Pyelonephritis dhe parandalimi i saj


Fjalët e Urta healers lashtë thotë: "me veshkë të mirë mund të jetojnë deri në 100 vjeç, edhe nëse zemra është e sëmurë"Dhe kjo është e kuptueshme, për shkak se shëndeti i mirë është e pamundur pa funksionimin normal të njeriut të sistemit urinar. Që rrjedhin prej substancave të rrezikshme, mbështetje veshkave në të djathtë e ujit niveli dhe kripë bilancit në trup të përfshirë në rregullimin e presionit të gjakut dhe të kryejnë shumë funksione të tjera vitale.
Si të mbroni veten nga pielonefrit si largoj rrezikun e "infektues" sëmundjes? Ka shumë e thjeshtë dhe, mbi të gjitha, mënyra efektive që sugjerojnë për të miratuar.

Rekomandimi kryesor për parandalimin e pielonefrit është trajtimi i sëmundjes themelore që mund të çojë në zhvillimin e saj, kryesisht - sëmundje guri dhe kanceri i prostatës, dhe sëmundjeve të tjera që përfshijnë shkelje të rrjedhjes së urinës nga veshkat. Në rastet kur pacienti ka vështirësi urinës rrjedhje për shkak të defekteve strukturore të sistemit urinar dhe / ose concretions (gurë), trajtimi kirurgjik rikthen rrjedhën normale të urinës, gjithashtu duhet të shihet si një masë parandaluese që synon uljen e rrezikut të përsëritjes së pyelonephritis.

Roli i ardhshëm në parandalimin e sëmundjeve të veshkave është dhënë vatra kohë trajtimin e infeksionit. Në njerëz, çdo gjë është e ndërlidhur, kështu prishjen e dhëmbëve, dhimbje të fytit, ftohjet e shpeshta, infeksioneve të lëkurës pustular dhe më shumë mund të shkaktojnë zhvillimin e inflamacionit në veshka.
Shumica e "vыmыvayte" bakteret. Mos le ta obhruntovuvatysya dhe të frytshme. Për ta bërë këtë në dietën e përditshme duhet të përfshijë më shumë lëngje. Përdorni çdo ditë një sasi të mjaftueshme të lëngjeve (ujit të vetëm të paktën 500 ml). Uji "barrë" kontribuon në formimin e urinës, e cila rezulton nga sistemi urinar thjesht "larë" bakteret që mund të merrni në atje dhe të shkaktojnë infeksion. Në të njëjtën kohë ky hap është parandalimi i urolithiasis, një nga nxitësit e pyelonephritis. Rregulla të lëngshme për një person i shëndoshë është 25 ml për 1 kg të peshës trupore.Në kohë dhe të rregullt fshikëz sporozhnyayte (nuk durojnë!), Të jetë i sigurt për të urinoj para gjumit dhe pas çdo marrëdhënie seksuale.
Rregullisht pirë lëng boronicë ose acid të tjera dhe hani ushqime të pasura në vitaminë C, vitaminë C thartoj urinë, e cila pengon rritjen e baktereve në të.
Me kujdes të vëzhgojnë mirë organet gjenitale të higjienës personale pas çdo lëvizje zorrë perineum larë apo fshij atë me një leckë të lagur. Në kryerjen e masave të higjienës në gratë bigëzim duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze për sundimin - para podtyratsya - mbrapa. Kjo zvogëlon rrezikun e baktereve që hyjnë në lëkurën dhe kancerin e zorrës së trashë në traktin urinar.

Nëse është e mundur, gruaja para raportit seksual duhet të sigurojë vulvë tualet - reduktimin e rreziqeve të baktereve në traktin urinar gjatë kontaktit seksual. Nëse kjo nuk është e mundur, pas raportit seksual duhet të urinojë - kështu që ndoshta të hequr bllokuar gjatë seksit në bakteret e traktit urinar.
Gratë me çrregullime të shpeshta dizuricheskie për shkak të infeksioneve të traktit urinar pas marrëdhënieve seksuale ndaj antibiotikut më të mirë (një herë ose dy herë).
Përjashtojë hipotermi. Shmangni hipotermi, të cilat në vetvete mund të kontribuojë në zhvillimin e inflamacionit në veshka.

Shmangni fshikëz catheterization.
Përjashton përdorimin e shpeshtë e analgesics nonsteroidal.
Hani e drejtë. Watch për ushqim - ushqim i kripur dhe me aromë është e dëmshme për veshkat. Hani shumë fruta dhe perime, pini shumë lëngje.
A nuk e tolerojnë të ftohtë "dhe në lidhje me".
Rregullisht të kalojë urinë. Mjekët nefrologëve që trajtojnë sëmundje të veshkave, ajo është e rekomanduar të paktën një herë në vit për të kaluar urinë. Gratë shtatzëna, sidomos bahatoplidnistyu, mnohovodyem me fruta të mëdha dhe një legen të ngushtë duhet të jetë të paktën 1 herë në muaj për të bakteriologjike urinalysis dhe urodynamics studimeve.

Forcimi imunitar të trupit. Rritja e imunitetit dhe vetitë mbrojtëse të organizmit - një hap tjetër në shëndetësi. Forcim, trajnimit fizik - të gjithë për të forcuar sistemin imunitar dhe në fund të fundit të reduktuar sëmundje të veshkave dukuri yyazytsirnist.
Efektiviteti i rekomandimeve të mësipërme parandaluese nuk është provuar në studimet e kontrolluara, megjithatë, ata janë të zgjuar dhe nuk shkaktojnë refuzimin e shumicës së ekspertëve.