Postinfarction cardiosclerosis


Postinfarction infarkt - një sëmundje që mund të zhvillohet pas pësimit të një sulmi në zemër. Mjekët e konsiderojnë atë si një sëmundje të veçantë dhe të diagnostikuar shpesh pas përfundimit të dhëmbëza.

Shenjat postinfarction cardiosclerosisKjo sëmundje mund të zhvillohet, ndërsa asimptomatike. Në sipërfaqe shpërndarë cardiosclerosis është uniforme muskujve të zemrës vdes. Ka disa forma të postinfarction cardiosclerosis:

 • imët;

 • krupnoochagovy.


 • Shenjat kryesore të sëmundjes përfshijnë si në vijim:

 • reduktuar veprimtarinë dhe performancën;

 • u rrit norma e zemrës;

 • frymëmarrje vështirësi;

 • dhimbje në zemër;

 • edemë pulmonare;

 • ritëm zemra është dëgjuar me ndërprerje të rëndësishme;

 • shenjat e dështimit të zemrës;

 • ënjtje e gjymtyrë.


 • Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të këtij organi manifestimit si gulçim. Kjo ishte pamja e saj mund të jetë një thirrje për herë të parë, duke treguar lindjen dhe zhvillimin e sëmundjes. Në fazën fillestare duket vetëm gjatë ushtrimit, por më vonë mund të jenë të pranishëm në pjesën tjetër. Dhe ënjtje mund të ndodhë, që çon në ënjtje e venave në krye të qafës. Është e nevojshme që të mbani mend se paraqitja e dhimbje të vazhdueshme gjoksi duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.

  Trajtimi postinfarction cardiosclerosis


  Para se të filloni trajtimin, mjeku duhet të caktojë diagnozën. Shumë shpesh postinfarction shfaqje cardiosclerosis në EKG. Edhe pse në mënyrë ideale diagnoza mund të vihet vetëm pas një shqyrtimi të plotë dhe testet kalon. Diagnoza përfshin:

 • elektrokardiogramë;

 • echocardiography;

 • studiuar enëve koronare;

 • MRI e zemrës.


 • Postinfarction cardiosclerosis mund të shkaktojë vdekjen, pa trajtim adekuat dhe të kualifikuar. Ajo duhet të drejtohen për:


 • Eliminimi i dështimit të qarkullimit të gjakut;

 • aritmi dhe përçueshmëri;

 • përmirësuar dhe normalizimin e koagulimit të gjakut dhe metabolizmit lipidet.


 • Për shkak të faktit se droga mund të jetë problematike, dhe imunitetit të reduktuar dhe shfaqjen e sëmundjeve të tjera, ato janë përdorur në kombinim me vitaminë mjete mbështetëse dhe fizioterapi. Por herbs pritjes mund të zvogëlojë toksiciteti i drogave sintetike, e cila është shumë e rëndësishme gjatë rehabilitimit. Prandaj, shumë ekspertë rekomandojnë përdorimin e barnave, si dhe mjete popullore. Pika e fundit në taktikat e trajtimit është operacioni.