Shenjat e para të sëmundjes Alzheimer


Ju jeni të shqetësuar në lidhje me sjelljen dhe probleme me kujtesën e tij të dashur të vjetër? Nëna juaj ka humbur gjithmonë, vetëm duke e lënë për një shëtitje ose në dyqan afërt? Babai pafund duke i kërkuar të njëjtat pyetje tashmë në atë kohë? Shenjat e fazat e hershme të sëmundjes Alzheimer nuk janë gjithmonë të dukshme, ato mund të jetë e vështirë për të dalluar nga harresës së shkaktuar nga ndryshimet e lidhura me moshën.
Në mënyrë që të mos humbasë fillimin e një sëmundje shqetësuese, këtu janë disa shenja dhe simptome si dhe këshilla kur të shihni një mjek për diagnozën.
Shenjat paralajmëruese


Shumë njerëz janë të hutuar me çmenduri Alzheimer ose çmenduri. Dallimi është se termi i parë nënkupton një sëmundje, por një grup të simptomeve të tjera, duke përfshirë edhe humbjen e kujtesës, proceset Report rozuyazykah dhe kapacitetin për uyazykavodiv logjike. Megjithatë, çmenduri nuk është gjithmonë rezultat i sëmundjes Alzheimer, kjo gjendje mund të shkaktojë probleme të tjera shëndetësore.
Përkundër faktit se disa dëmtim kujtesës mund të jenë të lidhura me moshën, probleme serioze me ruajtjen, duke penguar normal, jo për shkak të këtij faktori. Sipas mendimit të ekspertëve, shenjat më të zakonshme e hershme të sëmundjes Alzheimer ose forma të tjera të çmenduri përfshijnë:
Humbja e kujtesës. Edhe pse pacientët me çmenduri lehtë riprodhuar ngjarjet e lashtë, ata shpejt harrojmë lloje të ndryshme të informacionit (data ngjarje), në lidhje me të kaluarën e afërt. Sigurisht, të gjithë mund të harrojmë disa detaje të rasteve të fundit ose rozyazyka dhe kujtojnë ato më vonë. Por njerëzit me çmenduri zakonisht krejtësisht të humbur kujtesën e tyre.
Përsëriteni. Pacientët që vuajnë nga demenca, mund të përsërisë historinë, pothuajse fjalë për fjalë. Ata shpesh pyetur për të njëjtën gjë, dhe kjo nuk ka rëndësi se sa herë që ata janë përgjigjur.

Probleme me të folurit. Ne të gjithë e dimë gjendjen kur fjala si "fluturoi nga kokën time." Megjithatë, pacientët me çmenduri shpesh kanë probleme serioze kujtuar edhe fjalët e thjeshta. Mënyra e tyre e gjuhës mund të jetë i paqartë dhe i vështirë për t'u kuptuar.
Ndryshime të personalitetit. Nganjëherë pacientët duke pasur ndryshime të papritura humor. Ata tregojnë BURNIE emocionet, gëzimi apo zemërimi, për asnjë arsye të dukshme. Gjithashtu, njerëzit me këtë sëmundje mund të papritur të tërhiqet në vete dhe vidyazykatysya nga klasa që më parë solli atyre kënaqësi. Ata tregojnë dyshime të pabaza të anëtarëve të familjes dhe të besimit të pafund, të tilla si reklamat televizive.

Disorientation dhe konfuzion. Për shkak të çmenduri, njerëzit janë të humbur në vendet e tyre të njohura të tilla si lagje e shtëpisë së tij apo supermarket të afërt. Vështirësia për ta është për të kryer të thjeshtë, detyra shumë të njohur, qoftë rroje apo gatim.
Higjiena. Disa herë kjo simptomë është një nga sinjalet më të dukshme të sëmundjes Alzheimer. Njerëzit odevavshyesya jetës me shumë kujdes dhe mendueshëm, mund të filloni duke veshur rroba të pista apo të lajë ndaluar.
Oddities në sjellje. Secili prej nesh nuk të paktën një herë lënë çelësat kur është e nevojshme. Dhe njerëzit me sëmundjen Alzheimer dhe çmenduri pleqërie vazhdimisht të vënë gjërat në vende të pazakonshme, shumë të papritura. Ata mund të vënë furçë dhëmbësh në frigorifer ose paketë vaske qumësht.
Nëse bashkëshorti juaj të gjetur një nga këto simptoma, nuk panik. Kjo nuk do të thotë se domosdoshmërisht të zbulojë sëmundjen Alzheimer. Megjithatë, një takim tek mjeku janë të rëndësishme në këtë fazë.Këshillim


Nëse shqetësimi juaj në lidhje me sjelljen ose kujtesën e një të dashur, ndërsa mbështetur vetëm nga një dyshim të vogël, ju mund të aplikoni për një mjek të zakonshëm. Megjithatë, menjëherë të bëjë një takim me një specialist të tillë si një psikiatër apo psikoterapist, nuk është e ndaluar. Pas një kohë, ju mund të përballen me një ekip të tërë të mjekëve monitorimin e pacientit.

