Osteoporozën mund dhe duhet të paralajmërojë


Osteoporozën mund të quhet sëmundje të lidhura me moshën e grave. Shkaku i Sëmundjet - kullimin sistematike e kalciumit kockave. Teknikat moderne të lejojë të vonojë fillimin e sëmundjes. Osteoporozën qëndroi në heshtje në disa nga sëmundjet më të zakonshme jo-ngjitëse. Sipas statistikave, gjysma e njerëzimit, apo ata janë të sëmurë ose të sëmurë në atë kohë. Mjekët thonë se pothuajse të gjitha gratë mbi 50 vjet në pacientët me shkallë të ndryshme të osteoporozën. Organizata Botërore e Shëndetësisë është më optimist, në interpretimin e saj, pas 50 vetëm një e treta e grave dhe një e pesta e njerëzve me sëmundje. Por të gjithë mjekët janë dakord se pjesa femër e njerëzimit vuan nga osteoporoza dhe më shpesh se meshkujt. Prevalenca e sëmundjes nuk do të thotë mungesë e metodave efektive të trajtimit dhe parandalimit, ata janë në dispozicion të publikut. Zhvilluar metodologji si trajtim të drogës dhe parandalimin. Mjetet juridike popullore shumë të efektshme, mjekësia e tyre zyrtare nuk e refuzon. Në vend të kësaj, mjekët zakonisht këshillojnë përgjithësi kombinohen trajtim me mjete efektive popullore. "Kualifikim" mosha-e vjetër do të thotë një sëmundje që pothuajse të gjithë njerëzimit është subjekt i saj. Kjo është për të ardhur keq, por konkluzioni është i thjeshtë: parandalimi i osteoporozën dhe trajtimi i saj në qoftë se sëmundja është ende për të ardhur. Mjekët theksojnë se trajtimi është, hapësira efektive vetëm në përputhje pandërprerë dhe procedurat dhe ilaçe.


Regjistrohu Osteoporozën - dobësuar eshtrat. Po, sidomos forca e askush nuk mendon për të parë, por skeleti i trupit solli disa ngarkesën e zakonshme. Diferencë e madhe? Të gjitha të përdorur që është mjaft i madh, të çara dhe frakturat ndodhin më shpesh në trauma të forta. Por ka një kohë kur ngarkesa e zakonshme (goditje, bien) rezulton në një frakturë. Aq shumë u ul forcën e kockave, ata bëhen të hollë dhe të brishtë. Parandalimi i osteoporozës ka për qëllim të parandalojë ndryshime të tilla në skelet. Për të ushtruar duhet të trajtohen me kujdes. Është shumë e domosdoshme për shëndetin e përgjithshëm dhe eshtra të fortë. Njerëzit punojnë dhe jeta cilat ishin pa stres të madh, mosha duhet të rrisë pjesën e punës fizike. Nëse një person ka punuar fizikisht ngarkesën në skelet duhet të reduktohet gradualisht. Për të ruajtur formën më të mirë të ecje, ecje, stërvitje për fleksibilitet dhe shtrihen. Gjithkush e di se baza kimike e eshtrave - kalciumit. Por osteoporosis, respektivisht, humbja e kalciumit e kockave. Ky është një proces i natyrshëm për të gjithë ata që më shumë se dyzet vjet. Megjithatë, shkalla e rrjedhës së ndryshon nga të holla për të zvogëluar përqindjen e sëmundjeve bыstroprotekayuschey kalcium rrezikshme. Gratë në rrezik për shkak se faktorët kryesorë të kullimin intensive e kalciumit nga eshtrat - shtatzënisë, në vendin e dytë - dështim hormonale gjatë menopauzës. Dhe faktori i tretë - mosveprimi. Parandalimi i osteoporozës është e thjeshtë: parandaluar humbjen e kalciumit në eshtra dhe rivendosjen normën e saj natyrore në trup. Edhe në qoftë se koha e humbur dhe parandalimit shenja të dukshme të sëmundjes, mund të vazhdojnë të jetojnë në mënyrë aktive, duke ndjekur disa rregulla. Në shumicën e rasteve, ekzaminimi klinik përfshin vizituar gjinekologu të paktën 2 herë në vit. Femrat duhet të mbajnë gjurmët e ciklit tuaj menstrual dhe pastaj menopauza nuk është një surprizë. Mjeku mund të rekomandojë masa parandaluese për të përshkruajnë hormonet. Kalciumi Mjaft hyn trupin me ushqim? Përmbajtja në produktet e të gjitha substancave të rëndësishme, elementët gjurmë, ajo është e lehtë për të njohin. Por sa kalcium është e nevojshme se nuk ka pasur mungesë të tepricës dhe jo i formuar? Nevoja e trupit për kalcium (mg / ditë): 11-24 vjet - 1200; Nga 25 deri në menopauzë - 1000; gjatë menopauzës - 1200; pas - Kërkesa 1500. Siç mund të shihet çdo ditë për këtë artikull kursen nga osteoporoza se 1 gram. Rreziku i osteoporozën rritet 2-4 herë në pirjen e duhanit, alkoolit, duke ngrën tepër, vetë-trajtimit. Për më tepër, medikamente të pakontrolluara, sidomos antibiotikët kërcënon buqetë me komplikime të ndryshme. Farmaceutikë ofron shumë të përmbajë përgatitjet tretshëm kalcium. Por, duhet të konsultoheni me mjekun para se të blejnë ilaçe. Kjo ndihmon të llogaritur dozen dhe kohën e pranimit. Kujdesi veçanërisht e rëndësishme mjekësor nëse diagnoza ka ngritur. Kështu përcaktohet kockave sëmundje mangësi kalciumi - osteoporozën. Çfarë, përveç faktit se dietë dhe të marrë mjekim? Vidyazykatysya e takë të lartë të rrëshqitshme dhe të paqëndrueshme thembra e këpucëve. Nga qilim tani detyrueshëm huyazykay në banjo dhe pantofla të rehatshme në shtëpi Nëse kat rrëshqitshëm. Heqjen kujdesshëm / transferimin e mallrave. Plus ushtrimi i rregullt me ​​ngarkesa të moderuar. Mjekët mund të ndihmojnë në trajtimin dhe parandalimin e osteoporozës, por ka nevojë për një sërë masash sistematike. Respektimi i rregullave të thjeshta mund të zvogëlojë efektet e dëmshme të sëmundjes.