Shkelja e të menduarit shkaqet, simptomat, klasifikimin
Duke menduar - është një nga funksionet më të larta mendore, forma përgjithësuar e perceptimit dhe reflektimit të objekteve të njohura. Procesi i menduarit është reagimi i lëvore të trurit në stimujve jashtëm. Kur çrregullime mendore të shkaktuara nga disa sëmundje, një shkelje e të menduarit, e shprehur në forma të ndryshme. Shenjat e shkeljeve të tilla kërkojnë psikiatër detyrueshme konsultimit.
Nuk janë llojet e mëposhtme të shkeljeve të të menduarit:
Shkeljet e dinamikës së të menduarit.
Shkelja e aspektet operacionale të menduarit.


Shkelja komponent motivues të të menduarit.
Në kundërshtim me dinamikën e të menduarit karakteristike të tilla tregon
Duke kërcyer ide apo përshpejtimi i të menduarit
Shkelja e të menduarit zhvillohet në formën e një rrymë të vazhdueshme të bashkimit dhe të shprehjes verbale. Procesi Rozuyazykay dhe ne jemi vazhdimisht duke kërcyer, ata janë të pafuqishëm. Shoqatat, imazhet dhe uyazykavody lindin në mënyrë spontane, ato janë sipërfaqësore dhe mund të shkaktohet nga ndonjë stimul. Njeriu duke folur pa u ndalur, duke rezultuar shrypnuty madje mund të humbasin votat. Megjithatë, ndryshe nga inkoherencë e të menduarit në pasqyrat parë disa merita.

Me përshpejtuar menduarit karakterizuar nga shenja të tilla si:
, shoqatat e shpejtë kaotike;
rritur distractibility, reagimi spontan;
gjeste ekspresive dhe shprehjet e fytyrës;
Ndërgjegjësimi Veprimit, të kuptuarit dhe aftësinë për të korrigjuar gabimet e tyre;
aftësia për të analizuar, veprim kuptimplotë.
Inercia e të menduarit
Shenja karakteristike të menduarit të dëmtuar - ngadalësuar proceset associative, letargji të përgjithshme, mungesa e çdo mendimi të pavarur. Njeriu heziton për t'iu përgjigjur pyetjeve, reagimi i vonuar folurit është shumë e ndryshme nga norma, të shkurtër dhe të përgjigjet monosilabik. Procesin e kalimi në temën e re vështirësi të menduarit.

Inerci e të menduarit karakteristike e sëmundjeve të mëposhtme:
epilepsi dhe эpyleptoydnaya psychopathy;
Sindromi maniak-depresive;
kushtet apatike dhe asthenic;
marramendje butë.
Gjykimet jokonsistente
Ky devijim është e karakterizuar nga gjykimet e paqëndrueshmërisë. Në kryerjen e detyrave associative një person mund të alternativ midis mënyrave drejtë dhe e gabuar. Nuk është shoqata paqëndrueshmëria. Në të njëjtën kohë ruajtur aftësinë për të përgjithësuar, mastering analizën udhëzimet.
Abuzimi i tillë është duke menduar në sëmundje të tilla si:

sëmundja vaskulare e trurit;
lëndim të trurit;
psikozë maniak-depresive;
skizofrenia në faljen.
Otklykaemost
Kjo shkelje rezulton në më të lartë otklykaemosty për çdo stimujve të botës së jashtme si të rëndësishme për njeriun dhe jo adresuar atij. Pacientët në lëndët e gjuhës ndërthur mjedis, thjesht i referohet objekteve që bien brenda fushës së tyre të parë. Ka luhatjet rozuyazykah arritjet. Ndoshta pronat e transferimit të objektit me imazhin e saj. Humbja tipik i orientimit në kohë dhe vend. Pacientët nuk e mbani mend emrat, datat dhe ngjarjet e rëndësishme. Ai ka pasur një shkelje të inkoherencë apo gjuhë, sjellje fussiness.

Karakteristikë Otklykaemost e njerëzve që vuajnë nga sëmundje të rënda të trurit.
Rrëshqitje
Kjo shkelje e të menduarit është e karakterizuar nga devijimet e papritur nga linja kryesore e arsyetimit, rrëshqitje mbi shoqatat rastit. Kthimi më tej të jetë e mundur për temën kryesore, pa korrigjimin e gabimit. Këto manifestime janë të ndryshme episodik karakter, papritur. Shumica e këtyre shkeljeve janë objektivat e performancës për rrjet asociative. Ka krahasim rastit, shoqatat zëvendësohet harmonies (të tilla si "shkop-sorrë").

