Shenjat e para të hemorroide në burra dhe gra


"Hemorroide" në mjetet greke "gjakderdhje", kështu që emri i kësaj sëmundjeje të caktuar Hipokrati në kohët e lashta mjekët e dinë në lidhje me sëmundjen dhe faktin se ka shenjat e para të hemorroide.
Sot nga hemorroidet vuajnë më shumë se një e treta e banorëve të planetit tonë. Mungesa e aktivitetit fizik, puna ulur, trashje provokuar shfaqjes e saj tek të rinjtë. Dhe me kalimin e çdo viti, rreziku i sëmundjeve të rritet disa herë.
Hemorroide - një kronike venat me variçe të anusit, duke shkaktuar shfaqjen e hemorroide, inflamacion dhe humbjen e jashtme.Shkaqet e sëmundjes - një rritje e fluksit të gjakut në zorrën e trashë të ulët dhe vështirësia e daljeve. Kjo çon në rritje venoz rrjet - hemorroide, rritjen e tyre të vazhdueshme dhe inflamacion kronik. Gradualisht ligaments muskujve-shtrihen dhe hemorroide, tensioni, rënie jashtë anusit.
Arsyet që çojnë në shfaqjen e hemorroide
 • Mënyrë jetese i ulur dhe mungesa e aktivitetit fizik;

 • Shtatzënia dhe lindja;

 • Punë rrezik - punë lidhur me nevojë është një kohë e gjatë në këmbët e tyre - Rishites, hairdressers, kirurgët;

 • Trashje;

 • Sëmundjeve të tjera dhe kushtet që çojnë në një rritje të përhershme të presionit në enët e sistemit të qarkullimit të gjakut të organeve pelvike - kapsllëk, fizike heqjen e punës pesha, klasa në sport profesional, dhe arsye të tjera të ngjashme.

 • Shenjat dhe simptomat e hemorroide


  Shenjat e para të hemorroide në burrat dhe gratë shpesh nuk tërheqin vëmendjen e pacientit, dhe ai rrallë bën thirrje për ndihmë mjekësore në këtë fazë, kjo çon në sëmundje, komplikime të ndryshme dhe komplikon trajtim. Prandaj, është e rëndësishme të dini se si sëmundja manifestohet në fillim të procesit patologjike dhe kohë për të filluar trajtimin dhe parandalimin e hemorroide.

 • Ashpërsia dhe ënjtje e hemorroide - një nga shenjat më të hershme të sëmundjes, ajo shkakton ndjesi të trupit të huaj në anus dhe ndjenja e shurdhim në rektum. Këto simptoma të hershme të sëmundjes nuk ndodhin vazhdimisht, por vetëm kur lodhje, ulur zgjatur ose në mbrëmje.

 • Parehati në anus - lirohet nga hemorroide mukusit dhe gjak irriton mukozën e anusit dhe shkaktojnë kruarje dhe djegie ndjesi.

 • Gjakderdhje nga anusi dhe gjak në masat fekal - shenjat më karakteristike dhe tregojnë të hemorroide në gratë dhe në burrat. Zakonisht paraqitja e këtij simptomë tërheq vëmendjen e pacientit dhe e bën atë të kërkojë ndihmë mjekësore. Në fazat e hershme të sëmundjes vërejtur gjakderdhje gjatë një lëvizje zorrë ose menjëherë pas saj. Gjaku është lëshuar në sasi të vogla, të kuqe të ndritshme dhe mund të ndodhë në masa fekal ose nxirret nga anusit bie.

 • Humbja e hemorroide - këtë simptomë, duke treguar se përparimin e sëmundjes. Në fazat fillestare të sëmundjes, hemorroide janë të vogla, braktisjes gjatë jashtëqitjes dhe ushtrohet në mënyrë të pavarur. Pacienti shpesh as i vetëdijshëm për këtë. Nëse njësitë e tilla kërkojnë praktikë ose kufizuar në muskujt e anusit, është një shenjë e kalimit në fazën e dytë të sëmundjes.

 • Çarje zorrës së trashë - përmes inflamacion të vazhdueshme, Mukoza prolapsed majasëll i rektumit është shumë e hollë dhe e lehtë për të lëndimit, për shkak të cilat çara në anus. Ata janë stol vazhdimisht inatosur, stresi dhe shkaktojnë dhimbje të forta. Trajtimi i tyre është proces i ndërlikuar dhe i dhimbshëm.