Karbonit helmimi me monoksid - ndihmës së parë


Karbonit helmimi me monoksid - Kjo është një nga ngjarjet më të rënda. Megjithatë, në varësi të përqendrimit të saj në ajër mund të jenë simptoma mjaft të ndryshme. Për të vepruar në këtë rast menjëherë. Kjo do të sjellë viktimën kthehet në normale dhe të mbrojë të gjithë pjesëmarrësit e tjerë në incident.Rastet e zakonshme të helmimit

Helmimi më i zakonshëm ndodh gjatë zjarrit. Gjithashtu, gazit thjeshtë gatim mund të jetë shkak po aq i rrezikshëm. Problemi është se gazi nuk ka ngjyrë, pa erë. Prania e saj në dhomë me një numër të karakteristikave.
Simptomat e helmimit me monoksid karboni dhe ndihmës së parë

Ka disa simptoma të zakonshme. Por ata çdo kanë të bëjnë me grupe të ndryshme të rrezikut. Në varësi të përqendrimit të gazit në ajër mund të ndryshojë dhe manifestimi i simptomave të caktuara.1. Përmbajtja e jo më shumë se 008%


Viktima mund të pavarur të zbulojë rrezikun, sepse ajo do të jetë në ndërgjegjen e plotë.


Simptomat kryesore që duhet të vini re menjëherë janë:  


- Marramendje;


- Neveri;


- Të vjella;


- R3r3r383. takikardi;


- Dhimbje në ballin dhe në rajonin e përkohshme;


- Tringëllimë në veshët.


Në identifikimin e disa simptomave duhet menjëherë të tërhiqet nga zonat e prekura, duke kufizuar qasjen në monoksidit të karbonit.


2. Përmbajtja e jo më shumë se 032%


Në një përqendrim të ngjashme me simptomat e mësipërme do të shtohet në karakteristikat e mëposhtme:


- Rritja përgjumje;


- Shkelja e koordinimit motorik;


- Shfaqja e hallucinations.


 

Nëse koha nuk e ndihmon viktimën, pastaj vijnë paralizë. Pas ndihmë e tillë mund vetëm orderlies ambulancës. Ata janë duke përdorur pajisje të specializuara mund të hedh plotësisht mushkëritë, duke hequr gazit, por edhe të pastruar trupin nga suficiti i saj.


Në këtë rast, mënyra më e sigurtë për të hequr viktimën nga zonën e ekspozimit në ajër të pastër dhe në këtë mënyrë të sigurojë atë me oksigjen. Ju gjithashtu duhet të vënë një person në një sipërfaqe të sheshtë, kreu duhet të ngrihen. Pastaj bëni kafe dobët dhe ujë pacientit. Kjo qasje ndihmon për të hequr toksinave nga trupi.3. Përmbajtja e 08-1%


Në këtë rast, rezultati fatal vjen në disa minuta. Dhe në qoftë se ekipi i shpejti nuk do të ndihmojë në vend, si helmim përdorur shërim të improvizuar e pamundur. Ndihma e parë me gjasë nuk do të ndihmojë. Por kjo është e detyrueshme për të hedh mushkëritë për masazh zemrën, kafe pije viktimë.Rregullat për ndihmën e parë për helmimi me monoksid karboni

Në varësi të masave të mëdha se sa të përqendrimit mund të jenë të ndryshme. Viktima mund të jetë në çdo krijese, dhe në shtetin napivprytomnomu apo pa ndjenja.


Për secilin nga këto raste të kryer një seri e veçantë e veprimeve duhet të përdoret me kujdes dhe me më shumë kujdes.


Çdo rast duhet të sjellë në ajër të pastër, duke e mbrojtur atë nga ekspozimi ndaj monoksidit të karbonit. Për ta bërë këtë, përdorni ndonjë fashë ngjyhet në hundë e tij dhe buzët. Mos harroni të ndryshoni fashë, sepse secili prej tyre do të vendosen mikropjesezat janë në gjendje të ndikojnë negativisht në mushkëri dhe vazhdojnë të ndikojnë mbi viktimën.


Nëse është e nevojshme, frymëmarrje artificiale duhet të bëhet për të hedh mushkëritë dhe për të mbrojtur viktimën për të vazhduar reagimin.


Problemi kryesor është se çfarë të bëni ndihmën e parë është e nevojshme sa më shpejt të jetë e mundur për shkak se viktima pa ndjenja nuk do të raportojë për ndonjë simptome dhe të kuptojnë se sa e vështirë do të jetë gjendja e pamundur. Por tani thonë se mungesa e vetëdijes në lidhje me probleme të mëdha.


Në mënyrë që të sjellë në vetëdijen e njeriut, i helmuar nga monoksidit të karbonit duhet të jetë jo më shumë se 3 cm ngre amoniak. Ju nuk mund të sjellë më afër drogës, për shkak se ajo është paraliza e mundshme të rrugëve të frymëmarrjes, në kontakt me avujt koncentruar sasinë e drogës.Sa është helmimi me gaz?

Molekulat e gazit depërtojnë në qelizat e trupit janë në gjendje për të shtyrë hemoglobinës, e cila është "transportuesit" më të rëndësishme të oksigjenit. Gradualisht, kapjen e më shumë karbon monoksidit të hemoglobinës në këtë mënyrë shkakton uljen e oksigjenit në trup. Si rezultat personi fillon të kollë, asfiksim.


Një dhe karakteristikat e helmimit me monoksid karboni është shfaqja e një shije metalike në gojë. Nëse sëmundje e lehtë dhe marramendje zakonisht banorët e qyteteve dhe fshatrave vetëm përfshijnë lodhje pas punës, është ky tipar do të ndihmojë të përcaktojë shkakun e vërtetë dhe e zgjidh problemin pa rreziqe.


Mos harroni gjithashtu se sipas statistikave një numër i madh i banorëve të qyteteve dhe zonave rurale të vdesin, ndërsa gjumi në burners përfshira gazit nëpër të cilat rrjedh. Më të ngjashme mund të ndodhë në dimër.


Edhe pse kur ka ndodhur një ngjarje duhet të veprojë në planin e treguar më lart. Menjëherë pas tërheqjes së zonave të prekura duhet të thërrasë një ambulancë. Specialistët do të jetë në gjendje për të përcaktuar më saktë nivelin e helmimit dhe të vullnetit, nëse është e nevojshme, shtrimin në spital.


 
R3r3r3198.