Patogjeneza e tronditje të trurit
Me ngjethura forta trurit ndikimit mekanike dhe greva inerci kundër kafkë. Çfarë është ky proces fillon në indet e trurit është ende i panjohur - shkencëtarët argumentojnë në lidhje me këtë. Ka disa diskutueshme, por megjithatë kanë shumë gjëra të përbashkëta hipotezave në këtë drejtim.
Disa studiues besojnë se rezultati i ndikimit ndryshon vetitë fizike dhe kimike të materies së trurit. Një rritje e çastit në bilancin e presionit intracranial është e shqetësuar proteina colloidal përfshira në qelizat.


Shkelja ndodh në të gjithë vëllimit të trurit. Fabrics ruajnë integritetin e tyre, por lidhjet midis neuroneve dhe trurit paprekur për një kohë të ndërprerë. Një këputje e tillë çon në faktin se truri duket përkohësisht i paaftë për të kryer funksionet e veta.
Ka një hendek funksionale mes fuçi dhe hemisferat e trurit. Megjithatë, anomalitë makroskopike ose histologjike në indet e trurit nuk është vërejtur.
Përkeqësuar qelizat e trurit të ushqyerit, fillon një shtresa të vogla ndryshim të indeve. Si rezultat, marrëdhënia midis trurit të caktuar qendra rozladzhuyetsya.

Vala e shokut përhapet nga burimi (ndikimit aplikacionet s) tek polet kundërta të kafkës. Kështu ka presion shpejtë hedhje në të dy polet.
Deformim i kockave të kafkës është efekti shoku është fenomeni i rezonancë shtrihet shoku hydrodynamic. Si rezultat, CSF rishpërndahen shpejt dëmtimit të dhëmbëve mjaft te bollshme të ventricles në vrima të ngushta mezhzheludochkovыe selvyev energjisë elektrike dhe fusha të tjera.
Lëvore janë zhvendosur në lidhje me rrjedhin vërtetë trurit, që rezulton është i shtrirë dhe proceset e shpërthimit të qelizave nervore - axons.

Të gjitha këto hipoteza kanë një qëndrim të përbashkët: morfologjinë dhe strukturën e trurit kur Zogjtë nuk janë prekur. Trurit CT në këtë shtet, tregon se ka shkelje në atë që ndodh. Nëse çfarëdo devijimi janë të regjistruar, të diagnostikuar me një shembje të trurit - tronditje.