Shenjat e para të stresit dhe largimit të saj


Shenjat e para të stresit dhe largimit të saj do të ju ndihmojë të tërheqë veten së bashku! Ne shpesh njoftim sa ne kemi një nervozizmi e rritur me probleme, dhe për këtë arsye ne vetëm besimi zamykayemosya. Për më tepër, vërejmë problemet e kujtesës, dhe madje edhe shëndeti i dobët. Këtu do të kujtohet duke thënë se të gjitha sëmundjet lindin nga nervat. Pra, ne mund të sigurtë të themi se në përgjithësi shëndeti ynë është drejtpërdrejt e varur në bilancin tonë emocionale dhe psikologjike. Por shkaku më i zakonshëm i këtyre çrregullimeve të shërbyer e problemeve tona emocionale dhe stresi.


Arsyet kryesore që ekziston stresi, ka probleme të përditshme, lodhje, konfuzion në punë, në familje, pakënaqësia jeta familjare, rritur vetë-kritika, mungesa e dashurisë, etj Kjo listë mund të jetë i pafund, në qoftë se ju të shtoni atë të gjitha negative e që është përreth nesh në të gjitha anët. Por të shkruarit e një disertacion shkencor mbi këtë temë, ne nuk do, por thjesht të përpiqet të marrë në konsideratë metoda që kontribuojnë në heqjen tension stresit. Ajo duhet të thuhet se stresi kanosës i rritjes neurozë apo depresioni, në qoftë se nuk i kushtoj vëmendje për atë kohë dhe kohë dhe nuk angazhohen në veprim për ta luftuar atë. Nga rruga, të shpëtoj nga e kaluara është shumë më e vështirë. Për t'u marrë me ndonjë sëmundje duhet ende në nivelin e tij fillestar, siç thonë ata, dhe në veçanti lidhet me probleme psikologjike.


Problemi karakteristikat e stresit dhe largimi i tij ka shqetësuar njerëzimin për dekada të tëra. Stresi ka konsideruar gjithmonë numër një armik, në gjendje për të lëvizur njerëzit me paqen e tij të zakonshme e mendjes dhe ekuilibër në një stres të vështirë psikologjik. Në fakt, shumë terapistët besim krahasojnë gjendjen e stresit dhe të theksoj veten me një sëmundje virale. Ky "virus" edhe pse nuk është e dukshme përmes mikroskop dhe nuk transmetohet me anë pikat ajrore, nuk është më pak e rrezikshme për njerëzit se sa një të ftohtë apo grip, për shembull. Për këtë të fundit ka shumë antibiotikëve dhe stresi thjesht nuk ka.


Dëmshme theksojnë faktin se ajo i jep gjendjen e zakonshme, me teper atë nga brenda, dhe ka gjithmonë një surprizë. Kryesor dhe shenjat e para të stresit - dhimbje koke të shpeshta, pagjumësia, përkeqësimi humor, nervozizëm të rënda. Të gjitha më lart është e shoqëruar nga lodhja dhe indiferenca për të gjithë që kohët e fundit kryhet emocione pozitive dhe të interesuar në ju. Gjëja më e rrezikshme është se ju jeni plotësisht të shëndetshëm fizikisht, por shëndeti mendor i një histori krejtësisht të ndryshme. Simptomat më të zakonshme të mëdha të stresit nuk është në ne femrat, sepse ne gjithmonë të marrë çdo gjë në zemër. Përveç kësaj, ne jemi shumë mosbesues dhe emocionale, dhe kjo na tërheq stresit dhe problemeve emocionale. Dhe ne vazhdimisht ndjehen përgjegjës për të gjithë familjen e tij, me përjashtim të vetvetes. Mund diçka më e keqe? Shenjat dispozicion qartë se më shpesh se meshkujt ekspozuar ndaj stresit grua.


Pra, para se të fillojë luftën me stresin, ju duhet të kuptoj se shenjat kryesore dhe i pari nga arsyet që ndikuan shfaqjes së stresit në ju. Ne kemi përmendur tashmë simptomat kryesore dhe shkaqet më të zakonshme të stresit. Por kjo nuk ka dëm për të kujtojnë se për këtë arsye çdo person është unik, prandaj, ajo duhet të kërkojë dritën e gjitha që ju rrethon dhe mund të shkaktojë ndjenja të caktuara dhe shqetësimet. Gjetja shkaku, do të përpiqen për të krejtësisht të injorojnë dhe të shohin botën vështrim krejtësisht të ndryshme. Ushtrimi i mëposhtëm do t'ju ndihmojë të shpëtoj e vetë-dyshim dhe ankth, dhe në shenjë e parë e stresit duhet të marrë për të parandaluar atij asnjë shans për të shkatërruar gjendjen tuaj shpirtërore. Në mëngjes, zgjoi një herë, jo në rritje nga shtrati, shtrirë në shpinë të tij, të përpiqet të tërheqë gradualisht këmbë, armëve dhe qafën. Pastaj të përsëritur atë, vetëm të shtrirë në barkun e tij. Ju duhet të Përsëriteni këtë ushtrim disa herë gjatë ditës. Relegating atë për vetëm disa minuta, ju mund të bëni atë të ulur dhe në këmbë. Faza përfundimtare e këtij ushtrimi është mbrëmje të jetë i saktë, koha para shtrat. Shtrirë në shpinë, do të përpiqen për t'u çlodhur plotësisht. Mundohuni të mendoni për kur diçka e këndshme për ju (shoqatat pozitive, kujtime, çdo mënyrë), për aq kohë sa nënndërgjegjeshëm juaj punësuar mendime vetëm të këndshme dhe të mira. Në këtë gjendje të relaksuar duhet të jetë rreth 5 minuta.


Për të luftuar stresin kronik, lodhje dhe apati të plotë për të bërë stërvitje vzbadryvayuschee. Është gjithashtu e rekomanduar për shtyp. Kështu që ju duhet të qëndrojnë dorën prapa, majtas atëherë ju duhet për të vënë në rrjet diellore, vendin e djathtë të lartë të majtë. Mundohuni të imagjinoni dhe të ndjehen që nga pleksus tuaj diellore vjen energjia që shpërndan në të gjithë trupin dhe të mbush atë me forcë të fuqishme. Ju duhet të mendojnë se të gjithë. Të bësh këtë ushtrim, të përqëndrohet në faktin se ju jeni shumë të mbledhura, të qetë dhe personi energjik. Përveç kësaj për të de-stresi këshilluar për të dëgjuar muzikë që është audyoterapyya. Për ta bërë këtë, ju nuk duhet të qëndrojnë në shtrat ose qëndrojnë në një pozicion horizontal. Kur terapistët stresit të rekomandojë për të dëgjuar këngë të muzikës të tilla si veprat e Chopin, me rritjen e nervozizëm dhe neurozë - Beethoven, ose më mirë e tij "Moonlight Sonata" dhe kompozime nga Bach. Nga rruga, nuk lënduar për të shtuar se që nga kohët e lashta muzikë është një nga mjetet më efektive të ndikojnë në stres.