Çrregullime metabolike


Ne rrallë mendojnë për atë që ndodh me ngrënë vetëm një copë tortë brenda trupit. Dhe me të drejtë - të lënë studiuar profesorë metabolizmin dhe profesorë të asociuar. Por në qoftë se karin e hershme pabesë shkoni off-shkallë, kohë për të vlerësuar dhe analizuar sasinë ngrënë, duke shkaktuar një çrregullim metabolik?
Metabolizmin e njeriut
Procesi i metabolizmit (metabolizmin) e ndarë në dy faza:

 • Katabolizmi - substanca ndarjen komplekse organike që rrjedhin nga ushqimi, për komponimet thjeshta që shoqëruan lirimin e energjisë;


 • anabolism - sinteza e lipideve, proteina, acidet nukleike, i shoqëruar nga thithjen e energjisë.


 • Çrregullime metabolike provokojnë sëmundje serioze. Për shembull, në qoftë se metabolizmi gabuar karbohidrate ndodh me diabet dhe metabolizmin e yndyrës të çon në trashje.
  Arsyet metabolizmin
  Ajo është e ndarë shkakton çrregullime metabolike, të trashëgueshme dhe fituara për.
  Blerë metabolizmin e lidhur me:

 • sëmundjet e gjendra te sistemit endokrin;

 • duke ndryshuar nivelet hormonale;

 • kequshqyerja;

 • varëshme;

 • stresi;

 • pasiviteti fizik (aktiviteti i ulët fizik).


 • Metabolizmi është ndërprerë shpesh pas vuajtur sëmundje të frymëmarrjes, dhe pas një qëndrimi në zonën ekologjikisht të pafavorshme. Goditje e rëndë për proceset metabolike aplikuar dietë të rreptë, e cila është besuar kështu nga gratë.
  Faktorët e mësipërm të rrezikut që lidhen me tendencë të rriturit. Çrregullime metabolike në fëmijët në të shumtën e rasteve të lidhura me sëmundje të trashëguar, duke përfshirë:


 • phenylketonuria;

 • galactosemia;

 • fibroza cistike;

 • Sëmundje glycogen magazinimit;

 • kollahenopatyy;

 • fruktozemiya dhe të tjerët.


 • Simptomat e çrregullimeve metabolike
  Fituar shpesh çrregullime metabolike në gratë dhe burrat të rritur shoqëruar nga:

 • rritja (të paktën - reduktim) i peshes trupore;

 • gulçim;

 • lodhje të përgjithshme;

 • Brishtësia e thonjve dhe flokëve;

 • njollë e lëkurës;

 • shkelja e gastrointestinal (kapsllëk, diarre);

 • ënjtje;

 • pagjumësi;

 • dhimbje koke.


 • Shenjat e çrregullimeve metabolike në fëmijët për shkak të sëmundjeve të trashëguara të ndodhë në javët e para të jetës, por ata shpesh janë atribuar gabimisht të efekteve të hypoxia intrauterine, traumat e lindjes, dhe kështu me radhë. D.

  Ju duhet të tregoni një mjek fëmijë, nëse ka:

 • shqiptuar vonesë në zhvillim;

 • konfiskimet periodike;

 • ndryshimet në strukturën e flokëve, thonjve, lëkurës,

 • Shkeljet e funksioneve motorike;

 • si patologji në vëllezërit e gjakut / motrave.


 • Trajtimi i çrregullimeve metabolike
  Sëmundje të trashëgueshme që lidhen me proceset metabolike të kërkojnë mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore. Çrregullime të blera trajtojnë metabolike janë zakonisht ekspertët rekomandojnë pastrimin e trupin e toksinave dhe pajtueshmërinë me dieta të veçanta. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të përjashtuar të gjithë faktorët e rrezikut - alkool vidyazykatysya dhe cigare, lëvizin më shumë, për të shmangur situata të vështira.

  Një aspekt i rëndësishëm i trajtimit të çrregullimeve metabolike është një gjumë të shëndetshëm, në përputhje me regjimin e rreptë.
  Metabolizmi në moms
  Për shkak të hedhje hormonale vërejtur çrregullim metabolik pas lindjes së fëmijës, i cili është shoqëruar nga fituar peshë (më pak - humbje). Përveç kësaj, trupi i grave shtatzëna dhe lactating punon në akumulimin e ushqyesve, kështu që ndryshimet në figurë krejtësisht e natyrshme. Dietë tradicionale për nënat metabolike gji nuk është i përshtatshëm, pasi ajo mund të dëmtojë fëmijën. Për të shpejtuar metabolizmin për të ndihmuar vakte të shpeshta "pak" shtohen erëza ushqimore (pas ndalimit gji), karrota. Veprim i rekomanduar shumë, të ndërtuar në masë të muskujve, plotësisht të pushojnë gjatë natës, mos u bëni merak.