Shkaqet e dystonia vaskulare
Ka shumë shkaqe të patologjive vaskulare. Çrregullime vendimtare lindura gjenetik në strukturën dhe funksionimin e sistemit nervor autonom, më shpesh transmetohet nga nëna tek fëmija. Fenomene të tjera mund të konsiderohet vetëm si një mekanizëm të shkaktojë që shkakton çrregullime në tranzicion fshehur në formë të qartë.
- Dystonia shpesh shkaktohet nga dëmtimi i sistemit nervor që kanë lindur gjatë shtatzënisë dhe lindjes. Kjo është një çrregullime cerebrale, shkelja e qarkullimit të lëngut cerebrospinal, plagë të hipotalamusi dhe fusha të tjera të trurit që janë përgjegjëse për mekanizmat adaptive dhe përgjigjes njerëzore ndaj stimujve të jashtëm. Departamentet qendrore mposhtur PS sjell çrregullime emocionale, neurozë dhe psikozë fëmijëve, mungesën e rezistencës ndaj stresit. Të gjitha këto simptoma, nga ana tjetër, ndikojnë në mënyrën se si ndodh distonia.


- Roli provuar të ngjarjeve të ndryshme traumatike në formësimin psikikën e dystonia enëve të gjakut. Këto përfshijnë konfliktet familjare, alkoolizmi, divorcin e prindërve, kujdesit shtesë ose, indiferencën e prindërve, mungesa e të kuptuarit në grupin e fëmijëve. Të gjitha këto situata mund të çojë në përjashtimin e fëmijës dhe rritjen e problemeve me sistemin e vegjetative të enëve të gjakut. Të faktorëve traumatike duhet të përfshijë edhe stres të përhershëm emocional, stresi të tepruar mendor.
- Grupi tjetër i shkaqeve që çojnë në dystonia vaskulare janë:

një shumëllojshmëri e fizike, metabolike dhe çrregullime neurotike;
Shkelja e strukturës fizike të trupit;
alergji;
anomali motit, karakteristikat klimatike, habitateve të pafavorshme;
Mungesa e micronutrients;
aktiviteti i ulët fizik ose, tendosje;
adoleshencës, me proceset e saj aktive hormonale;
Mungesa e dietës dhe të tjerët.
- Mjekët modernë besojnë se formimi i çrregullimeve vaskulare janë tipare të rëndësishme individuale të VPS, metabolizmin e paqëndrueshme në tru, në dispozicion në prirje trupit të fëmijës për të nxjerrë reagimin global ndaj acarim lokale. Për shkak të faktorëve të mësipërm simptomat Fëmijët Dystonia ndryshme dhe më shumë shfaqje të gjallë se një sëmundje të ngjashme në të rriturit. Devijimet ndodhin në sistemin autonom nervor në fuqi të sistemit simpatik dhe parasympathetic, duke rezultuar në çrregullim e gjëndrave endokrine, duke reduktuar prodhimin e hormoneve të caktuara dhe komponente bioactive, shtypjen e receptorëve vaskulare që u përgjigjen epinephrine dhe norepinephrine.

Të gjitha këto fenomene janë disi të ndikojnë në zhvillimin e dystonia enëve të gjakut, dhe natyra e këtyre ndikimeve varet nga mosha e pacientit të vogël. Në përgjithësi, shkeljet ndodhin një herë në disa organe, por kryesisht - në sistemin kardiovaskular.