Mbidozë e vitaminës C


Acid Askorbik përfshira në numrin maksimal të frutave agrume, kivi, lakër, shumë të mirë për trupin, sidomos në periudhën e imunitetit të dobët dhe të sëmundjeve të ndryshme infektive apo virale. Mbidozë e vitaminës C janë mjaft të rralla, por mund të shkaktojnë simptomat e pakëndshme dhe të çojë në disa pasoja negative.

Mbidozë mundur e vitaminës C?Në fakt, fenomeni në fjalë nuk ndodh në praktikë mjekësore. Acid Askorbik nuk është prodhuar në trupin tonë, kështu që kjo mund të merrni vetëm jashtë. Ajo është absorbohet nga trupi vetëm doza që ai e nevojshme. Çdo tejkalim vitaminë C është excreted pandryshuar nga veshkat me urinë.

Disa njerëz janë vetëm rezistent ndaj acidit Askorbik ose janë alergjik në këtë stuff. Në raste të tilla janë simptoma të dukshme të tilla si skuqjen e lëkurës dhe ekzemë, por këto janë shenjat që nuk thonë se në trupin e një mbidozë e vitaminës C, dhe tregojnë rritur ndjeshmërinë për të.

Doza të mëdha të vitaminës C


Është e njohur se acidi Askorbik është një antioksidant i fuqishëm që parandalon formimin e kancerit dhe plakjes së parakohshme, vdekja e qelizave. Prandaj, praktika terapeutike shpesh përdoret trajtimit me doza të mëdha të vitaminave. Doza maksimale ditore e acidit Askorbik është 100 mg në ditë për atletët dhe gratë shtatzëna, si dhe njerëz puna e të cilëve përfshin punën e rregullt të punës së rëndë fizike, ky numër rritet. Substanca instaluar përmendura në gjendje për të siguruar efektet e mëposhtme:


 • forcimi i mureve të enëve të gjakut;

 • të mbështetur prodhimin e hormoneve steroide në gjëndra veshkave;

 • neutralizimi, detyruese dhe sekretim të substancave toksike, nitrateve, toksinave, carcinogens;

 • efektet antioxidant;

 • Riparimin e indeve të mëlçisë;

 • aktivizimi i funksionimit pankreasit.


 • Kështu, edhe një sasi e madhe e acidit Askorbik nuk shkakton asnjë komplikime. Çdo probleme të lidhura me pronën për të bashkëvepruar me vitamina të tjera. Kështu, vitaminë C mbidozë shkakton sekretim urinar e jo vetëm ekseset e saj, por vitaminë B12 rëndësishëm. Ky fakt ngre një numër të sëmundjeve të rënda.

  Mbidozë e vitaminës C - pasojat


  I rëndësishëm dhe i përhershëm tejkalon acid Askorbik dozë të caktuar, ndërsa tërheqja B12 nga trupi çon në komplikime të tilla:

 • Gurët në veshka. Fillimisht, uretër një të ashtu-quajtur rërë, por me rritjen grimcat që mund të bllokojë traktit urinar, duke shkaktuar dhimbje dhe probleme me urinim intensive.

 • Rritja e përqëndrimit të glukozës (sheqerit) në gjak ose hyperglycemia. Fakti se vitaminë C redukton prodhimin e insulinës në pankreasit. Për shkak të kësaj thithjen e glukozës në indet përkeqësohet, dhe ajo ndërton në gjak. Kjo sëmundje manifestohet si një ndjenjë të vazhdueshme të mungesës së lëngjeve, lëkurë të thatë, buzët, mukozës, skuqje të fytyrës.

 • Prodhimi i tepërt i estrogjenit. Për këtë arsye, kontraceptive oral mund të jetë i paefektshëm.


 • Vitamina C - contraindications


  Mos e merrni acid Askorbik me mbindjeshmëri ndaj vitaminë. Me kujdes të madh dhe vetëm pas konsultimit me doktorin tuaj duhet të përdorë mjetet e sëmundjeve të mëposhtme:

 • hyperoksaluryya;

 • hemochromatosis;

 • diabeti;

 • nephrolithiasis;

 • talasemia;

 • oksaloz.