Shkaqet e tumoreve kurrizore


Shkaqet e tumoreve, duke përfshirë ato në ndarjen kurrizore, sot mund të jenë shumë të ndryshme. Edhe pse nuk është një teori të veçantë polyэtyolohycheskaya që merret me studimin e faktorëve. Pra kjo teori, në radhë të parë, thotë se rilindja qelizat plotësisht normale të shëndetshme në tumor mund të ndodhë me një arsye krejtësisht të ndryshme. Zhvillimi i tumoreve malinje në shpinë, e vendosur zakonisht në përgjigje trupit maskën ndaj fizike, kimike dhe proceset e tjera. Për shembull, për faktorët fizike marrë atribuohet lloje të ndryshme të rrezatimit, duke përfshirë - rrezatimit ultravjollcë. Radioisotopes ndryshme nuk kanë të njëjtin efekt në inde të ndryshme. Disa, për shembull, ajo shpesh grumbullohen në eshtra, të cilat provokojnë zhvillimin e tumoreve malinje. Por për të carcinogens kimike vendosur për të atribuojnë një kategori mjaft të gjerë të komponimeve të ndryshme inorganike dhe organike me origjinë. Ajo gjithashtu përfshin ilaçe të caktuara. Së fundi faktorët e fundit biologjike zakonisht të referuara opuholerodnыe viruseve. Aktualisht, shumë ekspertë besojnë se virusi herpes mund të shkaktojë zhvillimin normal të tumoreve në qafën e mitrës. Në të njëjtën mënyrë shumë viruse janë në gjendje të shkaktojnë formimin e tumoreve të shtyllës kurrizore. Nuk janë eksperimente që tregojnë sëmundjet e marrëdhënie të limfociteve dhe kancerit, për shembull, direkt me herpes zoster.


Përveç gjithë kësaj forme më të rëndë të sëmundjes mund të shkaktojë të gjitha llojet e çrregullimeve të ndjeshme provokojnë progresion të shpejtë të neoplasms malinje dhe bëhen çrregullime kryesore shkaktojnë në sistemin motorik. Gjithashtu nuk duhet të harrojmë për shfaqjen e tumorit të dytë malinj që zhvillohet nga reticulosarcoma. Kështu, gjatë operacionit edhe grimca të vogla të virusit mund të zbulohet në shumë mënyra në lëngun cerebrospinal dhe materiale të drejtpërdrejtë në kancerin. Nga e gjithë kjo del se faktorë të ndryshëm opuholerodnыe sugjerojnë se ka reagime të ndryshme qelizore të njeriut të veprimit të tyre. Ndërsa kjo, ekspertët mund të identifikojë disa opsione ngjashmëritë bashkëveprimin e qelizave të drejtpërdrejtë të ekspozimit ndaj agjentëve kancerogjene. Kështu, për shkak të efektit të tyre në indet e njeriut është vërejtur përgjigje fiziologjike në lidhje me shërimin e funksionalitetit dhe strukturës, metabolizmin dëmtuar e elementit, dhe nuk ka reagim i tepruar. Në këtë rast, një reagim i tillë zakonisht përbëhet nga një ndarje të përhershme të qelizave të njeriut dhe mungesa totale, siç thonë ata, specializimin e tyre. Momente në thelb të përbashkëta për ndikimin e të gjitha llojeve të carcinogens do të konsiderohet të ndikojë ose me fjalë të tjera aparati gjenetik i vetë qelizave. Ajo rezulton se ndryshimet në këtë njësi të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme rrjedhën e veprimeve biologjike që transformojnë qelizat normale në neoplasms malinje. Thelbi kryesor i kësaj teorie është se aparati gjenetik i gjeneve normale janë të pranishëm që janë të dizajnuara për të kontrolluar rritjen dhe riprodhimin e qelizave. Si rezultat i mutacioneve protoonkohenы në gjendje të kthehet në një ONKOGJENËT celulare, duke rezultuar në fillimin fillon zinxhirin e reagimeve çojnë në formimin e tumoreve malinje. Kështu, anomali të ndryshme vertebral dhe faktorë të tjerë mund të çojë në formimin dhe zhvillimin e kancerit. Në këtë rast, një faktor tjetër mund të jetë trashëgim. Edhe pse ndodhjes së neoplasms malinje predispozitë gjenetike nuk mund të luajnë të njëjtin rol. Ajo rezulton se zakonisht dalluar disa lloje të faktorëve që mund të shkaktojnë kancerin e shpinë, të tilla si predispozicion gjenetik, prania e virusit dhe kështu me radhë. D.