Shkelja e koordinimit motorik
Koordinimi i lëvizjeve dhënë njeriut për të mundësuar atë për të kryer lëvizje të sakta dhe kontrollin e tyre.
Nëse ka koordinimi i dobët, ajo flet për ndryshimet që ndodhin në SNQ.
Sistemi ynë nervor qendror - një, formimin kompleks ndërlidhura i qelizave nervore të vendosura në të palcës kurrizore dhe trurit. Kur ne duam të bëjë ndonjë lëvizje, truri dërgon një sinjal, dhe në përgjigje të të fillojnë të lëvizin gjymtyrët, bust apo pjesë të tjera të trupit. Nëse SNQ është duke punuar luhatje kur devijime të ndodhë në të, nuk ka sinjal të arritur qëllimin ose të transmetohet në formë të shtrembëruar.Arsyet shkelje koordinimin e lëvizjes, ka shumë. Këto përfshijnë faktorët e mëposhtëm:
lodhje fizike;
alkool-ndikim, drogës dhe substancave të tjera toksike;
lëndim të trurit;
ndryshimet sklerotike;
degjenerimi muskujve;
parkinsonizëm;
pash;
katalepsi - një fenomen i rrallë, në të cilën muskujt të dobësohet për shkak të shpërthimit të emocioneve, të themi, zemërimi apo kënaqësi.
Koordinimi i dobët të referuara si të rrezikshme për ndryshim e njeriut, sepse ky shtet është lëndimi i pavlefshëm.
Shpesh kjo është e shoqëruar nga mosha e vjetër dhe transpozohen sëmundjeve neurologjike ndritshëm shembullin e cila në këtë rast është goditje.

Dystaxia lind për sëmundjet e sistemit musculoskeletal (me koordinim të dobët të dobësisë muskujve në muskujt e gjymtyrë të ulët, etj) Në qoftë se ju shikoni në një pacient të tillë, është e qartë se është e vështirë të mbajë një pozicion vertikal, ecin. Njerëzit me këto sëmundje janë duke lëvizur pasigurt në lëvizjet parë mospërputhje rozhlyabanist shumë të madhe amplitudë. Duke u përpjekur për të përshkruar një rreth imagjinar në ajër, ai është ballafaquar me problemin - në vend të rrethit ai merr një vijë të thyer, zigzag. Një tjetër provë e koordinimit është se pacienti është kërkuar për të prekur majën e hundës, dhe ai gjithashtu e kupton dështimin. Duke parë në shkrimin e pacientit, ju do të bëni të sigurtë kontrollit muskulare ajo nuk është e gjitha e drejtë, si letra dhe linjat zvarriten mbi njëri-tjetrin, bëhet i përafërt, i çrregullt.


Ka disa shenja dystaxia:
dridhje - shtrëngimi i duarve apo kokë. Nuk është një dridhje të fortë dhe pothuajse i padukshëm. Në disa pacientë, ajo fillon vetëm në lëvizje, të tjerët - vetëm kur ato janë ende. Një problem i fortë dridhje në rritje;
paqëndrueshme, lëvizjet pabarabartë. Me dobësimin e muskujve të gjymtyrëve të trupit nuk do të marrë bazë të mjaftueshme për lëvizjet. Pacienti ecën pabarabartë, intermittently, hapat janë gjatesite e ndryshme, lëkundje atë;
ataksi - vыzvaetsya plagë ballore e trurit, e tru i vogël, i fibrave nervore që transmetojnë sinjale përmes palcës kurrizore dhe trurit. Mjekët dalluar ataksi statike dhe dinamike. Personalisht ataksi statike nuk mund të mbajë ekuilibër në këmbë, është e vështirë në lëvizje dinamike të balancuar.


Shkelja e koordinimit motorik mund të ndodhë sipas kushteve dhe Sëmundjet të mëposhtme:
distrofia;
parkinsonizëm;
pash;
katalepsi;
ndryshimet senile në trup;
alkoolike apo të tjera dehje.
Nëse vëreni në veten tuaj ose një të dashur simptomat e mësipërme duhet të kontaktoni një nga ekspertët e mëposhtme:
neurolog;
kardiolog;
toksikolog.