrihen rritet fleksibiliteti do të minimizuar shanset e dëmtimit gjatë lëvizje të papritur, ose bien.

Mjekët këshillojnë rregullisht duke marrë kalcium. Kjo mund të jetë kalcium të pasur pijeve të tilla si qumështi, e cila ka një nivel të lartë në mënyrë të nevojshme për gratë shtesa të moshës mesatare kalcium apo të veçantë.

Kur shtatzënia:

Kur shtatzënisë më të madhe të kalciumit të përfshira në nënën shkon te fetusi. Kjo shpjegon pse obstetrit përshkruara për gratë shtatzëna, jo vetëm në formën e shtojcave hekuri, por kalcium. Nuk janë mitet për mënyrën se si gratë fillojnë të thyer dhëmbët, si fëmija në barkun e saj "sucks" e tyre të gjithë kalcium. Edhe pse deklarata është e ekzagjeruar disi, ka disa lidhje në mes të dhëmbëve dhe kalcium nuk mund të mohohet. Në të vërtetë, shtatzënia në mënyrë të konsiderueshme ndikon në përmbajtjen e kalciumit brenda trupit të femrës. Kështu, ndërsa shtatzënë këshillohen të marrin kalcium shtesë të përshkruara nga mjeku.

Nëse shtatzënia vazhdon normalisht, dhe nuk ka asnjë rrezik për abort, pas tremujorit të dytë gratë shtatzëna lejuar për të kryer një seri ushtrimesh. Ushtrimi gjatë shtatzënisë jo vetëm të japë një ndikim të përgjithshëm pozitiv në trupin e nënës, por edhe të ndihmojë në forcimin e muskujve dhe kockave indeve, e cila është veçanërisht e rëndësishme kur mbante gjithnjë në rritje e peshës së fetusit. Kështu, gratë marrin shtesa të nevojshme kockave.

Pas 40 vjet:

Në mënyrë tipike, pas arritjes së 40 vjet mjek moshës rekomandojmë që gratë të rritet gradualisht futje e kalciumit. Dhe në qoftë se pas 30 vjetësh një grua ende mund të përballojë për të marrë shtojcave rregullisht, pas 40 viteve të marrjes kalciumit duhet të bëhet një zakon. Kjo është për shkak të një rritje të rrezikut të njerëzve të kësaj moshe në shkatërrimin e shpejtë të indeve të eshtrave. Rritja e nivelit të kalciumit në trup kontribuon për konsum njerëzor e perimet me gjethe jeshile dhe produktet e qumështit. Por mos hani ushqime të yndyrshëm.

Ajo është shumë e rekomanduar për të udhëhequr një jetë aktive. Në qoftë se në këtë moshë, ju nuk jeni në gjendje për të kryer ushtrime të cilat janë kryer lehtë, kur ata ishin të rinj, ju mund të bëni shëtitje të rregullta. Disa milje në javë ritmi panxituar - dhe ju mund të them se stilin e jetës tuaj është mjaft aktive.Me sa duket, pavarësisht nga mosha që ju takojnë, mënyra për të minimizuar rrezikun e osteoporozës në moshën e rritur është gjithmonë - ushtrim i dobishëm për eshtrat dhe kalcium-ushqime të pasura. Në çdo rast, mos harroni: kjo është e lehtë për të marrë masa për të parandaluar se sa për të kuruar.