Pyelonephritis në gratë Cilat janë pasojat


Pyelonephritis rrezikshme në gratë e moshës riprodhuese se shpërthimi i tij akute ose pasojat pas sëmundjes pengojnë gratë mbajnë shtatzëni të plotë të shëndetshme. Pse pyelonephritis ndodh më shpesh në gratë sesa tek burrat? Në sëmundjet kanë preferencat e tyre seksuale? Fakti që gratë vuajnë nga kjo sëmundje shpesh 8 herë. se meshkujt, për shkak të strukturës anatomike. Pyelonephritis - një sëmundje që shkakton inflamacion të indeve të veshkave dhe legen veshkave. Penetrimi i organizmave patogjene në veshkat kalon në dy mënyra: florës, duke çuar në patologji, ngrihet uretrës ose kryhet me rrjedhjen e gjakut gjatë sëmundjeve infektive. Në gratë, uretrës është e shkurtër, i gjerë, mikrobet rriten më të lehtë. Përveç kësaj, ata janë të shtyrë faktorë të favorshme. Kjo është jeta e seksit, sidomos fillimi i saj; shtatzënisë; lindjes; Hedhur cikle hormonale përkatëse. Sëmundje Nedolikovane bëhet pyelonephritis kronike. Pasojat e saj mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë. Një prej tyre - dështimi i veshkave. Pra, pas pyelonephritis diagnostikuar, ajo patjetër duhet të trajtojnë për t'i dhënë fund. Terapia e kombinuar është shtet akut tërheqja, një kurs i antibiotikëve, fillimisht një gamë të gjerë, atëherë një të ngushtë, në mënyrë të veçantë ato që shkatërrojnë mikroorganizmave që janë vendosur në veshkat, heqja e dehje, terapi fizike dhe natyrisht shtesë rehabilitimin që është gjithnjë e në terapi bimor.


Por shumë pacientë pas simptome akute e tërheqjes: temperaturë të lartë, të dridhura, dhimbje në rajonin e mesit, që kanë të bëjnë dhe jo në lidhje me urinim, vonesë apo anasjelltas, prodhimi i tepërt i urinës, nga refuzimi trajtim. Të bësh këtë është e rrezikshme. Kur pyelonephritis parenchyma renale habitur, që indet veshkave që ka një strukturë të qetë. Ajo është përgjegjëse për hemostasis, dmth bilanci-ujë i kripur në trup, heq mbeturinat përmes produkteve natyrore metabolike. Çdo dëmtim i këtij indeve mund të ketë lloje të ndryshme të sëmundjeve tumorale nga cysts beninje të tumoreve malinje, sëmundje problematike, dështimi, sepsë, dhe të tjerët. Ata jo vetëm që ndikojnë në cilësinë e jetës, por edhe të paraqesin një kërcënim të drejtpërdrejtë për atë. Shkak pyelonephritis jo të goditur vetëm në veshkat mënyrë apo një tjetër baktereve patogjene: E. coli, streptokokeve, Stafilokoket, e Pseudomonas aeruginosa, dhe të tjerët. Ajo mund të shpërthejë në sfondin e urolithiasis. Pra, ai ndjeu në karakteristikat e tij, para se të vetë duhet të shihni një mjek dhe të testuar. Identifikimi pyelonephritis ndihmë urinalysis. Shih se sëmundja manifestuar veten, do të jetë në një nivel të lartë të qelizave të bardha të gjakut. Nga pielonefrit ndikon jo vetëm gratë. Vajzat pyelonephritis moshës 7 vjet mund të gjendet shumë shpesh. Shkaku më i zakonshëm i sëmundjes mund të quhet higjiena e gabuar ose neglizhenca e prindërve. Duhet rregullisht del me të larë vajzën, para për të mbështetur. Bakteret dhe mikrobet nuk duhet të bien nga anusi të uretrës. Foshnja perepotel jetë pista - ajo duhet të pastrohen si duhet. Nëse fëmija është kruhet për një kohë të gjatë ulur në tualet ose tenxhere ose bërtet gjatë urinimit - duhet të kërkojnë kujdes mjekësor. Ne duhet të i kushtoj vëmendje të ngjyrës së urinës, duke analizuar produktet hyjnë në trup. Nëse urina është e errët pa arsye apo rozë, ju keni nevojë për të vizituar objektin mjekësor, pa pritur për ankesat e fëmijës ose ethe. Ndonjëherë sëmundja është shkaktuar nga defektet në fëmijët e strukturës anatomike të traktit ose fshikëz urinare sëmundjeve të sistemit nervor dhe të tjerët. Nëse kjo natyra pielonefrit, efektet e saj duhet të eliminohen në një moshë të re. Çfarë rregullime do të duhet për të kryer: a kirurgjikale ose terapeutik - mjeku vendos në çdo rast individual. Ndonjëherë për të korrigjuar probleme me veshkat dietë tepër të veçantë, e cila luan një rritje të konsiderueshme rolin e lëngjeve. Siç është përmendur tashmë, trajtimi i pyelonephritis në grave, fëmijëve dhe burrave zhvillohet në disa faza. Është e rëndësishme që mjekët masë projektuar secili prej tyre solli në përfundimin. Zakonisht rikuperimi i plotë i trupit ka për të shpenzuar rreth gjashtë muaj. Parandalimi i sëmundjes nuk është që të krijojë kushte të favorshme për patogjene. Domethënë, nuk mbiftohem nuk lënë pas dore procedurat e higjienës nuk mbahem për ushqim erëza. Kur është fjala për fëmijët, ata shikojnë dhe analizojë gjendjen e tyre të ardhshëm. Trajtimi i pyelonephritis në gratë, fëmijët dhe burrat duhet gjithmonë të sjellë në përfundimin e vet logjik - trajtim të plotë. Në të ardhmen, duhet të sillen. sëmundja nuk shpërtheu me një zhurmë.