Shijoni e jodit në gojë


Shije të keqe në gojë mund të ndodhë pasi të hahet ushqime të ndryshme. Kjo është krejt normale. Ajo është mjaft gjë tjetër, kur kjo ndodh pa shkak. Për shembull, kur në mëngjes pas fjetur në gojë ndjeu qartë shijen e jodit. Më alarmante është kambanë - një arsye për të vizituar dhe të konsultoheni me një specialist. Fakti se shije jod në gojë mund të jetë një simptomë e sëmundjeve të ndryshme.

Për shkak të asaj që goja në mëngjes duket mu e jodit?Yodyzm - Së pari, çfarë duhet të frikësohen pamjen e një shije të pakëndshme në gojë. Problemi më i zakonshëm ndodh për shkak të përdorimit të tepruar të barnave, të cilat kanë një jod.

Nëse shkaku i shije jodur në gojën tuaj të vërtetë yodyzmi, në pacientët duke pasur simptoma të tjera:

 • dobësi dhe pafuqi;

 • fryma jodur;

 • njollë e mukozës;

 • stomak mërzitur;

 • përzier dhe të vjella, të shoqëruar nga etja padurueshme;

 • dhimbje të mprehta dhe djegie ndjesi në fyt.


 • Disa pacientë yodyzm për më tepër, i shoqëruar nga konvulsione. Për të hequr qafe të sëmundjes, nga simptomat e saj të mjaftueshme për të larë nga stomaku i holluar me ujë apo niseshte miell.

  Pse në gojë duket mu e jodit?


  Sigurisht, yodyzm - jo shkaku i vetëm i shije të keqe në gojë. Problemet kryesore janë si më poshtë:

 • Shpesh jod amëz në sëmundjet shkaktojë gojën e gjëndrës tiroide. Kështu pacienti mund të vërehet nervozizëm të tepruar dhe nervozizmi. Shumë shtim në peshë dhe vuajnë nga ënjtje e këmbëve.

 • Shije jodur Arsyeja në gojën tuaj janë probleme dentare: vula dëme, smalt dhëmb ose direkt.

 • Ndonjëherë trupi duke ndikuar kështu hormonet.

 • Ignore shije e jodit është i pamundur dhe për shkak se kjo simptomë mund të tregojë sëmundje të mëlçisë përkeqësimin. Kjo dhimbje në trup mund të mungon.

 • Call jod mund të shijoni disa medikamente. Simptomë mund të ndodhë edhe disa kohë pas kursin e trajtimit.

 • Shumica e sëmundjeve të traktit gastrointestinal është gjithashtu duke kontribuar në shije të pakëndshme jodit.


 • Siç mund ta shikoni, problemi nuk është aq e padëmshme. Për të identifikuar saktë të shkaktojë dhe të përshtatshme e trajtimit do vetëm specialist pas një ekzaminim të plotë.