Mite të zakonshme rreth sëmundjes së gripit


Sipas ekspertëve, për t'u marrë me mitet dhe idetë e gabuara në lidhje me sëmundjen e gripit si vështirë si përhapjen e infeksionit. Për fat të keq, nënvlerësim nga rreziqet e gripit e natyrshme jo vetëm larg nga mjekësia për njerëzit, por punëtorët shëndetësorë të cilët kanë nevojë të dinë çdo gjë në lidhje me sëmundjen. Këtu janë mitet më të zakonshme rreth sëmundjes së gripit.
Trouble, por gripi i parrezikshëm sëmundje - është një mit
Disa vjet më parë, shumë diskutuar rreziqet e gripit të derrit, por ju duhet të dini se rreziku i zakonshëm i gripit sezonal jo më pak. Shumë njerëz në përgjithësi mendojnë se ARI ARI dhe gripi - emrat e një sëmundje të ndryshme.


Kjo nuk është aq e vështirë sa thonë se sëmundja më e zakonshme mitet është shkaku kryesor i epidemive. Asnjë prej sëmundjeve të njohur sot nuk janë në gjendje për të përhapur në mënyrë të shpejtë dhe në një kohë kaq të shkurtër të mbulojë një numër i njerëzve. Gjatë epidemive të gripit vjetore të sëmundjes infekton rreth 15% të popullsisë së planetit tonë. Kohëzgjatja e epidemisë varion prej 3 deri 6 javë.
Sipas psikologëve amerikanë, dehje të shkaktuara nga gripi normal duhet moderuar vite pacientit të jetës. Një gripit të rënda kërcënuese komplikime të tilla si pneumonia, otitis media, sinusit dhe të tjerët. Përveç kësaj, virusi i gripit mund të aktivizoni sëmundjeve kronike, të tilla si tuberkulozi.


Gripi i derrit mund të transmetohet nga derri - është një mit
Mite të zakonshme rreth gripit të derrit për disa vite, popullsia në fjalë. Pavarësisht nga gabimet, gripi i derrave nuk mund të transmetohet me anë të ushqimit. Produktet e fundit që janë gatuar si duhet, janë të sigurta. Një person mund të infektohen me gripin e derrit për shkak të kontaktit të ngushtë me njerëz të sëmurë ose kafshëve të kontaminuara.

Shkaku i sëmundjes mund të jetë vaksina e gripit - është një mit
Kjo nuk është kështu. Në shtënë gripit nuk përmban virusin e gjallë, kështu që ata nuk mund të jetë shkaku i gripit sëmundjes. Por vaksina është i aftë për nxjerrjen e një reagimi imun dhe simptomat lehtësuar siç dhimbje të muskujve dhe temperature të ulët. Përveç kësaj, ka yyazytsirnist infektuar me këtë lloj të virusit i cili nuk është i përfshirë në vaksinë.

Epidemitë sezonale të gripit shpesh përkojnë me acarimin e sëmundjeve të tjera që janë ngatërruar shpesh me grip. Një vaksinimi kundër sëmundjes duhet të marrë rreth 2 - 3. javë, gjatë së cilës antitrupat. Prandaj, në këtë periudhë, ju mund të merrni të sëmurë.

Trajtimi i gripit kot, ai kalon veten - është një mit
Sigurisht, gripi mund të kalojë, por këtë sëmundje, siç e kemi parë, komplikimet e tij të rrezikshme. Për të luftuar sëmundjen është për të siguruar që jo vetëm të lehtësuar, por edhe të shkurtuar sëmundjen. Përveç kësaj, që nga ditët e para personi i sëmurë është një bartës i gripit dhe rrezikun e ekspozimit të tjerët.


Gripi i trajtuar me antibiotikë - është një mit
Mitet shumë të zakonshme rreth gripit lidhur me trajtimin e kësaj sëmundjeje. Antibacterials, atëherë hani antibiotikët në luftën kundër viruseve të pafuqishme. Në fund të fundit, gripit, ftohjet, bronkit janë të shkaktuara nga viruset. Prandaj antibiotikët pajustifikuar mund të dëmtojë traktin gastrointestinal.
Në rast të komplikimeve të tilla si sinusit apo pneumonia, dobësuar nga sëmundja, kur trupi është i ekspozuar për të sulmuar bakteret, antibiotikët mund të jetë një mjek.


Gripi i rrezikshëm njerëzit vetëm të moshuar - një mit
Kjo është vetëm pjesërisht e vërtetë. Njerëz të vjetra me të vërtetë janë në rrezik për sistemet imun të dobësuar dhe sëmundjeve kronike. Megjithatë, gripi nuk është më pak e rrezikshme për fëmijët. Rreziku më i madh i infektimit nga gripi kanë tendencë foshnjat nën 6 muaj që nga vaksinimi i foshnjave është kryer. Për të mbrojtur foshnjave nga gripi, ato duhet të jenë të izoluar nga kontakti me gripin e njerëzve të infektuar.

"Gripi i Stomakut" - një formë e gripit. Kjo është një mit

Mitet e përbashkëta të përdorin termin "gripit" në vend dhe jashtë vendit. "Gripi i lukthit" është quajtur shpesh një sëmundje si gastroenterit. Në disa raste, simptomat e gastroenterit mund të ngatërrohet me simptomat e gripit, e shoqëruar me ethe, hundës, dhimbje në muskuj, dobësi.
Viruset gastrointestinale palidhura të virusit të gripit. Shkaqet e gastroenterit mund të jenë viruset, bakteret, parazitët, ushqim ndenjur, ujë të pista, intolerancë lactose. Zakonisht simptomat e sëmundjes janë diarre dhe të vjella. Por ata nuk janë tipike për gripin. Përjashtim bën fëmijët të cilët kanë diarre dhe të vjella mund të ndodhë kur gripi.


Nëse një person ka pësuar gripit në sezonin aktual, sëmundja nuk e kërcënojnë atë. Kjo është një mit
Disa njerëz gabimisht mendojnë se gripi i merrni të sëmurë përsëri, të paktën në të njëjtin sezon. Dhe kështu, një herë gripit Relaxer refuzojnë vaksinimin. Kjo është mashtruese. Duke refuzuar për të parandaluar gripin dhe vaksinimin nuk është e nevojshme.

A shtëna të gripit çdo vit domosdoshmërisht - një mit
Vaksinimi është e nevojshme çdo vit. Ka shumë variacione të gripit, ata shndrrohet dhe mund të ngrejë ndonjë "surpriza". Parashikimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë çdo vit ndërton mbi atë lloj gjë mund të shkaktojë epidemi të gripit, dhe rekomandon përdorimin e një vaksine të veçantë për vaksinim.


Gripi mund të merrni të sëmurë për shkak të motit të ftohtë - është një mit
Gripi arsye, siç e kemi thënë - nuk ftohtë dhe viruset që janë të transmetueshme nga pikat ajrore. Dhe fakti se shpërthimet e sëmundjes ndodhin në vjeshtë dhe dimër, shpjegohet lehtë me faktin se për shkak të ndryshim në temperatura dhe lagështia në shtëpi dhe në rrugë viruset e influencës mbijetojnë më gjatë. Përveç kësaj, njerëzit me kohë zyyazykay kalojnë më shumë kohë në shtëpi, në hapësira të mbyllura, ku mundësia e kontraktimit virusit të gripit janë shumë më të larta.