Rrit efektivitetin e operacionit për scoliosis


Kompleksiteti i kirurgjisë për sëmundjet e shtyllës kurrizore është zakonisht në praninë e profesionalizmit të lartë dhe pajisje moderne të cilësisë së lartë. Në lidhje me sa më sipër, operacioni kurrizore për të hequr qafe e sëmundjeve të tilla si scoliosis janë kryer për herë të parë vetëm në qepallat e hershme 20. Që atëherë, janë kryesisht të përmirësuar jo vetëm pajisje, por edhe funksionimin teknikë. Kjo është arsyeja pse, trajtimi në ditët e sotme kirurgjik i sëmundjeve kurrizore ka një numër më të vogël të mundshme contraindications. Trajtimi moderne kirurgjikale e scoliosis është kryer në treguesit e mëposhtëm: prania e shëmtuar kurrizore në një kënd prej më shumë se 40 gradë, për shkak të përparimit të shpejtë të deformimit në prani të defekteve kozmetike. Mundësia e fundit është kryesisht një ndikim negativ jo vetëm në cilësinë e jetës, por në bazë të performancës së saj. Qëllimi kryesor ndjekur profesionistë, kur ata emërohen në kirurgji scoliosis sot është konsideruar të jetë i mbrojtur nga dëmtimi në të palcës kurrizore, nervat e njeriut, dhe eliminimin e simptomave të tilla si gjë e shëmtuar kurrizore. Përveç gjithë kësaj përpjekjeje drejtuar edhe ekspertë për të siguruar që sa më shpejt të jetë e mundur për të ulur dhimbjen, e shkaktuar nga lëvizja e rruaza. Ajo rezulton se një numër i madh i ndërhyrjeve kirurgjikale të kryera gjatë trajtimit të scoliosis, i quajtur operacioneve stabilizuese. Kështu, gjatë kësaj procedure, kirurgët të përpiqen për të hequr compression e nervave dhe të lidheni rruaza individual për të eliminuar ndjenjat e sëmurë në rajonin e pasme.


Para se operacioni patjetër duhet të bëhet trajnim të veçantë, e cila gjithashtu ofron një proces dhe një vizatim. Në pothuajse të gjitha situatat Metoda horizontale tërhequr është përdorur, por në qoftë se ajo në fund të fundit ende nuk efektin e dëshiruar është arritur duke u shpëtoj e deformimit, ndërsa ekspertët e përdorur mënyrën Corsetry. Kështu, duke u përgjigjur në pyetjen se si për të kuruar scoliosis, gjatë procedurës kryesore kuptohet zakonisht sot jo vetëm një operacioni, por metoda të tjera. Për të shmangur të gjitha ndërlikimet e mundshme dhe për të zvogëluar efikasitetin e operacionit, një person vuan nga scoliosis, ju duhet të ndiqni rregullat dhe kufizimet e veçanta për disa kohë pas një operacioni të menjëhershëm. Pra, para së gjithash në tri javët e para nuk është e rekomanduar në çdo rast për t'u ulur. Gjatë muajit të parë nuk duhet të bëjë edhe lëvizjet më të vogël papritur, të tilla si këtu përfshijnë ano papritur në asnjë drejtim. Gjatë tre muajve të parë pas operacionit nuk është e rekomanduar për t'u angazhuar në varieteteve të lojrave e sportit moderne. Megjithatë, të gjithë duhet të kuptojnë se ka kërkesa që duhet të ndjekë atë edhe gjatë jetës së tij në të ardhmen, pasi operacioni u krye. Pra, para së gjithash këtu i atribuohet stërvitje e madhe dhe u hedhur nga një lartësi e madhe. Dhe si në çdo rast nuk është e rekomanduar vendosur mbipeshë dhe më shumë. Në periudhën e rehabilitimit gjithashtu do të kërkojë procedura të tilla si masazh terapeutik, gjimnastikë dhe, natyrisht, fizioterapi. Në kirurgji e vjetër në kohë, në praninë e sëmundjes në mesit kryer pa përdorimin e mjeteve të tjera, të gjitha veprimet e kryera ekskluzivisht nga specialist të dorës. Si një mjet shtuar përdorur shpesh corsets që duhet të jetë i veshur për disa kohë pas operacionit. Në parim, suksesi i operacionit në atë kohë ishte rreth 70 për qind. Prandaj nuk është për t'u habitur që sot bëhet më pak komplikime.