Vjellje e vazhdueshme


Shumë njerëz e dinë ndjenja e përzier. Më shpesh kjo ndodh në automjet, veçanërisht në qoftë se njeriu i tronditur ("deti"), dhe nganjëherë shoqëron kursin e muajve të parë të shtatzënisë. Në këtë rast, trajtim të veçantë është e nevojshme, por vjellje e vazhdueshme flet për parregullsi serioze në trup. Kjo situatë ofron qasje në një mjek për diagnozën dhe qëllim terapeutik të menaxhimit.

Ndjenja e vazhdueshme e përzier - ShkaqetPara së gjithash, ju keni nevojë për të shqyrtuar traktit digjestiv, duke përfshirë stomakut, mëlçisë, veshkave dhe fshikëz fshikëz e tëmthit. Patologjia këto organe - një kauzë të përbashkët të përzier të vazhdueshme. Sëmundje të zakonshme:


 • Ulçera;

 • gastrit;

 • diskinesia vrerit;

 • cholecystitis;

 • pyelonephritis dhe proceset tjera inflamatore në veshkat;

 • Hepatiti viral apo infektive;

 • pancreatitis;

 • gastroduodenitis;

 • inflamacion shtojcën.


 • Përveç kësaj, shpesh përzier konstante dhe marramendje kanë arsye të lidhura me përqendrim të lartë të substancave toksike apo radikalet e lira në lumen të zorrëve. Këto kushte janë të shoqëruara zakonisht me tërheqjen e vjellat, dehidratim dhe dehje kërcënojnë trupin dhe gjakun e helmimit.

  Ju lutem vini re se në pothuajse të gjitha këto sëmundje në gojë shfaqet shije të hidhur ose kosi. Belching vazhdueshme e ajrit, të përzier, duke i dhënë fund urth si agjërimi dhe gjatë ose pas një vakt, ka gjasa do të thotë zhvillimin e ulcerat gastrike.

  Vjellje e vazhdueshme pa të vjella


  Ndjenja e zgjatur e përzier gjatë gjithë ditës ose të natës (më shumë se 12 orë) e pa shenja të dukshme klinike të sëmundjeve të sistemit të tretjes sugjeron faktorët e mëposhtëm:

 • hipertension;

 • dështim të zemrës;

 • infarkt miokardi;

 • mosfunksionim të aparatit vestibular;

 • Hypothyroidism;

 • presionin e lartë të gjakut (hipertension);

 • tiroide ose endokrine pankreasit.


 • Mjaft shpesh në kombinim me dhimbje koke vjellje dhe marramendje, por nuk ka të vjella janë simptomë e zakonshme e migrenë kronike me atmosferë. Përshkruan kusht paralajmëron sëmundje tjetër sulm mund të ndodhë gjatë (72 orë) me veshët e njëkohshme themelimit, një përkeqësim të fortë të mprehtësisë vizuale dhe aftësinë për të punuar, çrregullime të gjumit.