Periarthritis e sup përbashkët


Peryartrytom quajtur sëmundje inflamatore që zhvillon në indet periarticular. Zakonisht ndikon joints mëdha. Periarthritis e sup përbashkët është shumë e zakonshme në moshë të re (pas 30 vjet), për shkak të mbingarkesës së lëndimeve të rëndësishme aktive ose që marrin. Shumica e pacientëve rheumatologists janë njerëz, sepse ata punojnë në profesione që kërkojnë një peshë konstante në nyje sup.
Anatomia dhe shkaqet e sëmundjes
Nyjet lidh eshtrat e skeletit dhe të lejojnë lëvizjen e eshtrave. Kjo ndodh me ndihmën e muskujve. Nyjeve të thjeshta ose komplekse kanë të njëjtat indet periarticular. Këto përfshijnë: • Kapsulë kyçeve. Kapsulë përreth sipërfaqet e përbashkëta dhe kockat format artikuluar një zgavër mbyllur përbashkët.

 • Ligaments kyçeve. Bandat e ind lidhës që lidhin kockat së bashku.

 • Tendons. Ky seksion fundit e muskujve. Ajo është me anë të tendons hulli muskujve të bashkëngjitni për kockat.

 • Muskujt. Organi kryesor që lejon veprimet motorike trupin e njeriut.


 • Joints sup janë të aftë për gamë më të madhe e levizjes se nyjeve të tjera të zhvilluara nga ligaments dhe muskujt.

  Arsyet peryatryta djathtë dhe nyjeve lënë supe quhet:

 • Aktiviteti profesional. Më shpesh në meshkujt të cilët janë punëtorë, zdrukthtarë, piktorë, sportistë dhe të tjerët, që është, ata që janë në detyrë shpesh mbart heq çojë lëvizje dhe lëvizjet e dorës lart dhe poshtë.

 • Një tendosje e vetme tepërt në shpatullën përbashkët.

 • Trauma (goditje e rënie).

 • Karakteristika të lindura anatomike e nyjeve sup.

 • Infarkt miokardi.

 • Çrregullime postoperative qarkullimit në shpatullën përbashkët.


 • Si për të diagnostikuar?
  Peryatryt sup përbashkët ka simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje në shpatullën përbashkët, e cila gjithmonë rrit në lëvizjet e Komisionit otvodyasche-plumb, duke ngritur duart lart;

 • kufizimi i lëvizjes në të përbashkët, ndërsa kryerjen e lëvizjeve (ngurtësi të përbashkët);

 • fenomene të kombinuar: koka dhe dhimbje qafe, dhimbje prapa dhe mpirje dora e gishta, marramendje.


 • Përveç mbledhjes së ankesave, rheumatologist mjek emëron kërkohet X-rrezeve. Mjetet ndihmëse e diagnozës është ultratinguj, CT, MRI, gjak dhe arthrography.

  Si për të trajtuar periarthritis e zëvendësimit sup?


  Për lehtësim i mjekëve dhimbje administruar drogës me gojë nonsteroidal anti-inflamator (ibuprofen, NIMESIL, Ksefokam, indometacin, DIKLOFENAK). Kur manifestimet kryesore të plotësim sëmundjeve dhe kufizimin e përkohshëm të lëvizjes në të përbashkët është e mjaftueshme për një shërim të plotë.
  Kufizimi i lëvizjes është imobilizimi i përbashkët është ngujuar me anë të fiksimin e zakonshëm. Në këtë rast, pacienti duhet të kuptojnë saktësisht se çfarë lëvizje ai duhet absolutisht të shmanget. Pa këtë masë të supin periarthritis përbashkëta nuk kurë ndonjë ilaç.

  Kur periarthritis sup përbashkëta të përdorura dhe metodat e trajtimit lokal të tilla si ointments, electrophoresis, fasha, bllokadat, aplikimet (parafine, baltë), hirudotherapy, terapi lazer. Substancat aktive ointments janë droga nonsteroidal anti-inflamator. Ushtrimi, masazh dhe të ushtrojë chiropractic një efekt të rëndësishëm në trajtimin e sup periarthritis përbashkët në uyazyka ata mbahen pas rekomandimeve të mjekut dhe duke përdorur një specialist të çertifikuar.