Sëmundjet e zakonshme sy në njerëz


Vizioni duhet të mbrohen nga fëmijëria deri atëherë sa të rriturit të ndjehen të një qenie njerëzore komplet, jo një invalidor. Është e rekomanduar për të shqyrtuar sëmundjet e mundshme dhe shkaqet e tyre. Pra sëmundje sy në njerëz shoqëruar domosdoshmërisht me një humbje të mprehtë të vizionit dhe nevojës urgjente për të veshin syzet apo kirurgji. Megjithatë, çdo diagnoza ka simptomat e veta karakteristike dhe ju lejon për të përcaktuar foto aktuale klinike. Më poshtë janë sëmundjet më të zakonshme në fushën e oftalmologjisë, dhe sidomos rrjedha e tyre në organizmin e prekur. Së pari, ne vërejmë një diagnozë "katarakt"Kush shkaqet patogjene turbullt e lente sy. Nuk është një proces patologjik mund të ndikojë si një sy dhe të dy, por thelbi i saj është një - jo kalimi i rrezeve të dritës në sy në retinë. Kjo anomali kërkon trajtim të menjëhershëm, apo komplikacion në pension është i verbëri i formës së prerë. Simptomat karakteristike përfshijnë ulur vizion natën vizuale, humbjen e aftësisë për të dalluar ngjyrat, ndjeshmëri ndaj dritës të ndritshme dhe sy të ndarë. Në këtë foto të veçantë klinike e kirurgjisë efikasitetit ka treguar ndonjë moshën. Keratitis Sëmundja shoqërohet me rrjedhën akute të inflamacionit në fushën e kornesë, që shkakton formimin e trazim dhe infiltrate. Faktori kryesor patogjene është që të sigurojë infeksionit lëndim sy virale ose bakteriale, mekanik ose kimik.


Sëmundja përhapet në strukturat e tjera të syve, kështu që është e rëndësishme për të diagnostikuar në formë të butë. Ndër veçoritë karakteristike të kësaj sëmundjeje duhet të bëhet një fotofobi papritur, lacrimation rritur, ndjesi e trupit të huaj në sy, ënjtje dhe skuqje karakteristike e rajonit, si dhe shkeljet shkëlqim vizuale dhe smoothness e sipërfaqes së kornesë. Sëmundjeve të syrit njerëz gjithashtu të përfshijë një diagnozë si blepharitis. Në këtë foto klinike të shekullit skajet inflamacion vërejtur se shumë pak që është e vështirë për të trajtuar, kështu që ka edhe një kurs kronike. Në oftalmologjisë fshehtë stomak, alergjik, dhe formën seborrheic demodekoznuyu e sëmundjes, por një diagnozë të saktë mund vetëm hulumtime laboratorike, e ndjekur nga diagnoza. Ndër karakteristikat patogjene veçonim ënjtje dhe skuqje të dukshme të qepallave, djegie, kruarje, flaking dhe kore për qerpikët mëngjes, membranat mukoze të thatë, sytë e përlotur, humbjen e qerpikët dhe lodhje sy. E zakonshme në çdo moshë diagnostikuar, është ende konsiderohet si miopi, në të cilin pacienti është i sëmurë dalluar objekte të largëta. Simptomat kryesore janë ulja e ashpërsia vizion humbja e largët, u rrit lodhje sytë, dhimbje në sy, dhimbje në tempuj, trazim dhe kopsht të përgjithshëm të aftësisë së kufizuar. Në këtë foto klinike me siguri nuk është që të bëjë pa çorape mjete të posaçme (pikë) dhe procedurat kirurgjikale. Sëmundjeve të syrit infektive në njerëzit të kërkojnë trajtim të menjëhershëm nga konservator thotë terapi individuale antibiotik. Pra, i shoqëruar nga konjuktivit inflamacion akut të membranës transparente që mbulon sclera e syrit dhe sipërfaqen e brendshme të qepallave. Në oftalmologjisë dalluar bakteriale, virale, chlamydial, fungale, forma alergjike të sëmundjes, por simptomat janë praktikisht identike. Kështu, pacienti ankohet për ënjtje dhe skuqje e qepallave, prania e qelb, kruajtje, djegie ndjesi në sy, rritje lacrimation. Antibiotikët shkatërrojë infeksionin dhe trajtim të mundshëm - më pak se një javë. Shpesh shumë pacientë përballur me sindromi thatë sy, e cila është shkaktuar nga një shkelje të procesit të formimit të lotëve dhe avullimit nga sipërfaqja e kornea. Gjendja është shumë e pakëndshme, sepse gjithmonë ka ndjesi të përbashkët trup të huaj, skuqje, ënjtje, thatësi e mukozës dhe ndarja e mukusit në qoshet, djegur, fotofobi dhe kataraktit. Por meybomyevoy elbi purulent inflamacion shkaktuar nga kanceri, por shkaku i këtij procesi patologjike është një infeksion bakterial, veçanërisht Staphylococcus aureus. Simptomat e kësaj sëmundje janë të dukshme, si në syri duket tumë patogjene të kuqe, të dhimbshme në prekje. Gjithashtu, ka kruarje, djegie, ënjtje dhe humbja e mprehtësi, por në qoftë se nuk trajtohet sëmundja mund të shndrrohet në një formë tjetër. Dhe, sigurisht, mos harroni në lidhje me sindromi sy kompjuter, e cila është shkaktuar nga puna zgjatur kompjuter. Simptomat e sëmundjes së syrit janë të dukshme, dhe pacienti ka një humbje të pjesshme të mprehtësi dhe vizionin e paqartë, rritje lacrimation, skuqje dhe ënjtje të syve, dhimbje të forta në tempujt dhe qafën në drejtim të tensionit dhe vizionit të dyfishtë, shpërndajnë dhe sytë e djegur. Në këtë foto klinike të efektit terapeutik ndodh vetëm kur pacienti redukton kontaktin me sy me monitorimin tuaj. Gjithashtu nevojë për më shumë terapi zëvendësuese. Pra, me sëmundje sy është më mirë të mos shaka, për më tepër - shumë e rëndësishme të mos për të drejtuar ata. Përndryshe nuk përjashtohet komplikime të rënda shëndetësore që mund të shprehet edhe verbëri.