Arsyet paraproctitis


Paraproctitis - është një sëmundje inflamatore që prek indet yndyrore të cilat janë në afërsi të anusit. Në përhapjen e tij është e dyta vetëm për hemorroide dhe fissures anal. Në mesin e pacientëve të trajtuar për proctologist, paraproctitis diagnostikuar në shumicën e njerëzve. Në paraproctitis fëmijërisë është gjë e rrallë ekstreme, dhe sëmundje të rritur ndodh në moshën e mesme.

Shkaqet paraproctitis1. Arsyeja kryesore paraproctitis - një sëmundje e zakonshme e rektumit dhe anusit. Për fëmijët, këto sëmundje janë shumë të rralla, kështu që nuk ka arsye për përhapjen e mëtejshme të infeksionit. Fakti se njerëzit janë më të prirur paraproctitis mund të shpjegohet me faktin se ata janë sëmundje më të zakonshme proctologic. Përveç kësaj, ajo luan rolin e strukturës: Gratë në hapësirën në mes të rektumit dhe fshikëzës janë mitrës fund dhe vaginë, ndërsa tek burrat kjo hapësirë ​​sa më shumë dhe ku infeksioni është përhapur.

2. Shumë mjekë pajtohen se arsyeja kryesore paraproctitis të konsiderohet hemorroide. Kjo sëmundje karakterizohet nga formimi i stagnimit të gjakut në venat, hemorroide rezultojnë ia plas. Në muret e zorrëve shpesh çarje, ulcerat - e gjithë kjo është një bazë e mirë për përhapjen e mëtejshme të infeksionit nga zorrë në indet përreth.
3. paraproctitis Zhvillimi mund të shërbejë si proceset inflamatore në zhvillim në organet përreth.
4. Shumë shpesh lënduar sipërfaqes mukozale zorrë e mureve të hapë rrugën për hyrje dhe përhapjen e mëvonshëm të infeksionit. Trauma të tilla mund të merren me shqyrtimin instrumentale të rektumit, të tilla si: colonoscopy proctosigmoidoscope dhe zorrë. Integriteti i mureve të zorrëve mund të jetë dëmtuar hemorroide, ulcera peptike, fissures zorrës së trashë, etj Edhe në qoftë se nuk ka sëmundje të tilla, sipërfaqja e zorrëve Mukoza lehtë mund të plagosur nga stol të mprehtë dhe të dendura. Edhe pse ky lëndim nuk është serioze, por ajo mund të shkaktojë infeksionin dhe shkaktojnë paraproctitis.

Deri kohët e fundit, lëvizjet e parregullt zorrë nuk abuse konsiderohet si kontribues shkaqet e paraproctitis. Megjithatë, mendimi ka ndryshuar disi specialistë - faktin që përpjekjet pas përsëritura të pasuksesshme të zbrazët zorrë, në mënyrë të konsiderueshme rritjen e presionit në enët e gjakut të legenit dhe ka dëmtimit mikroskopike në sipërfaqen mukozale të zorrëve. Në rrethana të tilla, infeksion gjithashtu ka aftësinë për të përhapur.