Për fat të keq, nuk ka teste të sakta që vërtetojnë pa mëdyshje ose hedh poshtë sëmundjes Alzheimer. Prandaj, mjekët mund të përdorin metoda të ndryshme për të përcaktuar diagnozën. Për më tepër, përveç gjakut dhe urinës testet standarde, pacienti do të duhet t'i nënshtrohet:Testet mbi gjendjen mendore. Doktori juaj mund të kërkojë një sërë pyetjesh me të cilat për të vlerësuar shëndetin mendor. Kryerja e detyrave të ndryshme tregon cilësi kujtesën afat-shkurtër, aftësinë për të perceptojnë udhëzimet e thjeshtë dhe të zgjidhur disa situata problematike. Teste të veçanta në shkallë të shkurtër të përfshijë statusin mendor dhe provë Mini-hallkë.

Ekzaminimi neurologjike. Për të parë simptomat e sëmundjes Alzheimer, mjeku do të kontrollojë funksione të tilla si të folurit, ekuilibrit, koordinimit dhe reflekset.
Vizualizimi mjekësore. Kompjuter, rezonancë magnetike dhe pozitron tomography emisionit të ndihmojë në identifikimin arsye të tjera pas simptomat e çmenduri, të tilla si një tumor apo një goditje në tru.Sigurohuni që ju jeni duke bërë çdo gjë të mundshme. Mjeku do të kanë nevojë për informacion të plotë, në mënyrë që të përgatiten për çështjet vijuese:Çfarë lloj simptome që ju keni zbuluar për herë të parë dhe sa kohë ata u shfaq.

Sëmundje të tjera burri juaj / gruaja.
Ilaçet që pacienti merr agjendën ditore, duke përfshirë shtesa dhe medikamente mjekësi alternative.
Ushqimi lover juaj dhe qëndrimi i tij për alkool.
Çdo ndryshime të rëndësishme në jetën e pacientit, të tilla si të daljes në pension, vdekja ose një masë të kohëve të fundit dikush - ose me të afërmit.Shenjat e sëmundjes Alzheimer hutuar lehtë me ndryshimet e lidhura me moshën natyrore, kështu që diagnoza vënë qartë nuk është aq e thjeshtë.
Nëse ju nuk janë të kënaqur me përfundimin e mjekut tuaj, konsultohuni me një specialist. Sepse Alzheimer merr një kohë të gjatë, gjatë së cilës ju do të duhet të punojnë ngushtë me mjekun tuaj. Rezultatet më të mira në trajtimin e këtyre sëmundjeve mund të arrihet vetëm nëse ju plotësisht besim mjekët.Mos injoroni shenjat paralajmëruese


Sigurisht, në fillim ju do të keni dëshirë që menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Ju mund të preferojnë të presin deri në statusin e një të dashur të përkeqësohet. Shumë njerëz dhe të bëjë: ta shtyjë vizitën në një specialist për shumë vite. Pse?Njerëzit janë të frikësuar për të fyer apo fyejnë lover, duke kujtuar problemet e tij të kujtesës.
Bindur se sëmundja Alzheimer nuk është i shërueshëm, shumë mund të mendojnë se kjo nuk ka kuptim për barrë vetes ato të mëtejshme lajm i keq.

Thellë poshtë, njerëzit nuk duan të pranojnë se diçka është e gabuar.Të gjitha këto arsye krejtësisht e natyrshme dhe e kuptueshme. Megjithatë, në qoftë se ju mendoni se një të dashur, sëmundja Alzheimer sa më shpejt të jetë e mundur të konsultoheni me një mjek. Arsye nxitim të tillë të vendosur. Këtu janë disa prej tyre:Të ketë një të dashur nuk mund të identifikojë shkeljet. Mos le të keqen. Edhe në qoftë se një bashkëshort që vuajnë nga demenca, ajo nuk është e Alzheimer. Përveç kësaj, shumë kushte të tjera mund të jetë për të fajësuar për simptomat e çmenduri. Midis tyre janë mangësi vitamina, depresioni, ndërveprim të drogës dhe abuzimi i alkoolit. Pothuajse secili prej këtyre çrregullimeve trajtohet. Prandaj, braktisja marrjes në pyetje mjekun, ju jeni të detyruar tuaj të preferuar vuajnë absolutisht qesharake.

Sëmundja më parë Alzheimer është diagnostikuar, aq më shpejt ju mund të merrni trajtimin e duhur. Edhe pse krejtësisht abuzimi eliminohet nuk ka sukses, por për të lehtësuar manifestimet e saj është mjaft i aftë mjekët moderne. Medikamente të ngadalshëm progresion të simptomeve për një kohë. Përveç kësaj, pacienti mund të marrë pjesë në provat klinike të barnave të reja kundër sëmundjes Alzheimer.
Më shpejt prisni juaj të shqetësuar do të konfirmohet, aq më lehtë që ju të mësohen me to. Prano faktin se një të dashur është i sëmurë, shumë e vështirë. Megjithatë, një herë ju zmyritsya diagnostikuar do të jetë në gjendje për të mësuar më shumë në lidhje me sëmundjen Alzheimer dhe, në përputhje me rrethanat, për t'u përgatitur për sfidat e ardhshme.
Për hir të një të dashur dhe veten, nuk mbyllin sytë e tyre në manifestimet e mundshme të sëmundjes. A mos presin situatën fyese kritike. Nëse kujtesa dhe sjellja shkaktojë vigjilencë më pak të dashur, kërkoni këshilla mjekësore.