Paralajmërim kundër shtesave ushqimore nga gripi i derrave


London, Angli - Disa shoqata e industrisë mjekësi alternative kanë bashkuar forcat për të paralajmëruar kundër mjeteve të pazakonta, të cilat besojnë se ata mund të trajtojë ose për të parandaluar gripin e derrave.
Kombinimi i grupeve alternative mjekësisë paralajmëroi kundër vetë-ilaçe për të luftuar gripin e derrave.
Paralajmërimi erdhi pasi një numër i madh i faqet e internetit u shfaq reklamat mjete të ndryshme, duke përfshirë aditivët e ushqimit dhe elderberry si yyazytsirnyh për trajtimin e gripit të derrit.


Vetëm dy barna janë të garantuara trajtojnë dhe për të parandaluar gripin - "Tamiflu" (fosfat oseltamivir) dhe "Relenza" (zanamivir), njoftoi në faqen e saj, Zyra e Administrimit Food and Drug.
Kombinuar e industrisë, duke përfshirë Shoqatën e produkteve natyrore (Shoqata Produkte Natyrore) dhe Shoqata Amerikane e produkteve bimore (Shoqata Amerikane Produkte bimore), paralajmëroi në një deklaratë: "Ne nuk kemi të dhëna shkencore për të mbështetur përdorimin e shtojcave ushqimore për të trajtuar gripin e derrave ".

Parandalimi gjithashtu iu drejtua shitësit e aditivëve të ushqimit dhe shtojcave dietike. Industria ka dhënë shitësit dhe tregtari udhëzuar jo në tregun e shtojcave diete, si një mjet për të gripit të derrit.
Përfaqësuesi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë paralajmëron kundër përdorimit të shtojcave për të luftuar gripin e derrave.

Sэyra Stewart tha CNN: "Ne nuk mund të rekomandojnë përdorimin e ndonjë shtojcave ushqimore, sepse nuk ka absolutisht asnjë provë shkencore që ata mund të ndihmojnë në luftën kundër gripit të derrit. "

Në vitet e fundit shitja e BAA ka zhvilluar në një industri globale që sjell miliarda dollarë për prodhuesit. Për trajtimin e sëmundjeve të zakonshme njerëzit përpiqen çdo gjë - nga mjekësi bimore për shtesa ushqimore dhe homeopati.
Sipas një studimi të kryer publik në dhjetor të vitit 2008 në Shtetet e Bashkuara rreth 38 për qind e të rriturve dhe 12 për qind e fëmijëve të konsumuar ndonjë shtesë apo mjete të mjekësisë alternative.
Dhe në qoftë se gripi i derrave vazhdon të përhapet, shumë më shumë njerëz mund të përdorë për të vetë-ilaçe në një përpjekje për të forcuar sistemin imunitar.

Kjo është pavarësisht nga fakti se gripi i derrave prek kryesisht të rinjtë të shëndetshme me sisteme të fortë imunitar - në kontrast me gripin e zakonshëm, që shpesh vuajnë nga dobësuar dhe të moshuarit.
Prandaj, grupi që publikoi paralajmërimin, paralajmëron kundër vetë: "Çdo shoqatë duhet të vijnë në realizimin se ka shëndetësore, në të cilën vetë duhet të shmanget në mënyrë aktive. "
"Përhapja aktuale globale e gripit të derrit i referohet në mënyrë specifike për shtete të tilla."

Deklarata është publikuar në të njëjtën ditë me publikimin e paralajmërimeve serioze Zyra e Food and Drug Administration (FDA) dhe Komisioni Federal i Tregtisë (FTC).
Ajo thotë se kundër kompanive që përpiqen të përfitojnë nga rreziqet shëndetësore të përgjithshme do të merren masa aktive.
"Gjëja e fundit që ju duhet është të konsumatorëve - që do të mashtruar nga dikush që shet mjetet juridike të gripit të rreme ", - thotë kryetari i FTC Jon Laybovyts - "FTC menjëherë do të ndërmarrë veprime kundër kompanive që kanë përfituar nga reklamat, mashtruese ", tha në një deklaratë se në internet FDA.

"Këto të holla të rreme të shfaqet në të gjitha format, të cilat mund të përmbajnë aditivëve të ushqimit [dhe] nuk të parandaluar përhapjen e virusit, nuk ofrojnë një mjet efektiv kundër sëmundjeve të shkaktuara nga virusi i gripit H1N», raporton FDA.