Një mbidozë e glycosides zemrës


Glycosides zemrës (QS), janë droga të cilat ndihmojnë dështimin trajtojnë të zemrës dhe është potencialisht një nga drogat më toksike. Në fakt, glycosides zemrës - një fletë e Digitalis substancës aktive strofantu farëra, fruta zambakëve, të cilat përdoren në mjekësi për të kaluar disa shekuj.
Mbidozë e barnave që përmbajnë glycosides kardiake, mund të ndodhë në lëvizje të rastit ose të veçanta të mëdha (nganjëherë mjeku rekomanduar dozë SG. Çdo pacient katërt që merr drogë glycosides kardiake, simptomat e shënuar të helmimit.


Simptomat e dehjes glycosides zemrës nuk janë të lidhura me përdorimin e glycosides specifike. Glycosides ndryshme mund zuyazykaty pamjen shenja të ngjashme të helmimit, dhe, anasjelltas, ri dehje e njëjta glycoside mund të shfaqet në mënyra të ndryshme në të njëjtin pacient.
Informatat në këtë artikull nuk është një udhëzues për veprim. Në rastin e helmimit të kërkuar ndihmë të menjëhershme mjekësore.


Si quhet kjo patologji?


Digoxin dehje ose digitoxin (lanoksynom, purhoksynom, allokarom krystodyhynom)Si e bën të drogës?


SG - një substancë që prek zemrën, stomakun, zorrët dhe sistemin nervor. Është pjesë e shumë regimens trajtimit për sëmundje të zemrës. Kur merret në doza të mëdha helmuese të jetë e mundur.Çfarë droga të referuara si SG?


SG është përbërës kryesor aktiv në këto ilaçe:Dezlanozyd (tsedylanyn-D)
Digitoxin (krystodyhyn)
Digoxin (lanoksykaps, lanoksyn)Glycosides zemrës janë gjetur në bimë të caktuara. Ka pasur raste të helmimit pas bimëve:Luletogëz
Landër(A janë përfaqësuesit më të famshëm)


Cilat janë simptomat e helmimit?


Veshit, fytit dhe hundës:Një yje të zbehta
Halos vizuale rreth objekteve (jeshile, të verdhë, të bardhë) *
LëkurëReaksionet alergjike (sindroma Stevens-Johnson)
Urtikaria
I nxituar
Traktit gastrointestinalDiarre
Humbja e oreksit *
Të përzier
Dhimbje stomaku
Të vjella
Sistemin kardiovaskularRrahje zemre të parregullt (ose i ngadalshëm)
Dobësi
Sistemi nervor
Humbje
Depresion *
Disorientation
Të qenët i përgjumur
Të fikët
Hallucinations *
Dhimbje koke
Letargji
PsikologjiApatia (indiferenca ndaj ngjarjeve)
* Simptomat e dehjes kronike


Mjekimi në shtëpi


A nuk e mohoj droga veten e tyre, por në këshillën e një doktori!


Para se të thirrni emergjente


Përgatitja e përgjigjeve për pyetjet e mëposhtme:Mosha, pesha, gjendja e pacientit
Emri ilaçe
Koha kur ka marrë ilaçe
Doza e miratuar


Çfarë duhet të presin nga spital?


Mjeku do të gjeni gjendjen e pacientit dhe do të respektojë të gjitha funksionet vitale të tilla si temperatura, norma impuls dhe frymëmarrje, presionin e gjakut. Simptomat do të blihet (hiqet) në bazë të rëndësisë së tyre. Masat terapeutike dhe diagnostikuese mund të përfshijnë:Aktivizimit të karbonit
EKG
Analizat e gjakut për të zbuluar dehje SG, magnez dhe natriumi nivele.
Hyrje antidot (kundërhelm)
Masat për të rivendosur ekuilibrin electrolyte (natrium, magnez).

Duke vënë një tub nëpër hundë në stomak për të larë.

Cila është prognoza?


Rreziku më i madh i vdekjes është në fëmijët e vegjël dhe të moshuarit. Të moshuarit janë më në rrezik të helmimit kronik glycosides zemrës.