Ndihma e parë për djegiet
Fillimi i këtij neni këtu.
Features djegiet elektrike


Djegiet elektrike mund të shkaktojë probleme serioze në trup, pa shenja të dukshme. Shpesh hyrja dhe pikat e daljes pas goditur elektrike trupin delikate.
Aktuale është e lehtë për ata indet e trupit që janë projektuar për të kryer impulset nervore. Sistemet muskulare dhe nervor projektuar për këtë qëllim dhe të dëmtuara rëndë. Në rast të fibrave muskulore të rëndësishme dëme dhe substancave të tjera të hyjnë në gjak. Ka mungesë ekuilibri electrolyte dhe dështimi i veshkave.
Features djegiet kimike


Kontaktoni me sipërfaqe të lëkurës të kimikateve të caktuara shkakton një reaksion kimik me ngrohje. Kështu ka djegur të faqes. Lezione kimike lëkurës klasifikuar nga pH apo aciditetit.Acide, e cila është pH më pak se 7 njësi. Këto përfshijnë të zakonshme në acetik jetën e përditshme, klorhidrik dhe acideve sulfurik.
Bazat apo pH alkaline e cila më shumë se 7 njësi. Amoniaku - më të mirë përfaqësuesi i njohur i këtij grupi.

Ndihma e parë për djegiet


thellë Burns (E dytë dhe të tretat shkallë )

Hiq viktimën nga zonën e djegur. Mos harroni, sigurinë shpëtimtari - dorës.
Hiq çdo person materiale flaktë.
Telefononi shërbimin e shpëtimit (shërbimit zjarri, ambulancë). Nëse është e mundur, të aktivizuar alarmin e zjarrit.
Sigurohuni që viktima të jetë i paprekur. Ofrojë ngrohtësi dhe qetësi. Mundohuni për të mbuluar zonën e prekur me një leckë të pastër, nëse është e mundur. MOS derdh ujë të ftohtë në lëkurë mund të zhvillojnë hipotermi (një rënie të mprehtë në temperaturën e trupit).
Fytyra Burns, duart, këmbët konsideruar gjithmonë si dëmtim të rëndë (përveç të shkaktuara nga dielli).
minor djegiet (I parë shkallë , ose i vogël Seksionet i dytë shkallë )Butësisht larë plagën me ujë të ngrohtë.
Shpesh e përdorur vaj në shtëpi me djegie, ajo nuk është me vlerë duke bërë.
Unaza, rrathë dhe objekte të tjera potencialisht të afërt duhet të largohen nga trupi. Edema ose ënjtje të lëkurës së një inflamacion mund të çojë në shkurtimin dekoratë të dhënave në lëkurë.

Sipërfaqja e djegur është trajtuar me vaj aktuale antibiotik, të tilla si bacitracina apo neosporinom.
Nëse dyshoni se një lezione të thella përkatëse të dytë ose të tretë djegie shkallë, të jetë i sigurt për të kërkuar ndihmë mjekësore.
Imunizimi kundër tetanosit është i detyrueshëm në rastin e parë.Çfarë duhet të bëni kur djegiet elektrike?
Pas goditjes elektrike, të konsultoheni me një mjek. Përveç ndërlikimet e zakonshme të ndodhë arrestimin kardiak dhe aritmi.
Çfarë duhet të bëni kur djegiet kimike?Identifikimi i substancës që ka shkaktuar dëme në lëkurë
Lahen plagën me ujë të thjeshtë të ngrohtë
Telefononi ambulancë dhe ndiqni udhëzimet e marra. Disa raste të djegieve kimike kërkojnë kujdes të thjeshtë plagë, por disa substanca që bien në lëkurë mund të shkaktojë komplikime të rrezikshme për jetën.
Viktimat nga djegiet kimike syrit duhet menjëherë të vijnë në spital.

Fillimi i këtij neni këtu.