Shkarje vërehet zakonisht në skizofreni.
Në kundërshtim me aspektet operative të menduarit janë devijim i tillë
Reduktimi sintezë
Për shkelje të kësaj shenja karakteristike të përgjithësim të vështirë. Njeriu nuk është në gjendje për të zgjedhur pronat dhe tipare që karakterizojnë konceptin në përgjithësi. Sinteza zëvendësohet nga karakteristikat individuale, ngjarjet rastësor partiake, lidhjeve të veçanta midis objekteve.
Ky devijim ndodh në sëmundjet e mëposhtme:
vonuar mendor;
epilepsi;

encefalit.
Procesi sintezë Distortion
Kjo shkelje e të menduarit manifestohet si paaftësia për të krijuar vendimtar, lidhjen kryesore mes objekteve. Njeriu sheh vetëm efekte anësore të rastit, lidhjet dytësore mes objekteve. Për pacientin marrë asnjë përgjithësim kulturore. Objektet mund të grupohen me ngjyra, materiale apo formë, pavarësisht nga qëllimin e tyre, dhe funksionet e tjera bazë.
Kjo shkelje është e natyrshme në sëmundje të tilla si:
skizofrenia;
psychopathy.
Kur shkeljet janë vërejtur duke menduar komponent motivues manifestime të tilla.

Menduarit Diversiteti
Ky lloj është karakterizuar nga mungesa e veprimeve të zotimit. Njeriu nuk është në gjendje të klasifikojnë objektet dhe fenomenet, të identifikojnë tipare të përbashkëta. Në të njëjtën kohë, këto operacione mendore, si një krahasim, përgjithësim, duke bërë dallimin shpëtuar, udhëzimet e pranuara por nuk zbatohen. Gjykimet rreth objekteve dhe fenomeneve që ndodhin në aeroplanë të ndryshme, mospërputhja ndryshme. Klasifikimi dhe përzgjedhja e objekteve apo fenomeneve të mund të bazohet në karakteristikat personale të perceptimit, shijet, zakonet. Gjykimet në mungesë objektiviteti.

Arsyetim
Ky lloj ndryshon pakuptimtë, llafazanëri bosh. Njeriu embarks në një argumente të gjata e pafundme që nuk kanë një qëllim të veçantë dhe nuk mbështetet nga asnjë ide konkrete. Personi Gjuha vuan arsyetimi është veçim ndryshme, fije e arsyetimit të humbur përgjithmonë. Shpesh deklaratat individuale në mudrstvuvannyah të gjatë jo të lidhura, nuk ka ndonjë ngarkesë semantik. Në mënyrë tipike, objekt i mendimit gjithashtu në dispozicion. Deklaratat retorike karakter, folësi nuk është e nevojshme vëmendje apo bashkëbisedues përgjigje.

Patologjia e tillë e të menduarit karakteristike e pacientëve me skizofreni.
Jokritik
Patologji, e karakterizuar nga cektësi, të menduarit dhe mungesa e plotësisë. Procesi i të menduarit pushon të jetë i fokusuar dhe nuk rregullojnë veprimet dhe veprat e njeriut.
Thumb pa kokë
Kjo manifestohet si dëmtuar uyazykavid menduarit, idetë apo përfaqësim jo në lidhje me informacionin që erdhi me botën. Pajtueshmëria uyazykavody delusional jo të vërtetë rëndësi për pacientët. Njeriu udhëhiqet nga përfundimet e mëposhtme dhe në këtë mënyrë largohet nga realiteti shkon nga realiteti në shtet delusional. Pacienti nuk mund të bindë falsitetin idetë mashtrimin, ai vendosmërisht besojnë në të vërtetën e tyre. Në përmbajtjen e ëndrrave është një larmi të madhe.

Mjekësia moderne përshkruan disa grupe shtetet mashtrimin, të bashkuar nga një temë të përbashkët. Më tipike janë grupet e mëposhtme:
iluzionet e persekutimit;
iluzionet fetare;
absurditet i papërfillshëm;
iluzionet e xhelozisë;
iluzionet e helmimit;
Origjina e pakuptimtë;
iluzionet hypochondriac dhe disa ngastra të tjera.
Nga shtetet e zakonshme tani delusional vlen anoreksi - një iluzion të peshë të tepërt, i shoqëruar nga një dëshirë maniake për të humbur peshë.
Nga gabimet e natyrshme në një personi jerm shëndetshme ku pacienti është absolutisht i bindur për idetë e tyre dhe korrigjimin besimet iluzionet e pamundur janë jashtëzakonisht të rëndësishme për të përcaktuar natyrën e njeriut dhe sjelljen e tij.

Çrregullim i pandreqshëm
Kjo patologji është karakterizuar padashur në mendjen e mendimet, ndjenjat apo phobias. Kjo situatë sfidon kontrollin kuptimplotë dhe është karakterizuar si një çrregullim të personalitetit. Mendimet e ngulët zakonisht çojnë në ritualeve të caktuara (të tilla si ideja e papastërtisë së botës shkakton një person për të larë duart e tyre pas prekur ndonjë objekte).