Humbja e plotë e vizionit me moshën


Me moshë, një njeri festohet vizionin e paqartë. Vizitat e rregullta në një okulist ndihmon për të zbuluar ndryshimet në fazën fillestare. Humbja e plotë e vizionit me moshën në fillim pothuajse i padukshëm, por gradualisht ajo vuri në dukje përkeqësimin e qëndrueshme. Mosha e reduktimit, në fund të fundit, çon në nevojën për të përdorur syze ose lente kontakti. Shumica e njerëzve të moshuar shpesh nuk e kuptojnë se edhe një dëmtim të vogël mund të shkaktojë probleme të tjera. Për shembull, në rënie, thyerje janë shpesh shkaktohet nga vizion të dobët. Humbja e plotë e vizionit me moshën është e zakonshme në ditët e sotme.


Në procesin e plakjes, si rezultat i çrregullimeve natyrore ndryshimeve degjenerative dhe humbje e plotë e vizionit. Sy - është një organ i komplikuar. Ajo përbëhet nga një kornea transparente, për të cilat nuk janë të lente para dhe të pasme kamera ndarë dhe iris. Iris rregullon sasinë e dritës që hyjnë në sy duke ndryshuar madhësinë e nxënësit. Rrezet kalojnë nëpër thjerrë dhe duke u fokusuar në retinë, e përbërë nga një sërë shufra dhe kone që reagojnë në dritë dhe errësirë. Aging sytë shkaktuara nga faktorët gjenetik dhe mjedisor. Në disa njerëz ekziston një predispozitë gjenetike për sëmundje degjenerative të syrit.


Për shkak të sosje ozonit në atmosferë gjithnjë e më shumë i dëmshëm rrezatimi diellor arrin në tokë, duke e bërë një ndikim negativ në trupin e njeriut, e cila është për shkak të përfundojë humbjes së vizionit. Kjo është e qartë, për shembull, për të rritur rastet e cataracts dhe degjenerimit makular. Sipas statistikave, incidenca e kataraktit është më i lartë në ato vende ku njerëzit janë të ekspozuar për të drejtuar rrezet e diellit për një kohë të gjatë. Rrezatim dritë që arrin syrin bie në retinë, veçanërisht në macula. Këtu është e zhytur nga photoreceptors që mbrojnë kundër efekteve të dëmshme të rrezatimit ultravjollcë. Por me moshën, efektiviteti i mbrojtjes së tillë është reduktuar. Ekzaminimi i rregullt nga një okulist ju lejon për të zbuluar sëmundje e hershme.


Aplikoni metodat e mëposhtme:
• ophthalmoscopy përdoret për të vlerësuar enët e gjakut të retinës dhe nervit optik;
• Studimi i mediave transparente të syrit për të diagnostikuar strukturat patologjike në frontin e syrit, kornea, iris dhe lente;
• Kur fluoreshente angiografi pacienti vena injektuar një ngjyrë të veçantë. Shkëlqim i tij që mund të shihet, shkëlqejnë sytë llambë të veçantë lejon mjeku për të shqyrtuar enët e gjakut janë dëmtuar pacientin;

• applanatsyonnoy gjatë tonometry matur rritjen e presionit intraokular e cila është karakteristike për glaukoma.

Ka tre lloje kryesore të shkeljeve të përqëndrohet në të moshuarit:
• hyperopia;
• miopi;
• largpamje.
Rrezet paralele të dritës që hyn në sy fokusohet prapa retinë, për shkak të asaj që vizioni i largët është e qartë, dhe objekte të afërta duket blurry. Për të adresuar këtë patologjinë e pacientëve është e rekomanduar që të veshin syzet me lente konveks korrigjuese.

Miopi

Miopi (nearsightedness) ndodh kur rrezet e dritës të përqëndrohet në frontin e retinë. Si rezultat i objekteve të largëta të duket e paqartë; për të përmirësuar përdorimin e lente korrigjuese konkave.

Largpamje
Largpamje ndodh në të moshuarit duke ulur elasticitetin e lente, duke shkaktuar sy humb aftësinë për t'u përqëndruar imazhe në retinë. Prandaj, leximi dhe aktivitete të tjera që kërkojnë shqyrtim të kujdesshëm të dhënat, të shkaktojë vështirësi. Korrigjimin e vizion duhet të jetë duke përdorur lente konveks.