Dizzy në presion normal


Vertigo - një dukuri që ka prekur çdo njeri. Ajo manifestohet si një ndjenjë të pasigurisë në përcaktimin pozitën e saj në hapësirën përreth, një rrotullim imagjinare e trupit tuaj ose rreth artikujve, një ndjenjë të jostabilitetit, humbjen e bilancit. Ndonjëherë marramendje shoqërohet me simptoma të tjera të pakëndshme:. Dhimbje koke, nauze, vjellje, ndryshimi në normën e zemrës, djersitje dhe kështu me radhë D.
Pse mund të ndodhë marramendje?
Marramendje shkurtër janë shumë njerëz të shëndetshëm, pasi hipur në një carousel, si pasojë e lëvizje automjetet sëmundje, kur shikon poshtë nga një lartësi e madhe, etj F. Këto ndjesi janë konsideruar normale dhe janë të vetëm.


Por marramendje të shpeshta dhe të zgjatur mund të dëshmojnë për patologjive të ndryshme në trup. Për shembull, shpesh kreu është tjerrje në njerëz që vuajnë nga pika në presionin e gjakut. Ajo ulur ose presioni i lartë i gjakut është një nga shkaqet më të zakonshme të marramendje. Nëse koka është tjerrje në presion normal, shkaku duhet të kërkohet diku tjetër. Pastaj të përpiqet të kuptoj se çfarë mund të kampion në presion normal.

Trullosur, dhe presioni është normale - Shkaqet


Konsiderojnë shumë të ngjarë shkakton një shtet ku presioni është normal, dhe koka vishet:


  • Vertigo mund të jetë për shkak të sëmundje degjenerative disk ose lakim kurrizore. Këto patologji të çojë në qarkullim të dobët në tru për shkak të ngjeshjes së karotide ose arterie vertebrale gjakut përmes të cilave hyn në tru. Marramendje tillë karakterizohet nga kohëzgjatje të gjatë, i shoqëruar nga dobësia, humbja e koordinimit, vizion të dyfishtë.

  • Situata kur tensioni i gjakut është normal, por i trullosur, mund të vërehet në sëmundjet e sistemit vestibular, të vendosura në veshin e brendshëm. Në këtë rast, marramendje shoqërohet me nauze ose të vjella, shfaqjen e djersë e ftohtë, humbje të koordinimit motorik. Promovimi i kësaj mund të traumave, otitis, tronditje.

  • Nëse udhëheqësi fillon të tjerr shpejtë, dhe kështu ka një humbje dëgjimi në njërën anë, është e mundur që një tumor truri është i pranishëm. Gjithashtu, një e njëanshme shurdhim dhe marramendje mund të ndodhë në vesh pushim daulle e veshit. Në rastin e fundit, simptomat rritet me teshtitjes dhe kollitjes.

  • Në ankth se emocionet ekspozuar njerëzit mund të ketë një të ashtuquajtur marramendje psikogjenike. Konfiskimet ndodhin në situata të vështira dhe, në marramendje, karakterizohet nga simptoma të tilla si djersitje të ftohtë, shurdhim në kokë, një ndjenjë të dehje dhe mungesa e ajrit.

  • Ndonjëherë marramendje duket si një efekt anësor, pasi duke marrë një mbidozë ose medikamente të caktuara. Shumica e këtyre fenomeneve janë vërejtur, ndërsa duke marrë antibiotikë dhe sedatives.

  • Marramendje është shpesh një simptomë e sklerozës multiple - një sëmundje neurologjike, në të cilën inflamacion ndodh në tru dhe është shkatërrimin e membranes nervore. Në këto pacientë kokë është tjerrje gjatë sulmeve, të cilat të shënuara edhe me nauze, të vjella, humbje të koordinimit të lëvizjeve.

  • Me zhvillimin e inflamacion të veshit të brendshëm vërejtur simptoma të tilla si marrje mendsh, dhimbje koke, humbjen e dëgjimit, dukuri e shkarkimit nga veshit.

  • Vertigo mund të jetë një simptomë e çrregullimeve në traktin gastrointestinal. Për shembull, kur dysbacteriosis vërejtur marramendje në kombinim me dobësi të përgjithshme, dhimbje barku, shkeljen e një karrige.