Shkaqet e pielonefrit


Pyelonephritis - semundja inflamatore bakteriale në të cilën veshkat janë të sistemit të prekur kanaltsevыe, të tilla si legenit veshkave, hi dhe parenchyma renale. Me zhvillimin e pielonefrit janë tri shkallë:
1) kronike. Manifestuar shurdhër, dhemb dhimbje në të ulët mbrapa. Keqësimi ndodh kryesisht në të lagësht, mot të ftohtë.
2) Sharp. Sëmundja ndodh për shkak të depërtimit të baktereve (Escherichia coli, Enterokok, Staphylococcus, Proteus, Pseudomonas aeruginosa) në veshka apo legen veshkave. Bakteret depërtojnë hematogjene ose rrugë uryhennыm përmes traktit urinar.


3) kronike me rëndim akute.
Pyelonephritis mund të zhvillohet në një apo në dy veshka. Në sëmundje dypalësh është lezione asimetrike. Së pari, inflamacion të lokalizuara me hope, por pas indet intersticiale është i vdekur, i formuar indeve mbresë. Faza akute të sëmundjes, mund të vazhdojë si inflamacion i lëngshëm ose purulent. Veshkat nuk janë restauruar, vyshk dhe të pushojë për të kryer funksionet e veta. Simptomat e sëmundjes pielonefrit:

- Gjymtyrë të forta dridhje.
- Dhimbje në rajonin e mesit.
- Përzier, të vjella.
- Temperaturat e mësipërme 38 ° C.
- Ënjtje.
- Errët, urina re.
- Djegia dhe dhimbje gjatë urinimit.
- Ulur oreksin.
- Dridhura.
- Erë të mprehtë e urinës, urinim i shpeshtë.
- Lëkurës zbehtë.
Praktika ka treguar se fëmijët 2 vjeç dhe të moshuarit ka simptoma në rast sëmundjeje. Pyelonephritis kronike asimptomatike, por herë pas here dhimbje në zonën pubike, mbrapa, mbrapa.

Pyelonephritis: shkaqet e sëmundjes


Sëmundje të veshkave shkaktohet zakonisht nga bakteret që shkaktojnë infeksionet e traktit urinar. Shkaqet e përbashkëta të pielonefrit përfshijnë:
- Infeksionet e traktit urinar.
- Bakterie Gram-pozitive të Enterococcus genus, Staphylococcus aureus.
- Gram-negative bakteret e эnterobakter, Proteus, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, serratsyy, tsytrobaktera.
- E. coli.
- Bakteret fungale të gjinisë Candida (diabet dhe me imunitetit).

- Për shkak të mikoplazmave, Leptospira, klamidia, salmonelës.
Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e pielonefrit:
- Periudha postoperative. Disponueshmëria catheters mërzi urina dhe nxit rritjen e baktereve.
- Sëmundjet e mëparshme të traktit urinar, duke shkaktuar ngecje e urinës.
- Sëmundjet që dobësojnë vetitë imune mbrojtëse të trupit.
- Zhvillim jonormal i traktit urinar.
- Kanceri i prostatës, traktit renal.
- Tumoret organet e brendshme legenit.
- Vezore polycystic.

- Diabetes.
- HIV.
- Semundjet neurologjike.
- Transplantim.
Kritere të rëndësishme janë thelbësore:
Kati. Femrat janë të prirur për më shumë sëmundje se sa meshkujt.
Mosha. Faza akute e pielonefrit shpesh shfaqet në pacientët më të vjetër se 50 vjet.
Gjenetikë. Zbaticë dashuria fshikëz-uretër është një sëmundje e trashëguar.