Shkaqet përdhes, simptomat, trajtimi


Përdhes - kjo është shumë e vështirë sëmundje kronike të përbashkët e cila zhvillohet për shkak të çrregullimeve metabolike në trup dhe është karakterizuar nga rritja e përmbajtjes së urinës në gjak dhe depozitimin e urate (kripërat urinës) në kërc, nyje, tendons, kockat dhe indet e tjera. Përdhes referuar sëmundje kushtetuese trashëguar, pasi ajo është shumë e zakonshme në disa familje për disa breza.

Përdhes është një sëmundje më të zakonshme të përbashkët në të moshuarit. Burrat zhvilluar përdhes pas dyzet por në gratë pas gjashtëdhjetë vjetësh. Më të lartë yyazytsirnist përdhes sëmundje në njerëzit që janë në familjen - disa nga paraardhësit (prind, gjysh, etj) pësoi sëmundje. Cerme është e ndarë në: përdhes kronike dhe akute artriti podager


Simptomat


- Struk shtohet përdhes të përbashkëta, lëkura rreth tij bëhet e kuqe dhe e nxehtë. E gjithë kjo është e shoqëruar nga një dhimbje shumë të fortë.

- Pa ndonjë arsye të dukshme duket një dhimbje të mprehtë në sëmundje të prekur të përbashkët. Edhe me lëvizje minimale të përbashkët të ndodhë ndjesi mjaft të mprehtë të dhimbshme.

- Sulmet e dhimbjes akute podager atje (më shpesh gjatë natës).

- Në disa raste, ethe dhe të dridhura të ndodhë. Në mëngjes subsides dhimbje, dhe me natën e ardhshme e pasme me një zhurmë. Në thelb sulmon disa ditët e fundit. Intervalet ndërmjet sulmeve mund të shkojnë nga disa ditë deri në një vit. Gjatë progresion të sëmundjes, sulmet janë duke u bërë gjithnjë e më të shpeshta, dhe intervali në mes tyre është zvogëluar dukshëm.


- Me kalimin e kohës, joints prekur obezobrazhyvayutsya, gishtat vendosur dhe shfaqet dukshëm ashtuquajturat gunga prekur nga cerma.

Sulmet mund të provokojë pamje: stresi fizik, alkool, duke marrë drogë diuretik, trauma dhe kirurgji, duke ngrënë ushqime që përmbajnë purines (trurit, zemrës, veshkave, mëlçisë, peshk dhe supë mishi, pula mishit dhe të rinj kafshë)
Shkaqet


Faktori kryesor në zhvillimin e përdhes është konsideruar i trashëguar, por jo rol më pak i rëndësishëm është luajtur: dietë të pahijshme (konsumi i tepruar i mishit dhe produkteve të mishit), abuzimin e alkoolit, mënyrë jetese i ulur dhe ushqim të rregullt

Trajtim


Kur artrit podager përdorur kryesisht drogë nonsteroidal anti-inflamator (Diclofenac, naproxen, indometacin, etj). Këto fonde kanë për qëllim për të eliminuar inflamacionit akut të nyjeve (normën e shtatë deri në pesëmbëdhjetë ditë).

Glukokortikoide më të fuqishme anti-inflamator (prednisone) është bërë obligim për inflamacion të theksuar. Në rastin e artritit akut podager në një ose dy nyjeve - glukokortikoide kanë injektuar direkt në të përbashkët prekur (Kjo procedurë është kryer nga mjekë të kualifikuar - rheumatologists!) Për një sulmeve të efektshme pushojë. Në rastin e shkatërrimit të një numri të madh të nyjeve, kortikosteroidet janë tableta përshkruara (norma e shtatë deri në dhjetë ditë).


Në nyje sulm prekur nevojitet pushim të plotë. Akull Normal mbështjellë me leckë dhe jo efektive ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve në qoftë se ajo vlen për vendet e prekura disa herë në ditë për 3-5 minuta
Parandalim- Është e nevojshme për të reduktuar konsumin e purine (një salcice të vogla, mish dhe brendshmeve, peshkut dhe më shumë)

- Përjashtojë alkool (ajo pengon sekretim të acidit urik, verëra veçanërisht e ëmbël dhe shënoj liker)

- Lose peshë (ai vesh nyje)


- Të paktën tre herë në javë për të luajtur sportive (por shmangur llojet e shpejtësisë - tenis, badminton, etj)
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Llojet dhe trajtimin e artritit
2. Trajtimi osteokondroza dhe parandalimi
3. Sëmundjet dhe Trajtimi i nyjeve