Vazhdimi tempull lënduar duhur


Me dhimbje në tempullin e duhur nga ana e tij në një neurolog pothuajse çdo ditë. Çfarë mund të shkaktojë atë dhe pse ai ka filluar të gjejë përhershëm. Shkencëtarët kanë vërtetuar se ky problem prek 80% të popullsisë, këto dhimbje mund të jetë edhe episodik dhe kronike. Por shumë nuk i kushtoj vëmendje për atë dhe pastrohen vetëm duke përdorur qetësues, ju lutem dhe të bëjë një gabim të madh, sepse dhimbja e tillë mund të çojë në pasoja shumë të rënda.


Përveç dhimbjeve në tempull dhe të fillojnë të zhvillojnë reaksione alergjike prekur mëlçisë, veshkat, ka çrregullime në traktin gastrointestinal.Pse gjithmonë lënduar tempullin e duhur?

1. Një prishje e sistemit venoze dhe ton ne enëve cerebrale.


Një dhimbje 2. Të rinjtë të tilla të shkaktuara nga mosfunksionim autonom, migrenë, rrit presionin intracranial.


3. Në të moshuarit vazhdimisht dhemb dhimbje të drejtë nëpër tempullin e tij mund të atherosclerosis apo hipertensionit. Çfarë mund të shkaktojë zhvillimin e dhimbjes? Më dhimbje ndodh kur ndryshimet e motit. Njeriu nuk ka pushuar nuk mentalisht, jo fizikisht, jo emocionalisht. Dhimbje në të drejtë tempull i shoqëruar nga ashpërsia e kokës, shtypës, dhimbje pulsating që jep qafën dhe tempuj.


4. Dhimbje në tempull e djathtë të shkaktuar nga sëmundjet infektive (angina, gripit dhe të tjerët).


5. dhimbje e vazhdueshme në të djathtë të tempullit mund të jetë për shkak të dehjes, shpesh alkoolike.


6. dhimbje psikogjenike është natyra - sistemi nervor, dhimbje të tilla janë të shurdhër, dhemb karakterin, janë formuar në tempull, në shpinë. Personi bëhet nervoz dhe shumë i lodhur. Dhimbje pengon fokus, ekziston ankthi.


7. dhimbje e vazhdueshme në të djathtë të tempullit shkaktuar migraines, tipike për këtë mbulim sëmundjes të njërit prej kokës. Para syve të mi ka fluturon. Njerëzit janë të ndjeshëm për çdo gjë - dritë, erë, tinguj. Ata janë shumë të bezdisshëm. Ajo mund të shoqërohet me nauze dhe vjellje. Dhimbja mund të zgjasë për disa orë. Në asnjë rast nuk mund të lejojë që ajo zgjati më shumë se një ditë, të gjitha përfundon me goditje (migrenë). Në gratë, nuk është një sëmundje para menstruacioneve mund gjatë shtatzënisë është i lidhur me dështimin hormonal.


8. Dhimbja në të djathtë Wiese përmes ndryshimeve hormonale në menopauzë.


9. Shfaqja e dhimbje për shkak të arterit temporomandibular. Arteriet e para përflakur, atëherë një dhimbje të fortë ngrirë në tëmthat.


10. Dhimbje mund të tregojnë probleme me nervat e kafkës dhe kurrizore.


11. lënduar Vazhdimisht tempull drejtë shpesh mund të me anë të patologjive të përbashkët temporomandibular. Dhimbja e kësaj natyre jep qafën, kokën dhe supet.
Për të parandaluar dhimbje të përhershme në të djathtë të tempullit duhet të monitorojnë me kujdes dietën e tyre. Përjashtojnë këto ushqime dhe pije që përmbajnë mononatriyu glutamate, flavors - arra, ushqim kinez, supave të thata, salcat, gravies. Seasonings, hot - qentë, etj Sepse pas marrjes së produkteve që përmbajnë përbërës të dëmshëm, shumë filluan të zhvillojnë një, dhimbje të shurdhër ngrirë në tempullin e duhur, e cila i jep një zonë ballore.


Është e rëndësishme të kujtoni se shtyrja dhimbje nuk mund të. Ne duhet urgjentisht të kërkojë ekspertin i cili gjen shkakun e vërtetë dhe së shpejti do të merren me të.