Shkaqet dhe simptomat e dystonia vegjetative-vaskulare


Klasifikimi ekzistues ndërkombëtar të sëmundjeve të diagnozës së "dystonia vegjetative-vaskulare" nr. Kjo është për shkak se ankesat e pacientëve janë shumë të ndryshme, dhe marrëdhënia mes tyre është shpesh mungon. Simptomat e izoluara nuk përshtaten në foto klinike të sëmundjes. IRR nuk është një sëmundje, por një shtet që e mjekësisë moderne trajton si "çrregullim neutochnennoe e sistemit autonom nervor." Ajo do të duket se një person është i shëndetshëm - të gjitha organet dhe sistemet funksionojnë normalisht.
Dhe ai ndjehet keq! Çfarë është kjo çështje? Problemi ekziston dhe mosfunksionim është një nga zonat e trurit që kontrollon reagime anije në proceset e brendshme dhe stimujve të jashtëm. Për shkak të vasodilation joadekuat apo shtrëngim të rrjedhjes së gjakut, dhe me oksigjen dhe ushqyesve të trurit dhe të indeve të tjera të trupit është ndërprerë. Si rezultat i kësaj, pacienti ndjen të gjitha arsyet: siklet, ndonjëherë shumë serioze. Cilat janë shkaqet kryesore dhe simptomat e dystonia vegjetative-vaskulare?


Një gabim i zakonshëm. Po, të rinj - dhe djem dhe vajza - veçanërisht të prirur për çrregullime të sistemit autonom nervor.

Rënduese ato si stuhi hormonale karakteristike e pubertetit dhe mospërputhje në shpejtësinë e sistemit muskulor dhe kardiovaskulare. V dikush me problemin moshë zhduket në vetvete, dikush jo. Femrat vuajnë nga ajo më shumë se meshkujt për shkak të ndryshimeve hormonale gjatë shtatzënisë, pas lindjes, në peri - menopauzë dhe mund të prishin rregullore vaskulare. Kjo nuk është. Në shumë raste, trajtimi i veçantë është e nevojshme. Shumica e pacientëve të parë të mjaftueshme stilin e jetës tuaj dhe të bëjë rregullimet për të. Para së gjithash, ne kemi nevojë për moshën e duhur dhe stërvitje shëndetësore dhe fle normale. Nëse nuk ka contraindications, lavazheve vagjinore dobishme përditshme - ai coached e anijes.


Eliminimi simptomat e padëshiruara dhe shkaqet e distonia ndihmë terapeutike masazh, Osteopathy, reflexology, fizioterapi dhe trajtime spa. Megjithatë, terapi të drogës zbritur pamundur. Me rritjen e ankthit përdorur anxiolytics. Për të reduktuar siklet, të tilla si rritja e homo - dhe jargëzim, t'i shtyer të lëkurës, të emërojë vehetokorrektorы. Ashtuquajturi mjetet e normalizimin e funksionit të sistemit autonom nervor. Këto përfshijnë droga që përmbajnë kalium, magnez ose ekstrakt të Belladonna. Në asnjë rast mos vetë-mjekoj - kjo është e rrezikshme! Çdo mjekim mund të merret vetëm me lejen dhe nën mbikëqyrje mjekësore.


Në të vërtetë, diagnoza e saktë dhe shkaku gjatë çrregullimeve vaskulare dhe Dystonia lehtë - simptomat shpesh janë maskuar si shenja të një sëmundjeje të rëndë. Kështu që ju duhet të veprojnë me përjashtim. Nëse pacienti ka sëmundje mendore dhe çrregullime të kardiovaskular, endokrin, respirator, traktin gastro-intestinale në rregull, dhe shëndet të dobët, mjeku duket arsye serioze për të dyshuar IRR. Nga dystonia vegjetative-vaskulare mund të ndihmojë vetëm droga të veçanta që do të përshkruajnë mjekun tuaj. Në qoftë se presioni nuk ju jep paqe e mendjes, ju gjithashtu mund të përdorni recetave popullore për të ndihmuar veten e tyre. Për shembull, lëng shegë është efekt shumë të mirë në gjak dhe e dobëson atë, duke kontribuar mirëqenien. Megjithatë, në të mirë, duhet të konsultoheni me një mjek i cili mund të ju ndihmojë për të hequr plotësisht dhe ju emocionuese një problem kohë të gjatë dhe sëmundje.