Parakohshme simyavyporskuvannya derdhje
Derdhje e parakohshme - një term që i referohet një situate kur derdhje ndodh ose para marrëdhënieve seksuale, ose pothuajse menjëherë pas futjes së penisit në vaginë.
Shumë ekspertë janë përpjekur për të sjellë përkufizimin e derdhje e parakohshme, bazuar në kohëzgjatjen e marrëdhënieve, numri i fërkimet dhe u përpoq edhe të sjellë varësinë orgazmë për partnerin, por sot ky përkufizim është shteruese.
Ankesat e derdhje e parakohshme shpesh dëgjohet gjatë pritjes në mjekut-seksolog i njohur. Më shpesh kjo është diagnostikuar rinjtë, edhe pse meshkujt e rritur të shqetësuar edhe për këto çështje. Derdhje e parakohshme për fat të keq ndonjëherë rinore reduktuar në sverhneudachy gradave dhe është projektuar për një jetë.Pse është kjo?

Derdhje e parakohshme ndodh shpesh e mjaftueshme, ju mund të them edhe se ajo është një nga çrregullimet më të zakonshme seksuale në botë, 30-40% e meshkujve janë të pakënaqur me kohëzgjatjen e marrëdhënieve. Por jo çdo pakënaqësi pacienti duhet të merret si një diagnozë të vërtetë. Në mjekësi, përdoret termi "fillor dhe të mesëm derdhje e parakohshme."
Forma kryesore ndodh në adoleshentët, është tipike për një periudhë fillestare të aktivitetit seksual. Ajo shpesh shpjegohet me rritjen e excitability nervor, ndonjëherë - ndjeshmëri të lartë e penisit glans. Forma kryesore e derdhje e parakohshme pasqyrohet në faktin se derdhje ndodh para futjen e penisit në vaginë apo përmes disa fërkimet. Në mënyrë tipike, me kalimin e kohës dhe me përvojën e seksualitetit shkon derdhje në mënyrë të shpejtë përgjithmonë.

Derdhje e parakohshme e mesme zhvillon, zakonisht tek meshkujt e pjekur dhe është shkaktuar nga sëmundje organike ose probleme të tjera të lidhura me shëndetin apo rezultat nga çrregullimeve psikologjike (nganjëherë me psikikën traumatike të stresit të dështimit në derdhje rinisë së tij dhe e parakohshme mund të ruhet përgjithmonë) .

Shkaqet fiziologjike:
rritur ndjeshmërinë e penisit glans;
frenulum shkurtër e penisit;
prostatitis kronike - inflamacion i gjëndër prostatës;
vesiculitis kronike - inflamacion i fshikëzat seminale, e cila zhvillohet në prostatë;

disfunksioni erektil;
Shkelja dishormonal;
varësisë neyrobyolohycheskaya.
Nuk janë të lindura dhe të fituara ndjeshmërinë e penisit glans. Në formën e fituar referuar në balanoposthitis phimosis ose - më saktë pasojat e këtyre sëmundjeve janë relativisht të rralla.

Shkaqet psikologjike:
Shkaku më i zakonshëm i derdhje e parakohshme është frika, parashikim, vetë-tuning të dështimit për shkak të ekuacionit fantastike performancës dhe harton mitik. Dy Miti më i trashë dhe të dëmshme, jeta e thyer ose poportyvshyh e shumë njerëzve, "më shumë - më të mirë" dhe "më të gjatë - më të mirë." Këto mite pasiguri dhe izolimi i tij nga realiteti janë bazë për vetë-dyshim dhe frika e seksit. Kjo frikë - si rezultat i refuzimit vetë, pakënaqësisë me veten e tyre dhe "rezultatet" mosbesimin e tyre në apelin e tij dhe kompetencës si burrat. Vuajtjet e këtyre njerëzve është e vështirë të imagjinohet, pasi aspiratën normale natyrore të intimitetit seksual me një grua, ata vënë veten në një situatë të poshtërimit, nuk qenë në gjendje për të "takuar" disa modele të pabesueshëm. Dhe kështu, në vend të gëzimit dhe të kënaqësisë nga seksi, ata ndjejnë turp dhe poshtërim, nuk është në gjendje të mendojnë për kënaqësinë partnerit, dhe përshpejtuar derdhje në një sfond të tmerrshme emocionale mund të shkaktojë për vetmisë dhe pasigurisë në jetë, dhe probleme edhe më serioze. Prandaj, është e rëndësishme të dini se kohëzgjatja mesatare e marrëdhënies seksuale - 2 minuta (ky është kufiri i sipërm për rajone të veçanta dhe kombësive - më pak se 2 minuta).

Masturbim si i tillë nuk është një problem për jetën e plotë seksuale, në qoftë se jo të zëvendësojë tillë. Por, kur të rinjtë masturbohem shumë të fuqishëm dhe nuk kanë kontakte të mjaftueshme me përfaqësuesit e gjinisë së kundërt mund të zhvillojnë sëmundje, e cila lind nga fakti se ata ndjehen gjenitalet joadekuate e veta dhe nuk mund të përqendrohen në emocionet e tyre seksuale. Njerëz të tillë nuk e di se si të njohin ndjenjat e partnerit (e tij - edhe) gjatë seksit dhe orgazmës para se ata janë të pandjeshëm ndaj emocionet dhe nuk e kuptojnë që ju mund të ndjeheni trenin seksuale eksitim ose e fortë. Kjo është, kjo sëmundje takon kategorisë së arsyeve psikologjike, sepse këtu ajo është, përkundrazi, mungesa e edukimit seksual dhe një devijim serioz në marrëdhëniet ndërpersonale.

Mjekët sexologists caktojë një paragraf të veçantë të ashtuquajtur formë relative e derdhje e parakohshme e mesme. Kjo derdhje nuk është i menjëhershëm, por në minutën e 2 ose më shumë herë, por nuk do të takosh njeriun, pasi kjo partneri termi apo partneri duket shumë e shkurtër. Përpjekjet për vetë-kontrollit në këtë rast vetëm përkeqësojnë situatën dhe mund të çojë në faktin se njerëzit vetëm të fillojnë për të shmangur marrëdhënie seksuale, dhe si rezultat mund të humbasin familjen.

Trajtim

Më e ndjeshme për çdo sëmundje - për të parë një specialist, dhe ai do të ketë provim dhe të përshkruajnë trajtim. Hypersensitivity penis vetë mund të reduktohet me akumulimin e eksperiencës seksuale. Në raste shumë të rralla, rrethprerja mund të rekomandohet, si kreu lafshë e penisit pa organ seksual i mashkullit gradualisht bëhen më pak të ndjeshëm ndaj stimulimit që shtyn orgazmë në meshkuj.

Ndoshta mjeku e sheh të nevojshme për të hetuar profilin tuaj hormonal, mund të dërgojnë për trajtim në një urolog ose specialist tjetër, por shpesh ajo është një trajtimeve psikoterapeutik, në disa raste vetëm në përmirësimin e kulturës seksuale dhe njohje me filozofinë lindore të dashurisë dhe të kontrollit teknikat daoystskymy shtatë 'yavyporskuvannyam.