Shkaqet e menopauzës në femra të rritura


Nëse ju bëhen të lodhur shpejt, rrallë qeshur, nervor apo pa - atëherë është koha për të i kushtoj vëmendje të hormoneve të tyre. Ndoshta ju jeni ballafaquar me një kusht që ne kemi pranuar nuk diskutohen haptas - një gjendje tjetër që quhet menopauza. Afrohet shumica menopauza e grave janë ende shihet si një tragjedi. Themeluar frikë apo jo? Cilat janë shkaqet kryesore të femrave të rritura në menopauzë?
A nuk bie në panik të rreme. Pas menopauzës, ose klymakteryy - nuk është një sëmundje, por një proces i natyrshëm fiziologjik në të cilin gradualisht dobësimin aftësinë riprodhuese të grave të rritur. Me fjalë të tjera, gjatë grua menopausal gradualisht humbet aftësinë e saj për të lindjes dhe konceptimit. Kjo zakonisht ndodh në 45-50 vjet. Ndryshimet hormonale të çojë në përçarje në ciklin menstrual. Por, pa marrë parasysh nëse ju trajtoni ato apo jo, ata zhduken pas trupi përshtaten me nivele të reja të hormoneve. Pra, mos u shqetësoni shumë.Cilat janë simptomat më të zakonshme të menopauzës?
Shenja e parë, siç është thënë - mosfunksionim menstrual: Mujore bëhen shumë të pakta ose shumë të bollshme. Shpesh gratë rritur përjetojnë siklet, të ashtuquajturat flashes nxehtë, të cilat mund të jenë të vetme ose të përsëritura 30-50 herë në ditë. Sulmi fillon me skuqje e fytyrë, qafë, gjoks, i shoqëruar nga një ndjenjë e ngrohtësi, dhe mbaron me lirimin e një djersë e ftohtë.

Ka ankthi unreasoning, ndryshime të papritura humor, pagjumësi, dhimbje koke. Kushtet patologjike konsiderohet rritje të konsiderueshme në presionin e gjakut, trashje, çrregullime metabolike në trup. Parakohshme pushim - kur hëna është ndërprerë 40 vjet. Fenomeni është mjaft e rrallë dhe e gjithë arsyeja thotë se ka pasur shkelje të rënda të trupit. Kompleksi Treat nevojë për specialistë të ndryshme: kardiolog, endokrinolog, traumatologist, neurolog.


Nuk janë masat parandaluese?
Ruaj shëndetin e grave të rritur do të ndihmojë jetën e qetë dhe harmonike, dhe të jenë të vetëdijshëm për shkaqet e vërteta të menopauzës, mungesa e stresit, të ushqyerit, pesha e qëndrueshme, klima e favorshme, vizitës në kohë në një gjinekolog. Pse një numër i madh i femrave fillon të prodhojë ankesat aktive ulur makinë seksi? Kjo është e kuptueshme: në qoftë se një grua ka depresion, atëherë ajo thjesht nuk ka seks, as fuqinë e as dëshirë. Por ne nuk duhet të jepem impuls larg nga jeta seksuale. Në të kundërtën, duhet të mbështesë këtë aspekt shumë të rëndësishëm të jetës.


Megjithatë, gjatë dhe pas menopauzës trupi merr të vjetër shpejt. Po, sepse në këtë periudhë duhet të çojë një mënyrë jetese të arsyeshme: hani e drejtë, të marrë vitaminat dhe për të shmangur stresin. Ushtrojnë mbështetje tonin e muskujve, rritjen e qarkullimit në indeve të eshtrave. Nga rruga, ju mund të gjeni shpëtimin në yoga - metodat e rregullimit trupin e tyre shumë e dobishme. Veçanërisht e rëndësishme për të ngrënë ushqim që përmban një shumë e kalciumit, ose humbjes së kockave gjatë kësaj periudhe mund të çojë në osteoporozën.


Si mund ta lehtësojë gjendjen time?
Shumë gra shkojnë nëpër menopauzë shkakton shumë e vështirë, pjesërisht për shkak të analfabetizmit të tyre. Së pari, nuk do të heqë dorë mundësi të konsultohet me të gjithë të interesuarit me gjinekologun tuaj. Droga hormonale përshkruara nga mjeku, për të ndihmuar të përballen me gjendjen emocionale të paqëndrueshme. Një terapi zëvendësimi shmang simptomat e pakëndshme dhe sëmundjet që mund të lindin në ristrukturimin e trupit.