Faleminderit evolucionin për dhimbje


Ndërsa bipedalism liruar dorën për të përdorur mjetet dhe zbaton, rezultati ishte tensioni i presionit mbi shpinë, që çoi në dhimbje të veçanta prapa.
Dhimbje në shpinë, këmbët, dhimbje dhëmbi të rënda dhe lindjes janë ndër Sëmundjet shumë që njerëzit janë të ballafaquar me një proces të evolucionit.
Nga një pikë evolutiv të parë, njerëzit janë deri tani primat më të suksesshme në botë, krijoi botën me një popullsi prej rreth 7 miliard njerëz. Njerëzimi i detyrohet ky sukses një numër të pajisjeve të njohura, të tilla si një trurin të mëdha komplekse dhe duke ecur në këmbë në dy këmbët. Megjithatë, ka aspekte negative të këtyre arritjeve.


Sipas antropologut Alan Mann, kemi të bëjmë me "plagët evolucionit" në trupin e njeriut.
Anatomist dhe antropolog Bruce Latimer shtoi se njerëzit - vetëm gjitarët që janë në gjendje për të thyer spontanisht shpinë.
Latimer dhe studiues të tjerë prezantuan gjetjet e tyre në mënyrë të detajuar në lidhje me evolucionin e njeriut.


Dhimbje prapa


Në mënyrë që të tregojë më qartë problemet që kanë dalë në shpinë të njeriut nga pozicioni vertikal, Latimer ofruar krahasimin e mëposhtëm. Imagjinoni shpinë në një kullë 24 gota dhe saucers ku çdo kupë simbolizon çdo rruazë dhe disk - një nga disqe intervertebral.


Pastaj merr një libër apo fjalor dhe vendin e saj në kullë - një "kokë". Nëse jeni të vërtetë të kujdesshëm dhe të kujdesshëm, ju do të bilancit këtë dizajn. Përndryshe ju merrni një bandë e mbeturinave në dysheme. Tani të përpiqemi për të krijuar në ndërtimin e të gjitha hollows dhe kthesa që janë në shpinë. Mjerisht, edhe pse ju mund të përdorni të gjitha kasetë maskimin në botë, por bilancin e "kullës" arrijnë.
Edhe pse kthesa kurrizore janë të dizajnuara për të balancuar trupin drejtë, të njëjtat kthesa mund të jetë një faktor kërcënuese nën kushte të caktuara. Ngarkesa e tepërt të çojë në lakim të shpinë si lordosis apo konkave mbrapa; në kyphosis - një e pasme konveks sipërme apo breg; dhe scoliosis - lakim anësore e shtyllës kurrizore.

Përveç kësaj, varg gjithashtu vuan nga se si njerëzit ecin - një këmbë shtyrë përpara në të njëjtën kohë dorën në anën e kundërt mbanin për të rrahur të këmbës.
Kjo krijon një lëvizje rrotulluese në shpinë. Pas miliona vishet disqe mes rruaza të fillojnë të veshin jashtë dhe të thyer, duke rezultuar në zhvillimin e një hernie diskale.
Njeriu ka evoluar nga lëvizin në katër gjymtyrët për të ecur mbi dy këmbët. Ajo gjithashtu çoi në shumë probleme me këmbët e tyre. Për shembull, këmbët e sheshtë dhe bursit. Prova fosile tregojnë se njerëzit që vuajnë nga probleme të tilla si sprains kyçin e këmbës, një tjetër 35 milionë vjet më parë. Dhe dëmet e tilla cituar në mënyrë të qartë një mënyrë jetese i ulur, i cili është akuzuar tashmë e shumë sëmundjeve.

Studimi i fosileve që zbulojnë se shumë probleme këmbë me të cilat ballafaqohen njerëzit modern mund të gjurmohen në të kaluarën.


Dhimbje dhëmbi


Rritje të mprehtë në madhësinë e trurit gjatë evolucionit, e cila ka ndihmuar njerëzit të dal nga pjesa tjetër e botës shtazore, e cila gjithashtu çoi në probleme të caktuara. Shumë njerëz u përball me probleme të tilla si dhëmbët urtësi - setin e tretë e molars, i cili mori emrin e vet nga fakti që këto dhëmbë të shpërthejë pas njerëzit nga të adoleshencës.

Shpjegon Alan Mann, truri ynë u rrit më shumë se tre herë madhësinë e trurit të të parëve tanë. Por arkitektura e kafkë ka ndryshuar.
Prandaj, dhëmbët urtësi ka vend për rritjen normale, duke i detyruar ata që të shpërthej mënyrë shumë të dhimbshme.
Siç është e qartë nga shembujt e mëparshëm - evolucioni nuk çon në përsosmëri.
Problemet që shoqërojnë rritjen e dhëmbëve urtësi, mund të ndihmojë të shpjegojë pse popullsia e njeriut përhapur i mutacioneve gjenetike që pengojnë zhvillimin e dhëmbëve të pjekurisë.

Statistikë më mbresëlënëse është Inuit - njerëzit në Amerikën e Veriut. Popullsia e mungesë të plotë të molars tretë është 44%. Një fakt interesant është se vetëm popullatat e njeriut në të cilat dhëmbët urtësi janë të ruajtura në moshën e rritur ishin Neandertalët.


Projektimi i trupit të njeriut


Evolucioni ka çuar në faktin se pozicioni vertikal i trupit bëhet e zakonshme. Por ajo gjithashtu bëri lindja e fëmijëve të njeriut të procesit më të rrezikshme të të gjitha primat.
Sipas antropologut Karen Rosenberg në qoftë se ju doni të bëni të sigurtë që njerëzit nuk janë rezultat i një qasje të arsyeshme për të hartuar, "ju nuk duhet të shkoni larg. Just look at kompleks rrugës, e vështirë me të cilën ne jemi të lindur fëmijë.

Standardi i jetesës të civilizuar, e cila ka arritur njerëzit, tani i ndihmon gratë lindjes mbijetojnë.
Ne hoqa qafe të shumica e problemeve që lidhen me lindjen e fëmijës, vetëm nga mami, obstetër dhe stafin tjetër, të përfshirë në lindjen e fëmijës.
Sipas Latimer, nëse inxhinier iu dha detyrë për të hartuar trupin e njeriut, ai kurrë nuk do të ketë bërë atë mënyrë që e bëri evolucionin. Për fat të keq, ne nuk mund të kthehet në këmbë në të katër këmbët. Kemi kaluar një shumë të ndryshim evolucionar, të jetë në gjendje të kthehen në të kaluarën. Dhe në çdo rast - nuk është përgjigje për problemet tona.