Pyonephrosis simptomat, diagnoza, trajtimi


Pyonephrosis - një fazë terminale të veçanta ose nonspecific purulent - procesi shkatërrues i veshkave që u zhvilluan si pasojë e pyelonephritis. Në këtë sëmundje të veshkave shndërrohet në një lloj qese që është e mbushur me produkte të kalbjes indeve, urinë dhe pleh organik. Muret e tas infiltruar dhe thickened në mënyrë të konsiderueshme.
Trajtimi kirurgjik i pyonephrosis komplikuar se indet perirenal në këtë mbresë sëmundje-sklerotike pëson ndryshime, ndërsa ngjitur fort të veshkave dhe organeve përreth.


Haset më shpesh pyenefroz moshës 30 deri 50 vjet dhe është e shoqëruar gjithmonë nga një çift i (ri) nefrit. Në shumicën e rasteve pyonephrosis lind si pasojë e pielonefrit mesme kronike, të zhvilluar si rezultat i urolithiasis.
Rëndësia e zhvillimit të sëmundjes luan një rrjedhë të shqetësuar e urinës nga sëmundje të prekur të veshkave, e cila çon në progresion të purulent - ndryshime destruktive dhe akumulimin e qelb në trup
Simptomat
- Dhimbje e shurdhër dhemb në rajonin e mesit, e cila e rrit gjatë sëmundjes akute

- Trupi ulët-grade ethe
- Dobësia e përhershme e dukshme dhe humbje peshe është e mundur
Në akute (të ndodhin në mënyrë periodike) rritet dhimbje rritur ndjeshëm temperaturën e trupit, duke shkaktuar të dridhura
Diagnostics
Prekje dukshëm veshkave dendura zgjeruar me të reduktuar lëvizshmërinë dhe sipërfaqe e lëmuar. Në laborator janë: piuri rënda, leukocytosis, hypoproteinemia dhe anemi.
Një chromocystoscopy që zbulon ynъetsyyrovannost mukozën e gojës anije uretër.


Në veshkave prekur urography nxjerrës substancë radiopaque nuk prodhon.
Kur veshkave ultratinguj duket si arsim mnohopolostnoe me një parenchyma hollë, e cila e mbushur përmbajtje heterogjene shpesh përfshin gur
Trajtim


Trajtimi i pyonefroze vetëm operative. Më shpesh mbështeten në nefroureterэktomyy dhe nephrectomy (në gjendje të kënaqshme pacientit). Pas këtyre llojeve të trajtimin kirurgjikal caktuar anti-inflamator, detoxification dhe terapi antibiotik

Parashikim
Pas prognozë kirurgji është mjaft e favorshme, edhe pse në disa raste veshka e mbetur të shëndetshme mund të zhvillojë nephrolithiasis dhe inflamacion kronik.
Nëse vidyazyka pacienti trajtimi kirurgjik prognoza është shumë më keq, për sa kohë që rrjedhin procesin kronike purulent në veshka domosdoshmërisht të çojë në komplikacione shumë të rënda si hepatopathy, amiloidosis veshkave dytë, urosepsis dhe përparim pleh në ind dhjamor.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. 2. Cystitis veshkave dhimbje barku