Shkaqet dhe parandalimi i adenomyosis
Arsyet adenomyosis

Unë duhet të them se gjinekologë janë konsideruar si sëmundje e pavarur adenomyosis kohët e fundit, e cila është arsyeja pse komuniteti shkencor është ende e diskutueshme për shkaqet dhe mekanizmin e sëmundjes.
Adenomyosis është një lloj i Endometrioza dhe është procesi i ardhshëm - faktorët që ndikojnë në rritjen e qelizave endometrial, jo vetëm në rreshtim të mitrës, por shtresa e saj muskulare. Qelizat që ishin në shtresën muskulare, sillen pikërisht në të njëjtën mënyrë si qelizat janë në rreshtim - në gjysmën e dytë të ciklit menstrual që ata janë rritur në pritje të embrionit. Gjithsesi, në qoftë se veza nuk fekondohet, qelizat "e panevojshme" endometrial janë ejected me sekrecione menstruale. Megjithatë, shtresa e muskujve të mitrës këto qeliza nuk mund të shkojnë. Kjo çon në një hemorragji të vogël, duke rezultuar në trupin e një gruaje fillon procesin inflamator.


Deri më sot, mekanizmi i adenomyosis shpesh shihet në këtë mënyrë. Megjithatë, deri më tani shkencëtarët janë në dyshim në atë që faktorë ndikojnë në rritjen e qelizave endometrial në shtresën e muskujve të mitrës. Shumica e tyre janë të prirur të besojnë se adenomyosis është rezultat i një predispozicion gjenetik. Megjithatë, jo të gjitha gratë të afërmit e të cilëve vuajnë nga adenomyosis është gjithashtu zhvillimin e sëmundjes. Ky fakt tregon se shkaqet e adenomyosis nuk janë vetëm të trashëguar, por karakter individual.

Ndër shkaqet e adenomyosis duhet të përfshijnë, mbi të gjitha, stresi të zgjatur dhe tensioni që shpesh mallkimin e grave moderne të biznesit. Pra, e gjejnë veten në rrezik në vendin e parë, biznesmene, gratë janë gjithmonë të zënë me punë dhe rritjen e fëmijëve, si dhe ato të seksit më të drejtë të cilët janë të angazhuar në punë të rënda fizike.
Për më tepër, shkaku i sëmundjes mund të bëhet e rrezatimit të tepërt ultravjollcë, duke rezultuar abuzimi i plazhit dhe për rrezitje shtretër. Rrezatim ultravjollcë të tilla në gratë drejton një zinxhir të reaksioneve negative. Vajzat e reja rreziku i sëmundjeve të ndryshme kërcënojnë një masë më të vogël se gratë pas moshës 30 vjeç. Kjo është arsyeja pse mjekët qendra mjekësore (jo domosdoshmërisht gjinekologë) rekomandojmë që gratë të shmangur të ngjashme pas 30 UV për të mirën e vet, sepse duke marrë një cirk të bukur, për të cilën kaq shumë gra aspirojnë, mund të çojë në pasoja shumë të pakëndshme. Mjekët në një zë të thonë se i ashtuquajturi "sezonit kadife" është shumë më mirë të përshtatshme për sunbathing se koha nxehta të vitit. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se ndryshimi të papritur e klimës, e cila është rezultat i një udhëtim në vendpushimin mund të shkaktojnë edhe adenomyosis.

Pretty mjekët rrezikshme besojnë dhe banjot baltë të ndryshme që janë aq naiv e zonjat moderne. Shpërdorimi i procedurave të tilla zakonisht dëmtojnë trupin, kështu që para se të filloni një kurs banjot baltë, është e rekomandueshme që të konsultohet me një gjinekolog me përvojë për të siguruar që kjo procedurë do të përfitojnë.
Përveç kësaj, duhet theksuar se rreziku i adenomyosis rritur ndjeshëm si pasojë e curettage mitrës apo ndërhyrje të tjera kirurgjikale. Po, adenomyosis shpesh ndodh si rezultat i traumës mekanike, abortit, abort pas ndërhyrjes së mjekëve dhe të tjerët.


Adenomyosis Parandalimi

Shumë nga gra gjeni që gjinekolog duhet të ndjekur vetëm në rastin e shtatzanise, ose ne prani te dhimbjes. Ky besim është krejtësisht i gabuar - gratë me një qëndrim të ngjashëm për shëndetin e tyre në përgjithësi vijnë tek mjeku gjinekolog ka praninë e sëmundjeve që janë të vështira për shkak të neglizhencës së saj. Për këtë arsye, mjekët këshillojnë gratë sa më shpesh që të jetë e mundur (rreth dy herë në vit) për të kryer një ekzaminim gjinekologjik primar. Vizita të tilla në gjinekologu është parandalimi më i mirë si adenomyosis, dhe shumë sëmundje të tjera të aparatit gjenital femëror.

Në qoftë se një grua ka xhoko dhimbje në legen, mjekët këshillojnë gratë të tilla për të marrë një pushim të vogël, për t'u çlodhur, për të lehtësuar efektet e stresit. Në disa raste, relaksim më të mirë duke përdorur procedura të veçanta. Konsultuar para me mjekun tuaj, ju mund të filloni duke marrë disa ilaçe hapat e relaksimit janë konsideruar edhe fizioterapi efektive dhe zbutës masazh.
Parandalimi i adenomyosis mund të konsiderohet si u përmend më lart, kufizimet sunbathing dhe shëtitje në refuzimin e diell.

Mundohuni të kujdesen për shëndetin e tyre, shpesh duke marrë pjesë gjinekolog, dhe ju mund të shmangur zhvillimin e adenomyosis dhe sëmundjeve të tjera të këtij lloji.