Shkaqet e dhimbjes në mollaqe Pse ass lënduarPamje nga faqja lori.ru
Dhimbje në mollaqe shpesh ndodhin për shkak të sëmundjeve të tilla si dhimbje të ulët mbrapa dhe osteoarthritis. Ass dhemb dhe sëmundjeve të nyjeve sacroiliac, por zhvillime të tilla zakonisht nuk ndodh aq shpesh.
Kur sëmundja merr në dhimbje sakrale dhe mesit shpinë ndodhin në anën e pasme të kofshës, mollaqe sipërfaqen e jashtme irradiyuyuchy. Shpesh mjekët janë të gabuara në diagnozën e tyre dhe në sëmundjet e mësipërme gabimisht diagnostikuar reumatizmi, dhimbje mesi ose fibromyalgia.


Shkaqe të tjera të dhimbjes në mollaqe - është: osteoarthritis e kofshës, e cila zakonisht ndodh vetëm në të moshuar, plagosur ligaments dhe muskujt bashkangjitur pelvisit, etj
Sëmundjet më të rrezikshme që shkaktojnë dhimbje në mollaqe:
Mbyllje të aortës dhe çapokor arterie stenozë. Këto sëmundje janë karakterizuar nga claudication, dhimbje në rajonin hip, pacientët kanë zhurmën e arterieve, sidomos pas ngarkesa të rënda. Shpesh, disa nga simptomat e mësipërme atribuohet shkatërrimin e hip përbashkët.

Osteomielit, tuberkulozi dhe disa infeksione të tjera. Tuberkulozi në të rriturit është më pak e zakonshme se në fëmijët. Disa nga simptomat e saj janë të gabuara për mjekët osteohondropatyyu kokë femurit. Osteomielit dhe TB ndodh shpesh tek fëmijët. Kjo sëmundje është i dyshuar nëse fëmija ka një bythë lënduar, ka dhimbje në zonën hip, ethe, shqiptuar butë. Osteomielit zakonisht ndikon kërci metafyz proximal.
Ajo dhemb gomar në sëmundjet kardiovaskulare.

Tumoret malinje e femurit. Shpesh këto sëmundje ndikojnë kockave çapokor. Metastases në kockat hip janë mjaft të zakonshme në të prostatës dhe qumështit gjëndra.
Për të përcaktuar shkaqet e dhimbjes në mollaqe duhet të kontaktoni trauma dhe (ose) neurolog. Ekspertët do të kryejë ekzaminimin e nevojshme, të vënë diagnozën dhe të përshkruajnë trajtim.