Rri në një mënyrë të shquar vendi trajtimin e ndihmës së parë e djegie termike dhe kimike


Ndihma e parë për termike dhe kimike djeg faktor shumë të rëndësishëm për rimëkëmbjen e plotë të trupit. Nëse nuk është dhënë nga të kualifikuar, atëherë ajo do të dëmtojë më shumë se nga lezionet traumatike. Burns - është lezione më të zakonshme të lëkurës që mund të jenë të punësuar në klasë dhe në shtëpi. Ndihma e duhur e parë për djegiet kimike dhe termike është vendimtare - varet nga rehabilitimi i mëtutjeshëm. Djegiet termik janë 4 gradë. Nga - dritë, në të cilën përjetuar drejtpërdrejt kontakt me flakë temperaturë të lartë apo skuqje të lëkurës përveç kësaj, asgjë nuk gjeti. Së dyti - podverhnuvsheysya në kontakt me flakën ose zjarri ndodhin blisters lëkurës me përmbajtje transparente. Nëse nuk çaj flluskoj, shërimi do të jetë i suksesshëm. 1 trupin me djegie dhe shkallës së dytë zakonisht përballuar pa ndihmë mjekësore. 3 dhe 4 janë karakterizuar nga shkalla e thellë e lezioneve epidermik, nekrozë të rënda indeve. Në 4 gradë nekroza përhapet në indet nën një shtresë të lëkurës, muskujve, pjezë. Pa kujdes mjekësor me djegie të merren pamundur. Konsiderohen të jenë të rrezikshme për gjendjen shëndetësore, ku të prekur më shumë se 10% të trupit. Djegiet kimike janë të ndarë edhe në kompetencat dhe manifestimi i tyre simptomatike nga simptoma të ngjashme me djegie termike. Dallimi - e kore 2 faza. Në 3 dhe 4, shkalla e shkatërrimit të pamjen e saj natyrore. Colors kore ndryshojnë në varësi të lakmusi, e cila çoi në humbjen - është alkali ose acid. Shkatërrimi i indeve vazhdon edhe pas largimit të substancës aktive, kështu që vazhdon të absorbohet në lëkurë.


Për të ndihmuar viktimën në djegie termike dhe kimike, të fillojë duke izoluar një faktor patogjene. Në djegie termike menjëherë lëvizje zjarr për t'u djegur lot e veshjeve të viktimës. Nga blozë dhe djegies produkteve më të përdorur duart pastruar përfundoi një shami të pastër frymëmarrjes. Nëse djegur termike ndodhur nga ekspozimi në ujë të valë - lëkurës dhe të zbulojë më të ftohtë. Djegiet kimike të lëkurës u mund larë në ujë të rrjedhshëm për të tërësisht të larë gjëra më agresive. Jo vetëm larë pashuar. Ajo duhet të hiqen me kujdes nga lëkura ose rroba të thatë me një leckë ose peshqir. Reagents të tjera nuk janë të larë nga epidermë - vetëm del me të larë. Përndryshe yyazytsirnist është rritur substancave agresive. Ndihma e parë për djegiet termike dhe kimike është gjithashtu në raste urgjente. Vlerësimi i viktimës nën ndikimin e substancave kimike është e mundur vetëm në një strukturë mjekësore, të cilat duhet të zbatohen pa marrë parasysh shkallën e lëndimit. Lakmusi Veprimi në fazën fillestare duket jo gjithmonë në mënyrë adekuate të vlerësuar dëmin mund të jetë vetëm një javë - 10 ditë. Shumica shpëtoj nga efektet e djegiet kimike pa kirurgji plastike e pamundur. Me djegiet kimike veprimi i disa reagents mund të neutralizohet me veten. Neutralizoj acid sapun tretur në ujë ose çaj sode - zgjidhja duhet të jetë pak acid. Efektivisht të përballen me uthull alkali - holluar me ujë ose lëng limoni me gëlqere - shurup sheqeri trashë. Nëse prekur nga djegie termike copat ishin "ngjitur" veshje, për të thyer fuqinë e kjo nuk është e rekomanduar. Nëse ju nuk mund vidmochyty pastaj të vendosë një fashë në krye të këtyre pjesëve. Fashë duhet të jetë e thatë dhe sterile - nuk ka converters bërë vetë në të nuk duhet të jetë. Në djegie termike djegur të lëkurës ekspozuar sipërfaqe mund të jetë proces llak, të tilla si Panthenol ose lyvyanom. Dhe në çdo plagë duhet të jetë e mundur për të hequr efektin e dhimbshme, japin viktimës e drogës nga grupi i analgesics dhe antihistamines të marrë një e shtënë. Ofrojë ndihmën e parë për viktimat e djegur kimike të organeve të brendshme nuk mund të jetë vetëm. Në mënyrë tipike, këto djegiet gjatë tentimeve për vetëvrasje. Ju mund të provoni për të neutralizuar lakmusi, por pa kujdes mjekësor përpjekje e tillë shpesh nuk është kurorëzuar me sukses. Nëse keni djegie termike dhe kimike, ndihma e parë ndihmon jo vetëm gjatë fazës së parë, por strategjia plotësisht përcakton shërim të mëvonshëm. Ndihma e parë për djegiet termike dhe kimike viktimës është i izoluar nga faktori që e ka shkaktuar shkatërrimin dhe heqjen e efekteve të saj. Nëse bëhet si duhet, rimëkëmbja do të jetë i suksesshëm.