Shenjat e para të sëmundjeve ngjitëse seksuale, ku për t'u testuar


Sëmundjet seksualisht të transmetueshme, jo vetëm do të japë siklet pacientit, por edhe të sjellë probleme shumë të padëshirueshme shëndetësore. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme të dini në lidhje me shenjat e procesit patologjik dhe kërkojnë vëmendje urgjente mjekësore. Para së gjithash, duhet të theksohet se të gjitha sëmundjet seksualisht të transmetueshme diagnostikuar në praktikën mjekësore mund të mbizotërojë në trupin e njeriut, si formë akute dhe kronike. Në mënyrë tipike, nuk ka trajtim konservativ faza e parë e menjëhershme përfshin një mik të përjetshëm, që diagnoza kronike nuk janë shëruar. Prandaj është e rëndësishme në një fazë të hershme të infeksionit të njohin shenjat e sëmundjeve ngjitëse seksuale se pas terapisë së zellshme të drogës për të presin shërimin përfundimtar. Duke folur për simptomat karakteristike të sëmundjes, periudha e inkubacionit zakonisht zgjat për një javë, ndërsa mikrob patogjen nuk shfaqet. Por në fund të kësaj periudhe fillojnë të shfaqen alarmante simptomat tregojnë se në njerëzit ka një problem serioz. Manifestimi i sëmundjeve veneriane në burrat dhe gratë është i ndryshëm, ajo është gjithashtu e rëndësishme të mos harrojmë diagnozë, kur të jetë e mundur. Por ajo që është me vlerë duke i kushtuar vëmendje? Pra, nëse flasim për trupin e mashkullit prekur, shenjat paralajmëruese të kësaj sëmundjeje janë të ngjashme me sistemin urogjenital, si urethritis. Kështu, pacienti përjeton parehati gjatë urinimit, dhimbje, djegie, dhe shikuar sekretim të çuditshme të verdhë nga uretrës. Në mungesë të trajtimit në kohë e simptomave të dhimbshme vetëm rritet, duke i privuar gjumin e pacientit dhe pjesën tjetër.


Në femrave trupit sëmundje veneriane të ngjashme me simptomat e urethritis dhe kulpitom, se ka një vulvë rëndë kruarje, shkarkimi jonormale vaginale dhe prerja dhimbje gjatë urinimit. Përveç kësaj, cilësia e shqetësuar seksuale e jetës dhe gjendjes së përgjithshme është vetëm të bjerë. Megjithatë, në rast të sëmundjes së infeksionit gratë mund të jetë një kohë të gjatë në lidhje me veten e saj "nuk njoftojnë"Dhe karakteristikat e saj të shprehura vetëm pak. Se ky është rreziku, si qëndrim sipërfaqësor ndaj shëndetit të tyre vetëm mund të kandidojë patologjinë dhe të çojë në kursin kronike. Sëmundja transmetohet seksualisht ngjitëse, pra, me partner seks të pambrojtur infeksion të mundshëm. Pra, është e rëndësishme që të jetë selektiv në sferën intime, duke ruajtur të njëjtin shëndetit të shkëlqyer dhe duke u bërë një shkak "Epidemi"Mënyrë që të flasin. Por në qoftë se probleme ende ka ndodhur, mos harroni që mundëson reagim me kohë në fund të shërohet. Simptomat kronike të zhduket, por samoyzlechenyy mrekullueshme dhe gjuha nuk mund të jetë, sepse mjekësi, për fat të keq, hedh poshtë shenja të tilla. Vetëm një person bëhet një bartës i infeksionit, se lloj i "bombë e veprimit të ngadaltë". Për shembull, në formën e drejtimin e keqe është diagnostikuar sëmundje seksualisht të transmetueshme, dhe rezultati i saj klinik nuk është në gjendje të parashikojnë me saktësi edhe teknik profesional. Rreth komplikime të gjykuar gjithashtu nuk është e nevojshme, për shkak se mjeku mund vetëm të mos supozojmë përfundimin se sëmundja ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm. Siç e dini, sëmundje, seksuale peredayuschyyasya i takon grupit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, si të gjitha diagnozat me simptoma të ngjashme dhe patogjenezën, por të identifikojnë mikrob dhe patogjen kryesore e diagnostifikimit mund testet vetëm të detajuara dhe të shumta laboratorike. Pra, para së gjithash vetëm duhet të merrni testuar për IST, dhe pastaj të mbështetet në trajtimin efektiv mjekësor. Duhet të theksohet, për të kryer testet përkatëse disa infeksioneve (rreth 10). Ka shumë metoda të tjera të diagnozës, dhe secili ka karakteristikat e veta dhe dobësitë. Fakti është rezultat i besimit 100% nuk ​​është dhënë mundësi si mjekët dhe metoda janë përjashtime. Pas kësaj ekspert, pas vlerësimit të gamë të plotë të testeve dhe krahasuar ato me ankesat e pacientit, mund të vënë diagnozën përfundimtare dhe kujdes intensiv. Metoda më e zakonshme e diagnozës është mbjellje, të cilat kryejnë pothuajse çdo laborator në qytet. Thelbi i kësaj procedure është të krijojë kushte të favorshme për patogjene në tub. Në pacientët duke marrë materiale, dhe pastaj të vënë atë në një tub të tillë të rehatshme dhe brenda shtatë ditëve shikuar rritjen dhe zhvillimin e mikrobeve. Si rezultat i shikuar të gjitha infeksion modifikime: pamja, ngjyra, forma dhe cilësi mund të i imët në mikroorganizëm kryesore dëmshme. Në mënyrë tipike, kjo metodë siguron efikasitetin e 95-100% rezultatit. Por metoda më serologjike bazuar në përgjigjen e natyrshme imunitar të trupit të prekur të prodhojë antitrupa specifike (IGM, të klasës IgA, IgG) për infeksion. Asistent laboratori mësuar një mënyrë të tillë të thjeshtë për të përcaktuar me saktësi agjentin, duke u bazuar vetëm në natyrën e antitrupave prekur trupin e njeriut. Pra, me përgjigje në kohë për problemin e shërimit mund të arrihet, por mos harroni se ri-infeksioni kërcënon më të rënda. Kuruar sëmundje veneriane përsëri është pothuajse e pamundur, kështu që është e rëndësishme që të kujdeset për diagnozën e duhur. Ta themi thjesht, të kontrollojë seksin e tyre dhe të zgjedhin partnerët të shëndetshme. Është gjithashtu e rëndësishme të dini se ku mund të merrni testuar për sëmundje ngjitëse seksuale. Në mënyrë tipike, këto laboratorët janë të vendosura në dermatologji çdo qytet dhe të gjitha spitalet e rretheve. Ju gjithashtu mund të kryejnë analiza në mënyrë private.