Vazhdimi i dhemb shpretkë


Dhimbje në shpretkë është e përhershme kur ajo tashmë është duke filluar të zhvilluar ose janë zhvilluar tashmë sëmundje serioze. Ku ndodh? Dhe për të gjetur se çfarë saktësisht dhemb shpretkë në të majtë? Sigurisht, dhimbje në mërzi shumë të vështirë për të përcaktuar, ajo është ngatërruar shpesh me dhimbje në pankreas ose stomak. Prandaj, është e rëndësishme që menjëherë të apelojë për ndihmë mjekësore, nëse e majta në këmbë ka dhimbje shpretkë oschuscheniya.Bez trupi i njeriut nuk mund të punojnë plotësisht, sepse është organi përgjegjës për formimin e plotë e gjakut të njerëzve.Shpretka është një filtër rëndësishme bakteriale, ky autoritet është përgjegjës për koagulimit të gjakut dhe shkatërron qelizat e kuqe të gjakut.


Pse gjithmonë lënduar shpretkë? Cilat janë arsyet kryesore për ndodhjen e saj? Varësisht nga natyra e dhimbjes mund të përcaktojë diagnozën, në të cilën ajo ndodh. Dhimbje në shpretkë mund të jenë të mprehta, dhemb, të mprehta, hapur dhe gjemba. Ajo mund të shoqërohet me simptoma të ndryshme, ata të sqaruar shkakun e vërtetë të dhimbjes.


Arsyet që mund të dëmtojë në mënyrë të përhershme shpretkë?

1. Karakteri Nëse dhimbja është e mprehtë shfaqet në buzë e majtë, i jep shpatullën, klavikul, thikë shpatull, ndërsa ka djersë e ftohtë, ul presionin e gjakut, lëkura bëhet e zbehtë, norma impuls hedhje shumë. Gjithashtu, ka të vjella, vjellje dhe një etje të ngjarë të ketë një lëndim shpretkë dhe plagë të hapur, telefononi menjëherë një ambulancë.


2. dhimbje e vazhdueshme në shpretkë, të cilat mund të japin pjesën e prapme, gjithashtu fillon të rritet kur personi inhales. Nuk duhet të vonojë për të kontaktuar një specialist, ka shumë të ngjarë se është një shpretkë masiv sulm në zemër.


3. shkaku i shpeshtë i dhimbjeve të vazhdueshme në shpretkë janë abscesi. Ajo mund të shoqërohet nga simptomat e mëposhtme - ethe, dhimbje në pjesën e majtë të gjoksit, dhimbje në kuadratin e sipërm të majtë, i cili i jep sup, Kur shpretkë abscesi rritur në masë të madhe, ajo është shumë e lehtë për të hetuar duart.


4. dhimbje të vazhdueshme në shpretkë dhe rritja e saj e rëndësishme sugjeron diagnozën tmerrshme - tuberkulozit, i cili zhvillon në trup.


5. Dhimbje në mërzi, e cila është konstante dhe karakterin e shurdhër, dhe mbuluar me skuqje të lëkurës që itches shumë gjasa në shpretkë evoluar cist parazitare.


6. Vazhdimi i dhemb shpretkë, i fryrë Pas formimit, dhimbja është e shurdhër dhe dhemb në natyrë dhe rritet me kalimin e kohës dhe të drejtuar në shpinë.


7. Dhimbje në shpretkë mund të jetë për shkak të një sëmundje infektive që shkaktohet inflamacion në shpretkë. Kjo dhimbje zgjat më shumë se 4 ditë.


8. dhimbje e vazhdueshme në shpretkë mund të jetë një ndërlikim shkaktohen nga cirroza. Shpesh simptomat përkojë, kështu që mjekët të bëjë gabim dhe të diagnostikuar gabimisht. Aktualisht, shkencëtarët gjetën 40 sëmundjet që janë shkaktari kryesor i dhimbjes në shpretkë.


Çfarë e shkaktoi dhimbje të vazhdueshme në mërzi?

1. Për shkak të faktorëve të jashtëm - trauma, plagosje, etj Shpretka është në rrezik, të çara, prishet, reparteve, të cilat mund të provokojnë gjakderdhje, dhe do të përfundojë deri në vdekje të njeriut.


2. Një shpretkë arterie shpretkës bllokim të ketë një sulm në zemër.


3. Për shkak të akumulimit të qelb në shpretkë, në faqen e internetit në të cilën ajo është e dëmtuar, ka një abscesi.


4. Tuberkulozi shpretkë zhvillon për shkak të problemeve të mushkërive.


Prandaj, në qoftë se ka një dhimbje të vazhdueshme në shpretkë, duhet, pa vonesë, të kthehet në një mjek i cili duhet të bëjë me ultratinguj të kryer të gjitha testet e nevojshme për të përcaktuar shkakun e dhimbjes dhe të përshkruajnë trajtim.