Masat për të luftuar morrat dhe parandalimin


Morrat ose morrat - Lezionet e veçanta të morrave të njeriut. Ekzistojnë tri lloje të morrave: rroba, kokë dhe pubike. Morrat më të rrezikshme në drejtim epidemiologjike, siç mund të jenë bartës të tifoja, ethet e relapsing, ethe llogore. Morrat kafshoj mund të transmetojë patogjene të këtyre infeksioneve nga një person i infektuar me një të shëndetshme.
Platyanыmy infektuar njerëzit dhe shefi morrat është në kontakt me morrat prekur njerëzit në grupe të organizuara, në vende publike (transport, pishina, ngjarje publike), ndërsa jetojnë së bashku në një apartament familjar (përdorimi i përbashkët i kombinezon, brushat, në shtrat, veshje ).


Fëmijët mund të infektohen kur të marrë fotografi duke përdorur të njëjtat kostume dhe wigs.


Morrat pubike transmetohet nga kontakti intim.


Simptomet kryesore të morrat po kruhet, rozchuhamy shoqëruar që kontribuojnë në shfaqjen e sëmundjeve të lëkurës të mesëm, lezionet pustular, pezmatim i lëkurës, pigmentim lëkurës, ekzemë. Disa njerëz zhvillojnë alergji. Në raste të avancuara mund të zhvillohet "Koltun" në kokë - ngatërresë dhe sekrecionet lidhjes purulent lëngshëm flokët. Sipërfaqja e lëkurës është e mbuluar me crusts, nëpër të cilat po qan sipërfaqe.

Në vitin 2007, regjistruar 115 qeliza morrat në shkollat ​​e qytetit (1101 rasti). Në gjysmën e parë të vitit 2008 në Moskë zbuluar 68 lezione (658 raste).

Rezultatet e qendrave të hetimit, të kryera nga Zyra e Rospotrebnadzor qytetit të Moskës, kanë treguar se një arsye për rritjen është mungesa e vetëdijes morrat për parandalimin.
Kryesore parandalimi kusht morrat është higjiena personale:lajë trupin të paktën 1 herë në 7-10 ditë, me një ndryshim të brendshme dhe krevat prej liri;

grooming rregullt dhe flokët e përditshme krehje e kokës;
sistematik veshje pastrimi lartë, larë shtrat;
Pastrimi i rregullt i lokaleve;
Rishikimi periodik i flokëve dhe veshje për fëmijët që frekuentojnë institucionet arsimore;
komente reciproke të anëtarëve të familjes.Aktivitetet e kryera në institucionet arsimore të qytetit me qëllim të krijimit të kushteve sanitare që të parandaluar hyrjen dhe përhapjen e morrave. Përgjegjësia për organizimin dhe mbajtjen e ngjarjeve është Institucionet e administratës protyvopedykuleznыh.

Në mënyrë për të zbuluar stafin mjekësor morrat e institucioneve arsimore të paktën katër herë në vit, pas çdo pushim dhe çdo muaj, në mënyrë selektive kryen shqyrtimet e fëmijëve.
Në institucionet arsimore nuk mund të marrë fëmijët e prekur nga morrat e kokës.
Në prag të vitit të ri shkollor, prindërit duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë fëmijën tuaj, pasi që sëmundja kërkon miratimin e masave specifike për të luftuar, në vetvete nuk do të kalojë.


Nëse ju gjeni morrat dy opsione për veprim.


Trajtimi i pavarur.

Blerë në farmaci çdo mjet për përpunimin e morrave (nittyfor, pedykulyn etj).
Fëmija Procesi i kokës do të thotë, në mënyrë rigoroze në përputhje me udhëzimet e bashkangjitura.
Lahen fëmijën duke përdorur sapun ose shampo baby. Për djemtë rruhet prerje të jetë e mundur.
Hiq mekanikisht (zgjidhni vыcheshyte duart e shpeshta apo krehër) insektet vdekur dhe thërrijat. Për të hequr therrizat duhet lagur fillesat e flokëve në një zgjidhje të përgatitur nga sasi të barabartë të ujit dhe 9% uthull. Lani flokët me ujë të ngrohtë.

Veshin rroba të pastra dhe rrobat e foshnjës.
Lahen shtrat dhe sende fëmijën përveç të tjerash proprasuyte e hekurit duke përdorur avull.
Inspektojë dhe, nëse është e nevojshme, për një proces të gjithë anëtarët e familjes, duke përfshirë edhe veten e tij.
Raportoni mjeku situatën (infermiere) i institucionit i cili e fëmijës tuaj për një masa komplekse protyvopedykeleznыh.
Ekzaminimi përsëritje e fëmijës dhe të të gjithë anëtarëve të familjes nëpërmjet 71.421 ditë dhe nëse është e nevojshme për të kryer përsëritur trajtimin shkatërrimin e plotë të insekteve dhe thërija.

Nëse ju nuk mund të mbajë trajtimin e tyre duhet të zbatohen për çdo delousing sanitare. Trajtimi në delousing sanitare është i lirë.