Shkaqet e dhimbjes nën krahun
Dhimbje në krahët e intensitetit varion mund të ndodhë për shkak të disa arsye.

1. sqetull traumatike plagosje dhe indet ngjitur.
2.
Spiradenitis sëmundje të ndryshme i quajtur "sisë suchim." Kjo është një patogjen infektive inflamator sëmundje e cila është staphylococci. Sëmundja ndodh kur staphylococci depërtojnë apokrynovi gjëndra djerse dhe të fillojnë për të zhvilluar intensivisht. Spiradenitis tipike për të rriturit, sepse gjëndra fëmijë sqetull djerse nuk funksionojnë.
Sëmundja është në fazat fillestare të karakterizuara nga ënjtje, kruarje dhe dhimbje të forta në sqetull, pak më vonë të fillojnë të shfaqen ulcerat errët të kuqe. Më pas qelb jashtë, dhe pas në vend abscesi formuar mbresë. Shpesh sëmundja ndodh përsëri.


3. mastalgia ciklike, karakteristike vetëm për gratë. Më shpesh ndodh në periudhën e fundit të ciklit menstrual para menstruacioneve. Në këtë rast, sqetull dhimbja duket si e mesme, të dhënë nga gjoks. Ndjesi të dhimbshme të ndodhë për shkak të faktit se para menstruacioneve formuar në compression gjirit. Në raste të rralla, mund të rrisë nyjet limfatike në sqetull, por ata nuk të sjellin bezdi grave të rëndësishme.
Zakonisht dhimbja ndodhin disa ditë para menstruacioneve, dhe nga fillimi i saj i dobësuar apo edhe zhduket. Dhimbja mund të jetë i natyrave të ndryshme - e shurdhër ose intensive, deri në pikën që një grua është e vështirë për të kryer lëvizje të dorës, por dhimbje e tillë në sqetull në mastalhyy rrallë. Shpesh ndodh që dhimbja nuk është e lidhur me datën e fillimit të ciklit menstrual.

Manifestimet e tilla karakteristike e grave të moshës riprodhuese, ata bëhen më të forta me moshën dhe zhduket në menopauzë. Mastalgia mund të lindin në lidhje me shkeljen e metabolizmit hormonale, shpesh gjenden nën krahun dhe dhimbje në gratë më të vjetra pas menopauzës, nëse ata e marrin drogë e trajtimit që përmbajnë hormone.
4. Periudha postoperative. Shfaqja e dhimbjes është tipike për gratë që kanë pasur kirurgji gjirit. Që kirurgji dëmtuar nervat përreth gjëndër në gjoks ka mpirje të lëkurës, i shoqëruar nga dhimbje në krahët dhe gjoks. Dhimbje veçanërisht intensive ku operacioni është kryer, kështu që nervat e inatosur për një kohë të gjatë.

Pas operacionit dhimbje mund të jetë konfuze për një kohë të gjatë. Pas disa ditë pas dhimbje kirurgji zakonisht është akute. Shpesh ajo mund të shkaktohet vendosur në kullimit operativ plagë. Dhimbje në këto raste është veçanërisht intensive për shkak të emëruar painkillers fuqishëm. Pas disa kohe, intensiteti i dhimbjes nën krah dhe gjoks është reduktuar, nganjëherë ka kruarje dhe mpirje të lëkurës, pas së cilës siklet zhduket.
5. Në disa raste dhimbje mund të flasim për origjinën e tumoreve në gjoks.

Nëse keni filluar të shqetësojnë dhimbjet në sqetull, jo më mirë të vetë-mjekoj dhe nuk durojnë dhimbjen. Në rast të shqetësimit të vogël të konsultoheni me kirurg tuaj ose oncologist për ekzaminim. Shkaku i dhimbjes në sqetull e burra apo gra, veçanërisht nëse ajo është e shoqëruar me simptoma të tjera (ndjesi djegie, dhimbje gjoksi ose krah, kruarje) mund të zbulojë vetëm specialist.