Pleurit - Shkaqet dhe simptomat


Çfarë është pleurit dhe cilat janë simptomat dhe shkaqet e saj? Pleurit - është një sëmundje inflamatore e membranës mushkërive quajtur pleurë. Kur ka një shfrim pleural e lëngjeve në zgavrën e shell, thonë pleurit exudative, nëse sipërfaqja e pleurë formuar fibrinë është një fibrinës (e thatë) lloji i pleurit.

Shkaqet e pleuritPleurit është i infektuar kur ka është depërtimi në inde dhe infeksionit pleural nga infektive kur inflamacion zhvillohet pa infeksion ndërhyrjes.

Pleurit infektive zhvillohet në penetrimin pleurë e infeksionit - metodë e kontaktit, me limfatike apo rrjedhjen e gjakut. Këto burime të infeksionit janë organe të sëmurë përreth pleurë. Në lëndimeve të ndryshme dhe plagët është ndikimi direkt i mikroorganizmave patogjene në zgavrën pleural. Infeksioni mund të shkaktojnë mikrobet patogjene pleurit që provokojnë zhvillimin agresive të pneumonisë, të shoqëruar nga qelbëzim. Mikroorganizmave që shkaktojnë tuberkulozin, infeksionet fungale, parazitëve - një shkak pleurit njohur. Ndonjëherë, gjatë një ndërhyrje kirurgjikale apo lëndim mund të ndodhë infeksioni në zgavrën pleural.

Origjina infektive pleurit kanë shkaqe të ndryshme. Procesi inflamator i kësaj natyre mund të shkaktojë një numër të madh të gjakut bie në pleurë gjatë operacionit apo ndonjë dëm. Pleurit jo-infektive nganjëherë shkaktojnë enzimat pankreasit që hyjnë në zgavrën pleural gjatë rëndim të pancreatitis. Pleurit mund të shkaktojnë tumore kanceroze formuar në pleurë - shfrim kartsinomatoznyy është diagnostikuar në një numër të madh të pacientëve. Për diagnozën mund të jetë: rreze-X, X-rreze e mushkërive, CT mushkerise.

Pleurit: simptomat dhe shenjat


Kur pleurit i fibrinës gjithmonë lloj sëmundje themelor. Në këtë rast, simptomat e tilla të pleurit dominuar simptomat e sëmundjes themelor mbivendosjes. Nuk ka dhimbje në gjoks, ndodh kur lëvizjen e fortë ose kollitjes. Ndonjëherë dhimbja është aq e fortë që e bën një person të shkojnë në një rrugë të sëmurë në një farë mënyre të mbrojtur gjoks nga lëvizjet e panevojshme. Pacienti përpiqet të marr frymë më lehtë, cekët, dhe pala sëmurë pothuajse nuk merr pjesë në frymëmarrje.

Kur pleurit thatë gjatë diagnozës Fizikalnoe, mjeku mund të dëgjoni një zhurmë që ndodh për shkak të fërkimit pleural. Temperaturën e trupit rrallë rritet me ritme të larta, pacientët shpesh ngjethura, rrit djersitje, sidomos gjatë natës, dhe dobësi e përgjithshme. Gjatë gjithë pleurit i fibrinës ndikojë në sëmundje themelor. Me trajtimin e duhur, shumë pacientë brenda disa javësh vjen një lehtësim, por shpesh pleurit mund të përsëritet. Nëse sëmundja e thatë pleurit themelor është tuberkulozi, trajtim pleurit merr një kohë të gjatë.

Në pleurit exudative duket karakter shurdhër dhimbje, kollë e thatë rraskapitëse, zhurma shqetësuar frymëmarrjes dhe të dëgjuarit. Grumbullimi i lëngjeve karakterizuar nga një ndjenjë e shurdhim në anën e prekur, shfaqjen e frymarrje. Nuk është dobësi, temperatura mesatare, oreksi i shqetësuar, nuk është një djersitje të fortë. Grumbullimi i lëngjeve në sasi të mëdha të çon në shkelje të rënda të frymëmarrjes dhe të zemrës.